De 3 kenmerken van Egypte

Piramides van Gizeh Egypte
Piramides van Gizeh Egypte

Duiken in de Rode Zee

De Rode Zee is 2350 km lang en ligt tussen de roodgetinte bauxietbergen. Ongeveer 25 miljoen jaar geleden werd deze zee gevormd toen Afrika zich los scheurde van het Arabisch schiereiland. Deze zee heeft regelmatige stromingen, geringe getijbewegingen en een watertemperatuur die weinig afneemt in de diepte. Dit zijn een aantal redenen waarom deze zee zo bekend staat om te duiken.

Het kristalheldere water waar je wel tot 50 meter diep kan kijken, de ontelbare prachtige koraalriffen, de meer dan 1000 vissoorten en de verschillende wrakstukken van boten zijn onder water te bewonderen. Er zijn dan ook vele erkende duikcentra waar men cursussen en excursies kan doen, of je nou een beginnende duiker of een ervaren duiker bent. Één van de mooiste duikplekken van de Roze Zee is het Ras Mohammed Park. Het is een kleurrijk rif en beschermd natuurgebied waar vele vissen en andere dieren hun thuis hebben. Je vindt hier onder andere schildpadden, dolfijnen, manta’s, napoleonvissen, tonijn, hamerhaaien, barracuda's, rifhaaien en pelagische haaien. Ook vele koraaltorentjes, grotten en enkele wrakken zoals het legendarische wrak de Thistlegorm, uit de Tweede Wereldoorlog is in dit gebied te vinden.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

De woestijnen in Egypte

Egypte bestaat voor het grootste deel uit woestijn. Je hebt een Oostelijke, een Westelijke woestijn en de Sinaï. De woestijnen verschillen enorm veel van elkaar qua landschap. De Westelijke woestijn is een deel van de Sahara en bestaat uit stuivende zandvlaktes, groen oases maar ook uit kale rotsen en op sommige plekken is er zelfs bijna geen plantengroei. In deze woestijn bevindt zich ook de zogenaamde Witte en Zwarte woestijn. De Zwarte woestijn bestaat uit donkere puntige heuvels van vulkanisch gesteente en de Witte woestijn bestaat uit grote witte kalksteen gesteentes. Deze gesteentes hebben door de wind de meest bizarre gedaantes aangenomen zoals bijvoorbeeld paddenstoelen. Met de zonsopgang is dit een prachtig gezicht en een overnachting in deze woestijn of een ritje op een kameel door deze woestijn is dan ook zeker aan te raden.

In het Oosten tussen de Rode Zee en de Nijl is de Oostelijke woestijn te vinden. Het is hier in tegenstelling tot het westen een stuk ruiger met kronkelige bergwanden en rotspartijen. Wandeltochten tussen de bergpieken en de Rode Zeebergen is hier adembenemend mooi.

Tenslotte is er nog de Sinaï-woestijn, de Sinaï is een schiereiland die Azië met Afrika verbindt. Deze woestijn ligt aan de Mediterrane kust en loopt langs de Rode Zee tot aan Sharm el-Sheikh. Het gebied heeft een ruig landschap met prachtige bergtoppen, dat afgewisseld wordt met vlakke gebieden. De hoogste berg in Egypte, de 2642 meter hoge Gebel Katerina is ook in de Sinaï te vinden.

De Piramiden en de Sfinx

Egypte staat bekend om de indrukwekkende piramiden die nog in goede staat te bezichtigen zijn. Direct buiten de hoofdstad Caïro liggen de wereldberoemde piramiden van Gizeh. Deze piramide is een van de zeven klassieke wereldwonderen. Het zijn één van de best bewaard gebleven en meest besproken overblijfselen uit de oudheid. De piramide maakt deel uit een complex van drie grote en zes kleine piramiden. In deze drie piramiden liggen de lichamen van de farao’s Cheops, Chefren en Mykerinos begraven. Ook erg bijzonder is de 70 meter lange Sfinx die voor de piramide van Chefren al honderden jaren de wacht houdt. Het beeld heeft het lichaam van een liggende leeuw en het gezicht van een mens.

Geschreven door Egypt.travel Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,4

Gerelateerde artikelen