Leukste bezienswaardigheden Santo Domingo

Santo Domingo
Santo Domingo

Santo Domingo ligt aan de zuidkust van de Dominicaanse Republiek en is de bruisende hoofdstad van het eiland, dat als het ware het hart van de Caraïben is. Het kleurrijke centrum van deze stad heeft erg veel weg van een schitterend openluchtmuseum. Er zijn talloze schilderachtige straatjes waar je heerlijk door heen kunt slenteren, terwijl je je ondertussen vergaapt aan de indrukwekkende gebouwen, die uit de koloniale tijd stammen. Verder is het leuk om neer te strijken op één van de vele sierlijke pleinen die de stad rijk is of ga eens een kijkje nemen in een sigarenmakerij. Santo Domingo is dus een veelzijdige hoofdstad met veel mooie bezienswaardigheden!

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Historie & Werelderfgoed

De geschiedenis van de stad gaat ver terug in de tijd. Santo Domingo werd in 1498 gesticht door gouverneur Don Bartolomé Colon, de jongere broer van Christopher Columbus en is de oudste stad van de Nieuwe Wereld, waarvandaan ook de beide Amerika’s gekolonialiseerd werden. Tegenwoordig zie je in de oude stad nog steeds vele overblijfselen uit deze periode: zo vindt je hier de eerste kathedraal, het eerste klooster, het eerste ziekenhuis en de eerste universiteit van de Nieuwe Wereld.

Omdat de hoofdstad zo’n driehonderd van dit soort monumenten telt, wordt Santo Domingo ook wel het ‘Athene van de Nieuwe Wereld’ genoemd. Dit was voor Unesco ook de reden om in 1990 het stadscentrum tot werelderfgoed uit te roepen. Het oude centrum van de stad, Zona Colonial genoemd, wordt ingesloten door de Ozama rivier en de Malécon boulevard, die prachtig uitzicht biedt op de Caribische Zee. Een groot voordeel is dat in de Zona Colonial alles lekker dicht op elkaar ligt, waardoor de belangrijkste bezienswaardigheden uitstekend te voet te ontdekken zijn.

Toeristische hoogtepunten

De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek heeft vele hoogtepunten op toeristisch gebied maar hieronder een top 5 van bezienswaardigheden die je tijdens een bezoek aan deze stad zeker gezien moet hebben! Vraag gratis een offerte aan

Parque Colón

Wanneer je een bezoek brengt aan Santo Domingo mag je het gezellige Parque Colón zeker niet overslaan. Het majestueuze standbeeld van Columbus prijkt prachtig in het midden van het plein en verder staat de mooie Catedral de Santo Domingo, de oudste kathedraal van de Nieuwe Wereld, op het Parque Colón. De kerk is zowel van binnen als van buiten zeer de moeite van het bekijken waard. Aan het plein bevinden zich ook het ambermuseum en verschillende leuke winkels. Als je even bij wilt komen, ga dan eens buurten bij één van de knusse bars die rondom het plein liggen en proef er eens een Santo Libre (rum met 7up, limoen en ijs).

Boutique del Fumador

De trots van het land zijn toch wel de Dominicaanse sigaren: van de handgerolde sigaren op de internationale markt is namelijk een groot deel afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Bij een bezoek aan de hoofdstad is het leuk om eens een kijkje te nemen hoe de sigaren gemaakt worden in de ‘Boutique del Fumador’. De sigarenmakerij en tevens winkel is gelegen tegenover de Catedral aan het Parque Colón.

Calle Las Damas

De oudste en ongetwijfeld mooiste straat van de hele stad is de Calle Las Damas. In deze straat liggen enkele schitterende historische gebouwen, zoals onder andere het Panteón Nacional. Dit gebouw doet dienst als gedenkplaats voor helden uit de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek. Hier zijn namelijk de graftombes van belangrijke personen uit het verleden te bewonderen. En niet vergeten ook even omhoog te kijken, want aan het plafond hangt een gigantische kroonluchter met daarop afbeeldingen van allemaal monniken en een grote fresco.

Alcázar de Colón

De Calle Las Damas komt uit op het prachtige Plaza de España en aan dit vorstelijke plein ligt het prinselijk paleis dat Columbus als zijn familieverblijf liet bouwen. Zo’n 1500 werklieden droegen hun steentje bij aan de bouw van het Alcázar, waarbij ze enkel en alleen zagen, hamers en beitels gebruikten. Er is dus geen enkele spijker geslagen in het hele bouwwerk dat 22 kamers en 72 ramen en deuren telt. Bij een rondleiding door het museum krijg je een goede indruk van de verschillende kamers, die grotendeels nog met de authentieke meubels gedecoreerd zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen