Top 5 excursies Hurghada

Laatste update: 16 mei 2017 ( Geschreven op 29 maart 2017 door Francien )

Sfinx
Sfinx

Hurghada is een badplaats aan de Rode Zee in Egypte. Naast relaxen aan het strand kun je er ook van alles ondernemen. De plaats staat vooral bekend om zijn wateractiviteiten, zo kun je er uitstekend surfen, vissen en zeilen. Daarnaast zijn er heel veel organisaties die tal van leuke excursies aanbieden, zowel op en in het water als aan land. Wij hebben de top 5 voor je op een rijtje gezet.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

Heel veel informatie over Egypte vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Egypte. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Egypte, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

1. Archeologisch Luxor

Luxor staat vooral bekend om zijn archeologische sites in de omgeving. Zo vind je de Vallei Der Koningen, de kolossale beelden van Memnon, de tempel van Hatsjepsoet en kun je een ontspannende cruisetocht maken over de Nijl terwijl je alles te weten komt over de geschiedenis van het land. Wil je alles zien? Dan is het raadzaam om een meerdaagse excursie te boeken. Er zijn tal van aanbieders die een excursie naar Luxor mogelijk maken. Allen hebben een eigen agenda en kostenplaatje. Om de juiste keuze te maken is het fijn om aan het hotelpersoneel te vragen of zij wellicht samenwerken met een bepaalde organisatie.

Luxor
Luxor

2. Zwemmen met dolfijnen

Het is iets waar heel veel mensen van dromen: zwemmen met dolfijnen. Wanneer je in Hurghada bent, kun je deze droom werkelijkheid laten worden. Er zijn verschillende organisaties die een excursie met dolfijnen aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld met wilde dolfijnen snorkelen: op deze manier zie je de dieren in hun eigen vertrouwde omgeving. Of kies juist voor een privé sessie met de dieren. Er zijn ook excursies waarbij je de kans hebt om ze aan te raken. Eén ding is zeker, het zwemmen met dolfijnen mag absoluut niet ontbreken tijdens je vakantie in Hurghada.

Dolfijnen
Dolfijnen

3. Een avontuurlijke safari

Hou je van een beetje sensatie en avontuur? Dan is een jeepsafari niet uit te sluiten van je vakantie. Een tour door de oostelijke woestijn is een avontuur op zich. Bij veel van de aanbieders kun je de jeepsafari combineren met bijvoorbeeld quadrijden, kameelrijden en een wandeltocht. Ook heb je de mogelijkheid om een lunch en avondmaal bij te boeken. Deze excursies duren vaak de hele dag. Voor iedereen is er wel een passend programma te vinden.

safari in Hurghada
safari in Hurghada

4. De wonderen in Caïro

Caïro is de bruisende hoofdstad van Egypte. Officieel is het niet bekend, maar het is waarschijnlijk zelfs de grootste stad van het hele continent Afrika. De stad bruist van de energie en komt daarom ook wel een beetje chaotisch over. Laat je dit vooral niet tegenhouden want het is ook een stad vol geschiedenis en cultuur. Caïro kent meerdere trekpleisters, maar de belangrijkste zijn toch wel de piramides van Gizeh en Cheops. Vlak bij deze piramides vind je ook de Sfinx, een bezienswaardigheid die niet te missen is. De bezienswaardigheden in Caïro zijn verspreid over de gehele stad en het verschilt per organisatie welke plekken je aandoet en hoe je in Caïro komt. Zo heb je de keuze om per bus te reizen of met het vliegtuig.

Moskee van Mohammed Ali Pasha
Moskee van Mohammed Ali Pasha

5. Snorkelen en duiken

Egypte staat bekend om zijn levendige en kleurrijke onderwaterwereld. Het is ook niet gek dat heel veel toeristen graag een snorkel- of duikervaring willen opdoen in dit land. Of je nu 5 of 50 jaar oud bent, ervaren of juist onervaren, voor iedereen is er wel een geschikte excursie te vinden. De operators beschikken vaak zelf over de uitrusting en het is dus niet nodig om deze zelf aan te schaffen. Tijden, vervoer en wat er is inbegrepen bij de prijs zijn afhankelijk van je wensen en de aanbieder.

De onderwaterwereld van de Rode Zee
De onderwaterwereld van de Rode Zee

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen