Piramides in Egypte, het land van de Farao

Piramides van Gizeh Egypte
Piramides van Gizeh Egypte

Langs de Nijl in Egypte liggen veel historische bezienswaardigheden. De drie piramiden van Gizeh bij Caïro zijn waarschijnlijk het bekendst, maar er zijn nog vele andere piramiden, tempels en tombes te vinden. Allen wachtend om te worden ontdekt. Zelfs vandaag de dag nog worden er regelmatig nieuwe schatten onder het woestijnzand gevonden.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Piramides van Gizeh

De Grote Piramides van Gizeh, één van de zeven klassieke wereldwonderen, zijn een absolute aanrader voor iedereen die Egypte bezoekt. Van de drie piramiden van Gizeh is de Piramide van Cheops de oudste en grootste. Tot aan het eind van de 19e eeuw was dit het hoogste bouwwerk ter wereld (145 m). Het beeld van de Sfinx bij Gizeh wordt gezien als de bewaker van het piramideveld. Naast de bekende schatten van Egypte zijn er nog vele minder bekende bezienswaardigheden, die helaas vaak worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Egypte en dat is een gemiste kans.

Het oude Memphis

Bij Sakkara zijn over een gebied van zeven kilometer lengte maar liefst elf piramiden, ontelbare mastaba's en een eenzaam Koptisch klooster te ontdekken. In de Egyptische oudheid behoorde Sakkara bij de hoofdstad Memphis. In de loop van de eeuwen is het eens zo machtige Memphis bedolven onder het woestijnzand, maar stukje bij beetje wordt de dodenstad weer onder het zand tevoorschijn getoverd.

Regelmatig worden nieuwe piramiden herontdekt. In november 2008 is een 4300 jaar oude piramide ontdekt. Hiervan wordt gezegd dat hij tot Koningin Sesheshet, de moeder van Koning Teti, de eerste koning en stichter van de 6de dynastie van Egypte, toebehoort. Absoluut niet te missen in Sakkara is de trappiramide van koning Djoser; het allereerste stenen bouwsel ooit.

De necropolis van Sakkara is gelegen middenin het vruchtbare overstromingsgebied aan de westelijke oever van de Nijl, op slechts 30 km van de stad Caïro. Vlakbij Sakkara liggen de piramiden van Dahshur. Deze piramiden zijn merkbaar rustiger, maar zeker niet minder bijzonder. Oorspronkelijk waren er 11 piramiden in Dahsur. Vandaag de dag zijn er nog maar twee exemplaren uit het Oude Rijk bewaard gebleven: de ‘Knik’ Piramide en de ‘Rode’ Piramide. De ‘Rode’ Piramide heeft haar naam te danken aan oorspronkelijke rode kleur van de gebruikte kalkzandstenen. Vraag gratis een offerte aan

Nog meer geschiedenis en cultuur

De piramiden van Egypte zijn de bekendste bezienswaardigheden, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Langs de oevers van de Nijl, van Alexandrië tot Aswan, liggen ruim 70 tempels, tombes en monumenten die zeker een bezoek waard zijn. Voorbeelden zijn ‘Kom el-Dikkah’, het enige typisch ronde Romeinse theater in heel Egypte opgegraven onder een fort uit de Napoleontische periode. De catacomben van ‘Kom al-Shukafa’, de grootste begraafplaats in Egypte met drie ondergrondse verdiepingen die meer dan driehonderd lichamen herbergen, uitgehouwen in de rotsbodem van de bergen.

Maar ook de tempel van Amada, met de mooist bewaard gebleven muurreliëfs in de Nubische stijl is absoluut een bezoek waard. Het mag duidelijk zijn; het aantal bezienswaardigheden uit de oudheid is ongeëvenaard en één bezoek aan het land van de farao’s is bij lange na niet voldoende om alles te ontdekken dat het veelzijdige Egypte te bieden heeft.

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,2

Gerelateerde artikelen