Top 5 excursies Punta Cana

Caribisch strand Dominicaanse Republiek
Caribisch strand Dominicaanse Republiek

De naam Punta Cana stamt af van de punt van het eiland. Op dit punt groeit veel suikerriet en is ooit als eerste gebied voorzien van water en elektrische stroom. Omdat dit gebied goed bewaard is gebleven trekken veel toeristen er naar toe om het van dichtbij te bekijken. De Dominicaanse Republiek heeft een tropisch klimaat, met het hele jaar door temperaturen tussen de 25-35°C. Dit biedt de mogelijkheid activiteiten te ondernemen op het water. Maar voor wie liever de vertrouwde bodem onder zijn voeten heeft, zijn er twee nationale parken te ontdekken. Met de typische diepblauwe zee en de Caribische stranden is Punta Cana een droombestemming waar van alles te ondernemen is. Zin om op excursie te gaan? Hieronder lees je onze top 5 excursies naar Punta Cana.

Bekijk dit filmpje voor een overzicht van het prachtige Punta Cana : 

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Exotic Escape Games

Wie van een spelletje houd, zou zeker een bezoekje moeten brengen aan de Exotic Escape Games. Je komt een kamer binnen en zie maar eens te ontsnappen. Aan de hand van tips en tricks via een monitor in de kamer, is het de uitdaging om er binnen een bepaalde tijd uit te komen. Het is een interactieve en spannende activiteit in Punta Cana, voor zowel Spaans- als niet Spaanssprekende gasten. Los jij het mysterie op?

2. Met dolfijnen zwemmen

Een kus, knuffel of een stukje zwemmen met dolfijnen? Er zijn meerdere aanbieders op Punta Cana waar je activiteiten kunt ondernemen met deze mooie dieren. Bij Dolphin Explorer is er een ruime keuze uit diverse programma's om met dolfijnen te zwemmen, ook de kleinsten kunnen hier met de dolfijnen spelen en zwemmen onder begeleiding van een van de volwassen medewerkers. Je hoeft geen expert zijn op het gebied van zwemmen en bent meestal samen met een groep. Bij Dolphin Discovery zijn er net als bij Dolphin Explorer meerdere programma's en hier is het zelfs mogelijk te duiken met dolfijnen. Voor wie van spanning houd is dit zeker een aanrader. Bij Dolphin Explorer is het mogelijk om met haaien en roggen te zwemmen, maar ook om alles te weten te komen over deze dieren. In het programma is ongeveer 15 minuten de tijd om te zwemmen met de haaien en roggen. Deelname gebeurt in groepen van 10 personen. De prijzen beginnen vanaf 45 dollar p.p.

Dolphin Punta Cana
Dolphin Punta Cana
Vraag gratis een offerte aan

3. Safaritocht

Als je een safaritocht boekt wordt je meestal bij het hotel opgehaald. Tijdens de rit heb je uitzicht over de prachtige natuur en over het tropische platteland wat bezaaid is met pastelkleurige huisjes. Boven in de bergen van Anamuya neem je een kijkje bij de oude suikerplantage, waar je vervolgens te paard naar toe kunt rijdt. Je maakt hier kennis met de verschillende manieren van het suiker oogsten en leert van oude ambachtslieden hoe je een sigaar moet rollen. Op de top van de berg is een restaurant waar de mogelijkheid is te gaan lunchen en te genieten van een verfrissend drankje. Om echt kennis te maken met de bewoners van de Dominicaanse Republiek is het mogelijk een Dominicaans gezin te ontmoeten. Aan het einde van de tocht rust je uit bij een privé-strandclub, op een handdoekje in het witte zandstrand, met uitzicht op de diepblauwe zee.

Bergen Dominicaanse Republiek
Bergen Dominicaanse Republiek

4. Een bezoek aan het Manati Park

De Dominicaanse republiek kent twee nationaal parken. Één daarvan is gelegen in Bávaro Punta Cana. Bij aankomst in het Manati Park kom je aan in een tuinlandschap met mooie tropische planten, wanneer je hier je ogen hebt uitgekeken, is het tijd voor de twee uur durende rondleiding van een gids. Er zijn veel diverse dierenshows in tropische omgeving bij te wonen in het park. Van dolfijnen die uit het water springen tot papegaaien die pirouettes maken. Voor wie graag tentoonstellingen bijwoont is het zeker leuk om een van de vele tentoonstellingen in het Manati Park bij te wonen. Je komt alles te weten over bedreigde diersoorten van de Dominicaanse republiek maar ook leer je over de leefomgeving van deze dieren. Om terug te gaan in de geschiedenis van het land, bezoek je het museum. Hier vind je voorwerpen van het oude indianenvolk (Taino) terug, denk aan kleding, beelden en schilderijen. De Taino had dansrituelen die gechoreografeerd worden door de artiesten van dit veelzijdige park. Een onvergetelijke dag is verzekerd.

Bruine Pelikaan Dominicaanse Republiek
Bruine Pelikaan Dominicaanse Republiek

5. Avontuurlijk paardrijden in Punta Cana

Een ervaren ruiter hoef je niet te zijn om paard te rijden in Punta Cana, de gidsen zijn ervaren en leren jou hoe je het paard onder controle kunt houden. In het tempo wat jij zelf prettig vindt maak je in een groep een wandeling over het Uvero Alto Beach. Het strand heeft ononderbroken kustlijnen en is ver weg van de resorts. Geniet van een briesje uit de zee en het uitzicht over de schoonheid van de golven en het Caribische strand.

Paardrijden op het strand
Paardrijden op het strand


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen