Mooiste plekken Egypte

Mummie in het Egyptisch Museum, Ca´ro
Mummie in het Egyptisch Museum, Ca´ro

Egypte staat bekend als het land van de piramides, woestijnen en lange zandstranden. Ieder jaar komen er miljoenen mensen hier hun vakantie vieren. Niet gek, want het land zit vol mystieke bouwwerken uit de oudheid en tevens is de zee er helder en blauw. Wij hebben de mooiste plekken van Egypte op een rijtje gezet.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Piramiden en Sfinx van Gizeh

De piramide in Gizeh zijn de beroemdste ter wereld. Er doen verschillende theorieën de ronde over hoe de bouwwerken uiteindelijk tot stand zijn gekomen, echter is dat tot op de dag van vandaag nog steeds niet bekend. De piramiden zijn 146 meter hoog en zijn het enige wereldwonder dat nog bewaard is gebleven. Dicht bij de piramide ligt haar Sfinx op de uitkijk. Na al die jaren is hij zijn neus, valse baard en uraeus verloren maar dit doet niet onder voor zijn schoonheid.

Sfinx van Gizeh
Sfinx van Gizeh

De Nijl

De Nijl is met zijn 6.695 kilometer, de langste rivier ter wereld. Doordat hij vroeger elk jaar overstroomde werden zijn de oevers zeer vruchtbaar en levensbelangrijk voor de Egyptenaren. Sinds de jaren zestig overstroomt de Nijl niet meer. Dit komt door de aanleg van de Aswandam. Voor toeristen is de Nijl een must see. Er varen dagelijks Nijlcruises van Luxor naar Aswan en terug of vice versa. Onderweg meer je aan op verschillende plekken waar je te maken krijgt met de Egyptische cultuur en geschiedenis. Vraag gratis een offerte aan

De tempels van Karnak

Vlakbij Luxor liggen de tempels van Karnak. Het 123 hectare grote tempelcomplex is oorspronkelijk ter ere van de god Amon-re gebouwd. Later hebben diverse farao's tempels laten bijbouwen voor onder meer de god Moet. De grote zuilenzaal is het meest indrukwekkend. De zaal telt 134 zuilen van 15 meter hoog en zijn versierd met reliëfs en schilderwerken.

Sfinxen bij de tempels van Karnak
Sfinxen bij de tempels van Karnak

Vallei der Koningen

In de buurt van Luxor vind je ook de Vallei der Koningen. Het is een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen binnen Egypte. In de vallei vind je 63 graftombes. In de tombe die in 1922 als laatste werd ontdekt, lag een van de meest bekende farao's: Toetanchamon. De vallei wordt verdeeld in 2 delen: oost en west. Het oosten van de vallei is gesloten voor toerisme omdat hier nog steeds naar schatten wordt gezocht. Het westen van de vallei is wel geopend voor publiek en hier zijn altijd 10 tombes geopend. Om de 6 jaar worden de tombes gesloten en gaan er weer 10 anderen open.

Abu Simbel

In het zuiden van Egypte, aan de westelijke oever van het Nassermeer vind je De Abu Simbel. Deze tempel is opgericht door de grootste farao van de Egytische oudheid: Ramses II. Binnen vind je een zuilenzaal waar zowel Ramses II als de goden Re, Amon, Thebe en Ptah worden geëerd. Twee keer per jaar valt de zon, via de kleine tempelingang, precies op de beelden.

Ingang Abu Simbel
Ingang Abu Simbel

Museum Caïro

Met meer dan 136.000 items is het Museum der Egyptische oudheden, 's werelds grootste Egyptologische museum in Caïro. Het trekt dan ook jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers. Het museum heeft een aantal van de grootste schatten uit de oudheid. Onder meer de inboedel van het graf van Toetanchamon en een tal van mummies, zoals die van Seti I en Ramses II, worden hier tentoongesteld.

Khan el-Khalili en Birqash kamelen markt

In de hoofdstad Caïro vind je twee interessante markten. De Khan el-Khalili is de oudste markt van Caïro en bestaat al sinds de 14e eeuw. In het toeristische deel van de markt kun je van alles kopen, van parfum tot goudwaren en van leer tot keramiek. Wil je echt iets unieks meenemen naar huis? Neem dan zeker een kijkje op de Birqash kamelen markt. Hier worden dagelijks honderden kamelen verhandeld. Sommige daarvan komen net terug van een 40-daagse woestijnreis. Kamelenmarkten zijn een echte mannenaangelegenheid, het is daarom slim om je als vrouw hier goed te bedekken met kleding.

Kameel op de Birqash kamelenmarkt
Kameel op de Birqash kamelenmarkt


Wil je een keuze maken uit de vele badplaatsen? Wij helpen je een handje met ons artikel "mooiste badplaatsen"

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen