Top 5 excursies Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek kun je natuurlijk lekker relaxen op het strand of in het resort. Er is echter veel meer te beleven. De Dominicaanse Republiek heeft namelijk veel te bieden: prachtige natuur, van bergen en tropische regenwouden tot woestijn, bruisende steden en het kalme platteland. Genoeg te verkennen dus. Er zijn dan ook veel excursies waar je als toerist aan kan deelnemen. Speciaal voor jou de top 5 op een rijtje!

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Saona Crusoe VIP

Deze excursie leidt je weg van de overvolle stranden en neemt je mee op een heus avontuur. Je vertrekt vanaf het bezoekerscentrum op het strand Bayahibe. Met een speedboot wordt je rond het eiland gevaren en kom je op bijzondere plekken. Eerst wordt de kustlijn van het Nationale Park del Este gevolgd waarbij je de kans hebt om leguanen en misschien zelfs dolfijnen te zien. Daarna kom je bij een 'natuurlijk zwembad', een soort grote zandbank. Dit 'natuurlijke zwembad' staat bekend om zijn vele zeesterren. De verzorgde lunch wordt geserveerd op Catuano Beach. Na de lunch vervolg je de tocht naar Mano Juan, een klein vissersdorpje waar je een dorpstour krijgt en ziet hoe de mensen leven. Na de dorpstour ga je naar het strand Canto de la Playa; een van de meest bijzondere stranden van de Dominicaanse Republiek. Hier heb je de kans om het bijzondere zeeleven te verkennen. Aan het einde van de dag ga je met de speedboot terug naar het bezoekerscentrum. Deze tocht is beoordeeld als populairste van de Dominicaanse Republiek en is dus ook zeker de moeite waard!

2. Outback Safari Adventure

De Dominicaanse Republiek heeft ook een prachtig binnenland. Een goede manier om dit te verkennen, als je aan de noordkust van het eiland verblijft, is met een Outback Safari Adventure. Deze all-inclusive excursie brengt je op verschillende plekken en wordt erg leerzaam bevonden. Zo is er een tour over een koffie- en cacaobonenplantage, bezoek je een schooltje, en leer je over het lesgeven daar, en ontmoet je echte Dominicaanse families. Ook kun je genieten van een typische Dominicaanse lunch. Tijdens het rijden in de jeeps (of busjes) heb je de kans om verschillende inheemse dieren te zien, zoals krokodillen, iguanas en schildpadden. Ook is er de mogelijkheid om tussendoor te zwemmen in een rivier en in de zee.

3. Walvissen spotten

Ben je tussen januari en maart in de Dominicaanse Republiek? Ga dan zeker mee met een excursie walvissen spotten. In deze tijd migreren duizenden bultruggen vanuit Noord-Amerika naar de wateren van de Dominicaanse Republiek om te paren en jongen te krijgen. Dit is een natuurfenomeen wat je niet mag missen. Met de boot (welke je kunt kiezen) ga je vanaf de haven van Samana naar de wateren waarin de bultruggen zich bevinden en kun je vanaf een respectvolle afstand naar ze kijken. De mannetjes proberen in deze tijd de aandacht van de vrouwtjes te trekken dus je ziet dat ze zich behoorlijk uitsloven: springen, op hun staart staan en nog veel meer. Een zeer bijzonder iets om mee te maken.

4. Raften

Voor de wat grotere durfals onder ons is raften iets wat je niet mag missen. De Dominicaanse Republiek heeft de enige raft-waardige rivier van de Cariben: de Yaque del Norte. Dit is tevens de langste rivier van de Cariben. De rivier ligt in de hooglanden van het eiland, en heeft naast wilde stukken gelukkig ook wat rustige stukken zodat je kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de canyon (alleen maar te zien vanaf de rivier!) en de bergen. De excursie vindt plaats onder professionele begeleiding en met goede materialen zodat jouw veiligheid niet in het geding komt. Het startpunt is Rancho Baiguate.

5. Wonders of Nature Tour

Deze excursie is geschikt voor de echte natuurliefhebbers. De tour duurt ongeveer 4 uur en laat je kennismaken met de prachtige natuur van de Dominicaanse Republiek. De tour is geschikt voor toeristen die zich rondom La Romana en Punta Cana bevinden. De excursie begint met een tour over de rivier met een echte rivierboot. Hiervandaan heb je uitzicht over het regenwoud en op de boot kun je wat drinken en eten. Na de riviertour kom je bij de Tanama Ranch, waar je een rondleiding krijgt door de vlindertuinen, het regenwoud en het reptielenhuis. Je krijgt hier de kans om de natuur en de dieren die in de Dominicaanse Republiek voorkomen beter te leren kennen. Sommige dieren mag je zelfs vasthouden. Na de tour ga je met de boot weer terug naar het startpunt. Op de terugweg krijg je nog de kans om echte Dominicaanse dans te leren.

Heeft u interesse in een reis naar Dominicaanse Republiek? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen