Snorkelen in de Dominicaanse Republiek

Snorkelen dominicaanse republiek
Snorkelen dominicaanse republiek

Snorkelen brengt je in een wonderbaarlijke onderwaterwereld. De beleving dat je onder water kunt blijven ademen is voor veel mensen een raar gevoel. Maar als je eenmaal kopje onder bent en je ziet de prachtige vissen en planten, dan ben je meteen verkocht. In het buitenland wordt veel gesnorkeld door toeristen. Het zeewater is daar veel schoner dan bij ons in Nederland en je ziet daar veel mooiere vissen. Een land waar goed gesnorkeld kan worden is bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek. Reisgraag.nl geeft je informatie over 2 snorkeltours waar je aan deel kunt nemen.  Ben je op zoek naar mooie plekken op de Dominicaanse republiek die je echt niet mag missen? je leest er meer over in "de mooiste plekken"

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Two Islands, Two Oceans

De 'Two Islands, Two Oceans' tour laat je het verschil zien tussen de Caribische Zee en de Atlantische Zee en het leven onder water bij die 2 zeeën. Op het strand van Bayahibe trek je de snorkel-uitrusting aan. Vervolgens worden er een aantal dingen uitgelegd en stap je in de speedboot, die je met de hele groep naar de bestemming brengt. Eerst vaar je langs een aantal bezienswaardigheden zoals de rotsen van Penon en de baai van Calderas. Daarna breng je een bezoekje aan het onbewoonde eiland Catalinita. Na het bezichtigen van het eiland gaat het gebeuren. Je gaat met de groep te water en snorkelt in de koraaltuinen van Catalinita. Je neemt een kijkje bij de unieke snorkelspot bij het rif genaamd Cayo Raton. Het rif is uniek, omdat er grote en kleine vissen bij elkaar zwemmen. Zo kun je de grote roggen en haaien zien zwemmen, maar ook kleine visjes met veel mooie kleuren.

Mocht je tijdens het snorkelen ineens moe worden, dan is dat geen probleem. De boot vaart met je mee zodat je opgepikt kunt worden als je even rustig aan wilt doen. Als de tocht is afgelopen ga je naar het eiland Isla Saona waar een traditioneel Dominicaans lunchbuffet voor je klaar staat. Vervolgens kun je op het strand relaxen of de winkels bezoeken. Heb je nog geen genoeg van het snorkelen? Dan kun je nog aan de 'The Piers' tocht deelnemen. Hierbij zwem je naar een oude pier waar heel veel tropische vissen te zien zijn. Aan het einde van de tour ga je nog langs de Piscina Natural (een grote zandbank) die bekend staat om zijn enorme zeesterren.

Catalina & Rio Chavon

De 'Catalina & Rio Chavon' tour combineert het snorkelen met een tocht langs de jungle. Vanaf Bayahibe vaar je naar Isla Catalina. In de buurt van dat eiland vind je het wrak van Captain Kidd. Hier zwem je met de groep heen om een kijkje te nemen bij het oude schip. Vervolgens ga je met de boot naar het strand en kun je in het 'Aquarium' snorkelen. Dit is een gedeelte van de zee bij het strand met mooie koraalriffen en tropische vissen. Nadat je in het 'Aquarium' gesnorkeld hebt, kun je nog een paar uur op het strand genieten van de zon met een hapje en een drankje. Als iedereen weer verzameld is, vaar je langs La Romana Cruise-Port. Hier liggen enorme cruiseschepen voor anker en kun je een kijkje nemen bij vakantiehuisjes van bekende artiesten zoals Madonna en Shakira. Na het bekijken van de schepen en vakantiehuisjes, ga je richting de Rio Chavon. Dit is een grote kloof bij de jungle en de natuurlijke omgeving is schitterend. De kloof werd vaak gebruikt als filmset voor films als 'Rambo', 'Anaconda' en 'Apocalypse Now'. Als je door de kloof gevaren bent, en de tijd het toelaat, is er nog de mogelijkheid om even te snorkelen bij het wrak van de 'Atlantic Princess'. Na dit (eventuele) bezoek wordt je weer naar Bayahibe gebracht en zit de tour erop. Vraag gratis een offerte aan

Zelfstandig snorkelen

Naast deze tours kun je op sommige plaatsen ook zelfstandig snorkelen en de zee ontdekken. Hierbij moet je wel je eigen snorkel-outfit meenemen maar je kunt je snorkelavontuur zo lang maken als je wilt. Er is in ieder geval genoeg te bewonderen onder de zeespiegel van de Dominicaanse Republiek.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen