Dominicaanse Republiek van A tot Z

Stranden van de Dominicaanse Republiek
Stranden van de Dominicaanse Republiek

A van Acuario Nacional

Het Acuario Nacional is een Aquarium en Aquapark in Santo Domingo. In het Aquarium is een groot bassin met haaien en roggen. Tegenover het Aquarium ligt Aquapark 'Aqua Splash'. Deze parken zorgen voor een leuke dagje uit, vooral voor kinderen.

Acuario Nacional
Acuario Nacional

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

B van bergachtig

De Dominicaanse Republiek is erg bergachtig. Er lopen 3 grote bergketens door het land en die vormen het landschap. De bergketens zijn Cordillera Central, Cordillera Septentrional en Cordillera Oriental.

Bergen Dominicaanse Republiek
Bergen Dominicaanse Republiek

C van Caribisch gebied

De Dominicaanse Republiek is, na Cuba, het grootste land in het Caribisch gebied. Zowel qua oppervlakte als qua bevolkingsgrootte. De Dominicaanse Republiek ligt samen met Haïti op het eiland Hispaniola. Vraag gratis een offerte aan

D van duiken

Duiken is een van de activiteiten die je kunt ondernemen op de Dominicaanse Republiek. De watertemperatuur is prima en er zijn veel scheepswrakken te ontdekken. Zowel beginnende als gevorderde duikers kunnen zich hier vermaken.

E van Elias Pina

Elias Pina is een dorpje in het westen van de Dominicaanse Republiek en ligt tegen de grens met Haïti aan. Op maandag en vrijdag is er een leuke markt die het bezoeken waard is.

F van fort Fortaleza de San Felipe

Het fort, Fortaleza de San Felipe, in Fuerte de San Felipe is een interessant fort. Aan het begin van de avond als het gaat schemeren ligt de lokale bevolking op het gras te kletsen. Het fort is gebouwd in de 16e eeuw.

G van golfbanen

Er zijn op de Dominicaanse Republiek meer golfbanen dan in een ander land in het Caribisch gebied. Je kunt er golfcursussen krijgen of alleen een baan huren. De 18-hole Teeth of the Dog aan de zuidoostkust is een van de 50 mooiste golfbanen ter wereld.

Een van de vele golfbanen
Een van de vele golfbanen

H van Higüey

Higüey is een van de oudste Europese vestigingen in de Nieuwe Wereld. De 16e eeuwse bedevaartskerk is een unieke plek die ieder jaar veel pelgrims trekt.

Higüey
Higüey

I van Isla Beata

Isla Beata is het op één na grootste eiland van de Dominicaanse Republiek. Het eiland werd ontdekt door Columbus. Er groeit een grote hoeveelheid aan medicinale planten.

J van Jaragua

Nationaal Park Jaragua is één van de grootste beschermde natuurgebieden van het land. Er bevinden zich geologische formaties van meer dan 50 miljoen jaren oud. Op de stranden leven veel schildpadden.

K van kokosnootkust

De oostkust van de Dominicaanse Republiek staat ook wel bekend als de 'kokosnootkust'. Overal waar je kijkt zie je kokos- en Koningspalmen staan.

L van Locrio

Locrio is de Dominicaanse variant van de Spaanse Paella. Het wordt met verschillende soorten vlees en groente gemaakt.

M van mulatto

De grote meerderheid (ongeveer 75%) van de bevolking is mulatto. Een mulatto heeft gemengde voorouders uit Spanje en Afrika.

N van Navarette

Navarette, een plaatsje in de Cibao-vallei, is het hart van de tabaksregio. In Navarette en omgeving zijn sigaren- en sigarettenfabrieken waar je een rondleiding kunt krijgen en rookwaren kunt kopen.

O van orkaanseizoen

Het orkaanseizoen loopt van juli tot november, met in september en oktober meestal de zwaarste orkanen. Orkanen ontstaan ten westen van Afrika, midden in de oceaan. En beginnen altijd als depressie. De eilandbewoners weten precies wat ze moeten doen als er een orkaan aankomt.

P van Parque Nacional Isla Cabritos

Parque Nacional Isla Cabritos in het westen van de Dominicaanse Republiek is een spectaculair Nationaal Park vanwege de vele krokodillen en andere reptielen. Er leven ook watervogels en flamingo`s.

Q van ?

R van Rio San Juan

Vanuit de kustplaats Rio San Juan kun je bootexcursies maken naar de lagune met mangrovebossen. Ook worden er duik- en snorkelexcursies aangeboden.

S van Santo Domingo

Het oude centrum van Santo Domingo, de koloniale wijk, heeft nog een aantal prachtige gebouwen uit de tijd van Columbus. Vooral het Alcázar de Colón en Fortaleza Ozama zijn het bezoeken waard.

Santo Domingo
Santo Domingo

T van tabak

Tabak is het oudste exportproduct van de Dominicaanse Republiek. Al sinds 1531 wordt er tabak geëxporteerd. Vooral sigaren zijn populair. Inmiddels is tabak belangrijker als suiker als exportproduct. De Cibao-vallei is het hart van de sigarenindustrie.

U van ?

V van Valverde

Valverde is een provincie in het noorden van de Dominicaanse Republiek. De hoofdstad van Valverder is Mao.

W van walvissen

In de omgeving van Cabarete, bij Samana, kun je walvissen spotten. In lage boten vaar je naar de uitgang van de baai waar de walvissen te zien zijn. Tussen januari en maart komen de walvissen hier om te paren en te baren.

X van ?

Y van ?

Z van zeekoe

De Caribische zeekoe is een waterzoogdier en wordt met uitsterven bedreigt. Deze opmerkelijke verschijning leeft in de moerassige kustgebieden en mondingen van de rivieren.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen