Beste reistijd voor een vakantie naar Dominicaanse Republiek

Strand Dominicaanse Republiek
Strand Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een echte zonbestemming. Het eiland kent parelwitte stranden en kraakhelder blauw water. Je hebt er tropische temperaturen met een heerlijk koel briesje dat altijd aanwezig is op het eiland. Deze combinatie maakt de Dominicaanse Republiek zowel in de zomer als in de winter erg aangenaam. Het eiland is het gehele jaar door prima te bezoeken, maar de beste reistijd voor de Dominciaanse Republiek is van december tot en met april.

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek ligt dichtbij de evenaar en heeft daardoor een tropisch klimaat. Het eiland kent drie verschillende tropische klimaten. Het grootste deel van het eiland heeft een tropische savanneklimaat met langdurige droogtes en weinig neerslag. In het noordoostelijke deel van de Dominicaanse Republiek bevinden zich tropische regenwouden met veel neerslag. Het zuidwestelijke puntje heeft een steppeklimaat met juist weer weinig neerslag en hoge temperaturen.

Tropisch strand op de Dominicaanse Republiek
Tropisch strand op de Dominicaanse Republiek

Temperaturen Dominicaanse Republiek

De gemiddelde temperatuur op de Dominicaanse Republiek is 25 graden. In het regenseizoen kunnen de temperaturen oplopen tot 32 graden. In deze periode is het vochtig met acht tot negen zonuren per dag. In het droge seizoen zakken de temperaturen wat naar beneden maar is het nog steeds heerlijk warm. De temperatuur ligt in deze periode tussen de 19 en 29 graden. De maanden in het droge seizoen hebben circa zeven tot acht zonuren per dag. De temperatuur van de zee ligt het gehele jaar tussen de 27 en 29 graden.

Bergen op de Dominicaanse Republiek
Bergen op de Dominicaanse Republiek
Vraag gratis een offerte aan

Orkaan- en regenseizoen Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft een droog seizoen, een regenseizoen en een orkaanseizoen. het regenseizoen begint rond de maand mei en duurt tot circa eind oktober. In het regenseizoen vallen er vaak heftige korte buien, maar na een uur heb je weer een prachtige helderblauwe lucht. In de maanden september en oktober valt de meeste regen. In deze maanden heb je ook de meeste kans op orkanen waardoor dit de minste maanden zijn om naar de Dominicaanse Republiek te reizen. Het voordeel van reizen in het regenseizoen zijn de lagere prijzen voor de vliegtickets en accommodaties, met uitzondering van de maanden juli en augustus.

Donkere wolken boven de Dominicaanse Republiek
Donkere wolken boven de Dominicaanse Republiek

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is het gehele jaar door te bezoeken. De beste reistijd is van december tot en met april. Het regenseizoen is dan afgelopen waardoor de kans op neerslag een stuk kleiner is. Ook de kans op orkanen is zeer klein. In deze maanden zijn er nog steeds tropische temperaturen tussen de 19 en 29 graden. Doordat dit de beste tijd is qua weer gaan ook de prijzen omhoog in die periode. De prijzen in regenseizoen zijn een stuk lager. Ook in deze maanden is de Dominicaanse Republiek goed te bezoeken met aangename temperaturen. Alleen dien je rekening te houden met kans op neerslag. 

Isla Saona, een eiland in de Dominicaanse Republiek
Isla Saona, een eiland in de Dominicaanse Republiek

Accommodatietip

Op de Dominicaanse Republiek zijn zes RIU hotels, allemaal verschillend maar stuk voor stuk mooie accommodaties. De combinatie van de hagelwitte stranden en helderblauwe zee met de luxe all inclusive service van RIU zorgen voor een heerlijke vakantie. Lees ons artikel over de zes verschillende RIU's op de Dominicaanse Republiek om te kijken welke het beste bij jou past.

20 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen