Reisadvies: Is de Dominicaanse Republiek een veilig vakantieland

Tropisch strand in de Dominicaanse Republiek
Tropisch strand in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een tropisch paradijs met witte zandstranden en een helderblauwe zee. Het is de ideale bestemming voor een heerlijke relax vakantie. Maar hoe veilig is de Dominicaanse Republiek eigenlijk? De Dominicaanse Republiek is veilig genoeg om naartoe te reizen, maar er zijn wel een aantal veiligheidsrisico's waar je rekening mee moet houden. Welke veiligheidsrisico's dit zijn, lees je in onderstaand artikel.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies Dominicaanse Republiek

Door het coronavirus wordt het afgeraden om naar de Dominicaanse Republiek te reizen. Daarnaast geldt er een vliegverbod voor passagiersvluchten die vanaf de Dominicaanse Republiek komen vanaf 23 januari. Je kunt daarom niet meer rechtstreeks naar Nederland vliegen. 

Huidig reisadvies voor de Dominicaanse Republiek

Onveilige gebieden in de Dominicaanse Republiek

Er zijn veiligheidsrisico's verbonden aan het reizen naar de grens met Haïti. Op de wegen rondom het grensgebied komen gewapende overvallen voor. Ook kan het onrustig zijn door de spanningen tussen Dominicanen en Haïtianen. Er bestaat in dit gebied veel corruptie en hierdoor ontstaan er soms gevaarlijke situaties. Wees dus alert bij het oversteken van de grens en reis niet wanneer het donker is.

Veiligheid in de Dominicaanse Republiek

Het is over het algemeen veilig in de Dominicaanse Republiek. Wel zijn er een aantal risico's waar je als toerist rekening mee moet houden. Zo komen er buiten de resorts steeds meer berovingen voor op toeristen. Met name in het donker is er een verhoogd risico. Vermijd afgelegen plekken, reis zo min mogelijk na zonsondergang en wees voorzichtig als je afgelegen toeristische attracties bezoekt. In de Dominicaanse Republiek is er veel handel in drugs en ook corruptie komt in alle lagen van de maatschappij voor. De hoofdstad Santo Domingo en de toeristische plek Punta Cana zijn over het algemeen ook veilig. Maar ook hier dien je rekening te houden met dezelfde risico's, zoals berovingen en corruptie.

Weg in de Dominicaanse Republiek
Weg in de Dominicaanse Republiek

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar de Dominicaanse Republiek dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit de Dominicaanse Republiek
  • Je dient in het bezit te zijn van een toeristenkaart die is afgegeven door de Dominicaanse Republiek. Deze is bij aankomst voor circa acht euro aan te schaffen.
  • In de Dominicaanse Republiek vallen veel doden in het verkeer. Dit komt voornamelijk door de slechte wegen en de verkeersveiligheid buiten Santo Domingo is slecht. De rijstijl van de weggebruikers is chaotisch en vaak wordt er onder invloed van alcohol gereden.
  • De meeste dodelijke slachtoffers zijn brommer-, scooter- of motorrijders. Wees dus voorzichtig als je met een tweewieler rijdt.
  • Het is gevaarlijk om na zonsondergang te gaan rijden. Sommige weggebruikers rijden zonder verlichtingen en vaak is er geen of slechte straatverlichting.
  • Er wordt afgeraden met lokaal transport te reizen zoals scooters of lokale minibussen. Neem een officiële taxi of Uber of maak gebruik van de officiële buslijnen die tussen de steden rijden.
  • In de Dominicaanse Republiek is er veel handel in drugs, maar drugsbezit is strafbaar en het handelen in drugs wordt zwaar gestraft. Laat nooit je bagage zonder toezicht achter.
  • Ook op de seksindustrie staan zware straffen.
  • Houd er rekening mee dat LHBTI niet algemeen wordt geaccepteerd in de Dominicaanse Republiek. Dit geldt met name voor buiten de resorts.
  • In de maanden juni tot en met november kunnen er aardbevingen en tropische stormen voorkomen.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in dit land kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Verblijf in een van de zes RIU-hotels in de Dominicaanse Republiek. Onze reisexpert Sandra heeft tijdens haar studiereis alle RIU-hotels bezocht en helpt je graag met een passend reisadvies.

RIU Palace Bavaro
RIU Palace Bavaro


Wil je vast in de sfeer komen? Kijk dan naar deze prachtige video !

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

17 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,9

Gerelateerde artikelen