Actieve vakantie op de Dominicaanse Republiek

Het Dominicaanse landschap
Het Dominicaanse landschap

Voor een actieve vakantie ben je op de Dominicaanse Republiek aan het juiste adres. De Dominicaanse Republiek heeft de grootste biodiversiteit van de Antillen. Op het eiland bevinden zich 9 ecologische zones, ieder met zijn eigen unieke kenmerken en daarop aansluitende excursies.

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Canyoning

Tijdens Canyoning volg je een rivier d.m.v. abseilen, klimmen, springen, wandelen en zwemmen. De Dominicaanse Republiek is een uitstekende plek om deze, relatief nieuwe, sport te beoefenen. Jarabacoa is een populaire startplaats, maar ook vanuit Cabarete worden Canyoning-tochten aangeboden. De meest bijzondere plek is in de buurt van Puerto Plata, bij de watervallen van Rio Damajagua. Hier kun je maar liefst 27 watervallen beklimmen.

Canyoning
Canyoning

Eilandtocht

Vanuit verschillende toeristische plaatsen worden trips naar Isla Saona of Isla Catalina in Parque Nacional del Este gemaakt. Vele zeggen dat dit een typische Robinson Crusoe-ervaring is. Tijdens de dag is er vaak de mogelijkheid om te snorkelen of te duiken, zo zie je ook de geweldige onderwaterwereld van de Dominicaanse Republiek.

Eilandtocht
Eilandtocht
Vraag gratis een offerte aan

Glasbodemboot

Wil je niet snorkelen of duiken maar toch genieten van de spectaculaire onderwaterwereld, dan kun je een tocht maken met een van de glasbodemboten die in de wateren rondom de Dominicaanse Republiek varen.

Helikoptervlucht

De Dominicaanse Republiek heeft een van de mooiste kustlijnen van de Caribbean. Er is geen betere manier om die eindeloze stranden en groene oerwouden vanuit de lucht te bekijken. Er worden helikoptervluchten aangeboden van 10, 20 en 30 minuten.

Helikoptervlucht
Helikoptervlucht

Kitesurfen

Kitesurfen is een van de snelst groeiende watersporten van de Dominicaanse Republiek. Het lijkt op gewoon surfen alleen staat de kitesurfer op een kleine (kite)surfplank en wordt hij/zij voortgetrokken door een vlieger. Voornamelijk in Cabarete zitten gespecialiseerde scholen die zowel de beginner als de gevorderden les kunnen geven.

Mountainbiken

Mountainbiken is een van de meest milieuvriendelijke manieren om kennis te maken met de natuur van de Dominicaanse Republiek. Je komt met de mountainbike op plaatsen waar je meeste toeristen niet kunnen/mogen komen met gemotoriseerd vervoer. Er worden diverse excursies aangeboden, van enkele uren tot meerdere dagen.

Mountainbiken
Mountainbiken

Paardrijden

Er worden veel verschillende paardrijtochten aangeboden, van een uurtje tot een hele dag. Ben je een ervaren rijder dan zijn de bergen in het noorden een leuke uitdaging. Deze dagtocht neemt je mee over de bergen, langs rivieren en door de jungle. Hoogtepunt is een stop bij de watervallen.

Vogels spotten

Met meer dan 300 veelkleurige soorten vogels is Dominicaanse Republiek een paradijs voor vogelliefhebbers. Ongeveer 30 soorten zijn uniek voor het eiland Hispanolia (Dominicaanse Republiek en Haïti). Door het variërende landschap leven vooral in het zuidwesten prachtige vogels. Alleen al in Jaragua National Park komen 130 verschillende soorten vogels voor.

Bruine pelikaan
Bruine pelikaan

Windsurfen

Cabarete wordt gezien als de wereldhoofdstad van het windsurfen. Cabarete ligt in het noorden van de Dominicaanse Republiek. Er worden veel wedstrijden gehouden waarvan de World Cup Windsurfing in juni de bekendste is. Als beginner en als gevorderden kun je in Cabarete goed terecht om de sport uit te oefenen.

Tot slot noemen we nog de meest unieke ervaring op de Dominicaanse Republiek namelijk zwemmen met walvissen! Je ziet het in het filmpje. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen