Reisadvies: Is de Dominicaanse Republiek een veilig vakantieland

Reisadvies Dominicaanse Republiek
Reisadvies Dominicaanse Republiek

Als je naar de Dominicaanse Republiek wilt reizen, dan wil je natuurlijk eerst weten of het veilig is. In dit artikel lees je alles over het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek.

De Dominicaanse Republiek is een tropisch paradijs met witte zandstranden en een helderblauwe zee. Het is de ideale bestemming voor een heerlijke relax vakantie. Maar hoe veilig is de Dominicaanse Republiek eigenlijk? De Dominicaanse Republiek is veilig om naartoe te reizen, maar er zijn wel een aantal veiligheidsrisico's waar je rekening mee moet houden. Welke veiligheidsrisico's dit zijn, lees je in onderstaand artikel.

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Dominicaanse Republiek
Het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek is geel. Dit betekent dat reizen kan en veilig is, maar dat er voor toeristen wel een aantal zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Je hebt geen coronabewijs nodig voor de Dominicaanse Republiek, wel moet je binnen 72 uur voor vertrek een e-ticket aanvragen via deze website. Je hebt voor de heen- en de terugreis een formulier nodig, dus het gaat om twee aparte formulieren. Bij aankomst op de Dominicaanse Republiek kan het zijn dat je een willekeurige gezondheidscontrole krijgt. Je moet dat een coronatest afleggen. Je kan door middel van een coronabewijs zorgen dat jij dit niet hoeft. Reizigers met een vaccinatiebewijs of negatief testbewijs zijn namelijk altijd uitgezonderd voor deze willekeurige controles.
Reisadvies Dominicaanse Republiek

Onveilige gebieden Dominicaanse Republiek

Er zijn veiligheidsrisico's verbonden aan het reizen naar de grens met Haïti. Op de wegen rondom het grensgebied komen gewapende overvallen voor. Ook kan het onrustig zijn door de spanningen tussen Dominicanen en Haïtianen. Er bestaat in dit gebied veel corruptie en hierdoor ontstaan er soms gevaarlijke situaties. Wees dus alert bij het oversteken van de grens en reis niet wanneer het donker is. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Dominicaanse Republiek

Het is over het algemeen veilig in de Dominicaanse Republiek. Wel zijn er een aantal risico's waar je als toerist rekening mee moet houden. Zo komen er buiten de resorts steeds meer berovingen voor op toeristen. Met name in het donker is er een verhoogd risico. Vermijd afgelegen plekken, reis zo min mogelijk na zonsondergang en wees voorzichtig als je afgelegen toeristische attracties bezoekt. In de Dominicaanse Republiek is er veel handel in drugs en ook corruptie komt in alle lagen van de maatschappij voor. De hoofdstad Santo Domingo en de toeristische plek Punta Cana zijn over het algemeen ook veilig. Maar ook hier dien je rekening te houden met dezelfde risico's, zoals berovingen en corruptie.

Weg in de Dominicaanse Republiek
Weg in de Dominicaanse Republiek

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar de Dominicaanse Republiek dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit de Dominicaanse Republiek
  • Je dient in het bezit te zijn van een toeristenkaart die is afgegeven door de Dominicaanse Republiek. Deze is bij aankomst voor circa acht euro aan te schaffen.
  • In de Dominicaanse Republiek vallen veel doden in het verkeer. Dit komt voornamelijk door de slechte wegen en de verkeersveiligheid buiten Santo Domingo is slecht. De rijstijl van de weggebruikers is chaotisch en vaak wordt er onder invloed van alcohol gereden. De meeste dodelijke slachtoffers zijn brommer-, scooter- of motorrijders. Wees dus voorzichtig als je met een tweewieler rijdt.
  • Het is gevaarlijk om na zonsondergang te gaan rijden. Sommige weggebruikers rijden zonder verlichtingen en vaak is er geen of slechte straatverlichting.
  • Er wordt afgeraden met lokaal transport te reizen zoals scooters of lokale minibussen. Neem een officiële taxi of Uber of maak gebruik van de officiële buslijnen die tussen de steden rijden.
  • In de Dominicaanse Republiek is er veel handel in drugs, maar drugsbezit is strafbaar en het handelen in drugs wordt zwaar gestraft. Laat nooit je bagage zonder toezicht achter.
  • Ook op de seksindustrie staan zware straffen.
  • Houd er rekening mee dat LHBTI niet algemeen wordt geaccepteerd in de Dominicaanse Republiek. Dit geldt met name voor buiten de resorts.
  • In de maanden juni tot en met november kunnen er aardbevingen en tropische stormen voorkomen.

Link

Voor het actuele reisadvies voor de Dominicaanse Republiek kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

23 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen