Duiken in de omgeving van Punta Cana

Strand van Catalina Island
Strand van Catalina Island

De populariteit van de Dominicaanse Republiek als toeristische bestemming groeit. Velen toeristen trekken naar dit land in het Caribische gebied om te genieten van een zorgeloze zon- en strandvakantie. Punta Cana staat onder andere bekend om haar prachtige turquoise blauwe zee en hagelwitte stranden. Dit maakt het gebied ook een populaire bestemming voor duikliefhebbers. In de heldere wateren in de omgeving van Punta Cana kun je namelijk erg goed duiken.

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Punta Cana

Met de term Punta Cana wordt zowel een stad als een toeristisch gebied aangeduid. De stad Punta Cana ligt in de provincie La Altagracia, in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. Als er wordt gesproken over bezienswaardigheden en activiteiten, bedoelt men deze meestal in het toeristische gebied Punta Cana. Met deze term Punta Cana wordt dan het gehele toeristische gebied aan de oostkust aangeduid. Onder andere steden als Bavaro, Cap Cana, Cabeza de Toro en Macao worden tot het gebied Punta Cana gerekend. 

Onderwaterleven bij Punta Cana
Onderwaterleven bij Punta Cana

Populaire duikspots

In de omgeving van de Punta Cana liggen veel duikspots die een bezoekje waard zijn. De wateren van Punta Cana zelf zijn ondiep, maar de onderwaterwereld is erg erg indrukwekkend. Behalve veel diersoorten vind je hier onderwater ook grotten en scheepswrakken. Een zeer populaire duiklocatie is de grot La Cueva, wat een populair toevluchtsoord is voor slaperige haaien en pijlstaartroggen. Daarnaast vind je hier ook in de scheepswrakken van de Monica en de Astron. Behalve in Punta Cana zelf, worden er in de omgeving ook veel (dag)excursies georganiseerd naar de allermooiste duiklocaties, waaronder Bayahibe, Catalina en Saona Island.

Bayahibe
Bayahibe is een dorp in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. De onderwaterwereld rondom dit dorp is prachtig, zo vind je hier bijvoorbeeld het wrak van het schip St. George. Dit van oorsprong Schotse schip zonk in 1999. Tegenwoordig leven er veel prachtige vissoorten rondom dit wrak.

Strand van Bayahibe
Strand van Bayahibe


Catalina Island
Bij het tropische Catalina Island vind je twee populaire duiklocaties: 'The Wall' en 'The Aquarium'. Deze twee locaties trekken veel duikers aan. Bij The Wall vind je vissen, koralen en sponzen. De diepte van de wateren van The Wall varieert van 6 tot 30 meter. The Aquarium is minder diep dan The Wall, namelijk maximaal 12 meter. Deze duikspot staat vooral bekend vanwege haar prachtige koraal. 

Saona Island
Een andere populaire duikbestemming is Saona Island. Hier vind je het mooiste gedeelte van het National Park of the East. Er leven hier vele vissoorten en er is prachtig koraal te zien. Bovendien is het gebied rondom dit eiland vaak gebruikt als set voor films en reclames. Het natuurgebied is de belangrijkste plek in de gehele Dominicaanse Republiek voor schildpadden om eieren te leggen. 

Vraag gratis een offerte aan

Duiklessen en -excursies

Er zijn verschillende organisaties die duikorganisaties organiseren voor toeristen. De Nederlandse organisaties SeavisTours, Global Divers en Dessel Drivers organiseren verschillende excursies voor duikers. Mocht je een beginnende duiker zijn en duiklessen willen, dan verzorgen Global Drivers en Dessel Drivers ook PADI-duikcursussen op verschillende niveaus. 

Schildpad in de Caribische Zee
Schildpad in de Caribische Zee

Flora en fauna

De onderwaterwereld rondom Punta Cana is prachtig en vormt een ecosysteem op zich. Rondom en in de wateren van Punta Cana leven verschillende dieren. Tijdens je duiktocht kun je dan ook vele diersoorten tegenkomen, waaronder schildpadden, dolfijnen, pijlstaartroggen, tropische vissen en meerdere soorten haaien. Bovendien leven er rond de wateren enkele soorten tropische vogels. 

Voor duikliefhebbers is een vakantie naar Punta Cana zeker een aanrader. Er is keuze uit verschillende populaire duiklocaties in de buurt en er worden voor toeristen interessante excursies en lessen georganiseerd. Duiken in de wateren in Punta Cana is een zeer speciale ervaring en zeker de moeite waard als je van duiken houdt. 

Tip: Wist je dat je op de Dominicaanse Republiek ook kunt duiken met walvissen? 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen