Reizen op Dominicaanse Republiek

Catalina Island, Dominicaanse Republiek
Catalina Island, Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola. Het land grenst aan Haïti en ligt ten westen van Puerto Rico tussen de Caraïbische Zee en de Atlantische Oceaan. Aan de zuidkust van het land ligt de hoofdstad, genaamd Santo Domingo de Guzmán. De Dominicaanse Republiek heeft een oppervlakte van ongeveer 48.500 km² en er wonen meer dan 10 miljoen mensen. De mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek zijn Playa Bayaro en Playa Juanilla. Deze zijn enkele kilometers lang met prachtig wit koraalzand. Voordat je op vakantie gaat naar dit land, is het handig om een aantal dingen te weten over de Dominicaanse Republiek.

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

De officiële taal van de Dominicaanse Republiek is Spaans. De mensen spreken de taal op een eigen manier met een eigen accent, maar je kunt goed communiceren als je de Spaanse taal onder de knie hebt. In de toeristische gebieden spreekt men ook wel Engels en soms Frans, Duits of Nederlands.

Klimaat

De Dominicaanse Republiek heeft een tropisch klimaat met relatief constante temperaturen, tussen de 25 en 35 graden. Hierbij kun je, ook in de regentijden, veel genieten van de zon. Vakantiegangers die houden van zon, zee en strand zijn dus helemaal goed in dit land. Het regenseizoen is van oktober tot en met mei in het noorden en van mei tot en met oktober in het zuiden. Hierbij kan het flink regenen, maar dit is meestal maar van korte tijd. Juni tot en met oktober wordt gezien als het orkaanseizoen, maar de kans dat er een zware orkaan is, is niet heel erg groot.
Vraag gratis een offerte aan

Gezondheid

Als er problemen zijn met je gezondheid, kun je bij veel resorts wel terecht. Er is vaak een eigen dokter aanwezig bij de (vooral) grote resorts, die je kan behandelen of doorsturen naar het ziekenhuis. Er zijn in het land publieke ziekenhuizen, maar je kunt beter naar een particulier ziekenhuis gaan. Hier is de zorg te vergelijken met Nederland. Er zijn geen inentingen verplicht als je de Dominicaanse Republiek gaat bezoeken, maar er worden wel vaccinaties voor DTP en Hepatitis A aanbevolen. Ook komt er malaria voor dus is het verstandig om tabletten mee te nemen en op te passen voor muggen.

Belangrijke telefoonnummers

Heb je politie, brandweer of een ambulance nodig? Dan kun je het alarmnummer 911 bellen.

Alleen reizen op Dominicaanse Republiek

Veel mensen in het land leven beneden het bestaansminimum, waardoor veel criminaliteit kan voorkomen. Dit komt vooral tot uiting in het aantal berovingen op drukke plaatsen waar veel toeristen komen. Het is dus belangrijk dat je, net als in andere landen, goed op je spullen past en dat dure bezittingen zoals sieraden, juwelen en digitale camera's niet of zo min mogelijk zichtbaar zijn. Het kan wel eens voorkomen dat toeristen beroofd worden van hun mobiel of tas door een motorrijder die snel voorbij rijdt. Het beste kun je waardevolle spullen in het hotel laten. Er worden daar vaak gratis of goedkope kluisjes aangeboden. In de avonden kun je beter niet alleen over straat gaan vanwege berovingen. Het is verstandiger om de taxi naar je verblijf te nemen. Er is verder veel politie in het land te zien, die vaak in de buurt van drukke gebieden zijn. Je zult ze met geweren zien rondlopen, maar dit is normaal en je hoeft er niet bang voor te zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen