Parels aan de kust van Egypte

Strand van Marsa Alam
Strand van Marsa Alam

Wist je dat Egypte meer leuke plaatsen aan de kust heeft dan alleen de bekende badplaatsen als Hurghada en Sharm el-Sheikh? Ken je bijvoorbeeld het hippiestadje Dahab of duikspot Marsa Alam? Allemaal (onbekende) bijzondere parels aan de Egyptische kust en wij vertellen je graag waarom deze plekken zo leuk zijn voor een vakantie.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Weekendhotspot Ain Sukhna

Ongeveer 50 km ten zuiden van Suez ligt een bijzondere plaats die vernoemd is naar de nabijgelegen zwavelbronnen, Ain Sukhna. Het is de dichtstbijzijnde badplaats voor Caïro en vele inwoners van die stad brengen hier het weekend door. Ain Sukhna is een prachtige badplaats om even aan de drukte uit de stad te ontsnappen. Het is een absolute aanrader vanwege de fijne stranden, koraalriffen, prachtige vissen en biedt vele watersportmogelijkheden. Ain Sukhna ligt aan de Golf van Suez, die uitmondt in de Rode zee. Diverse hotels in Ain Sukhna worden betiteld als de beste resorts aan de Rode Zee.

Snorkelparadijs El Gouna

El Gouna ligt op een half uur rijden vanaf Hurghada en bestaat uit allemaal eilandjes die verbonden worden door bruggen en kanalen. Je kunt de eilandjes lopend bekijken of met een shuttleboot of -bus. El Gouna is een oase van luxe, rust, comfort en perfectie. Alle huizen en hotels zijn laag gebleven, gebouwd in Nubische stijl en elk eilandje heeft zijn eigen sfeer. In deze prachtige lagune aan de Rode Zee is werkelijk elke sport te beoefenen maar de nadruk ligt toch wel op duiken en snorkelen. Een korte opsomming van een paar bijzondere plekken die er onderwater in de buurt van El Gouna te vinden zijn:

- Abu Nuhas Reef; hier kan gedoken worden naar diverse wrakken van schepen
- Shabaha Reef; hier leven veel krabben rondom het rif en het noordelijke gedeelte zit vol met koraal
- Blind reef; hier zijn de bijzondere angelvis en triggervis te spotten

Zonsondergang El Gouna
Zonsondergang El Gouna
Vraag gratis een offerte aan

Marsa Alam is voor de ervaren duiker

Marsa Alam ligt in het zuiden van Egypte op 270 km afstand van Hurghada, aan de Rode zee. Het is van oorsprong een klein vissersdorpje en een vakantiebestemming in opkomst. Het is een populair oord bij duikliefhebbers vanwege de fantastisch koraalriffen. De riffen van Abu Dabab, Elphinestone, Delphinhause, Samdai, Sataya en Wadi el Gemal staan garant voor magische momenten. Vooral duikers die al vele duikplekken hebben ontdekt in Egypte, komen hier volledig aan hun trekken. Door de wat geïsoleerde ligging van het plaatsje kan er volop van de zon, zee, strand, rust en natuurlijk het duiken genoten worden.

Strand van Marsa Alam
Strand van Marsa Alam

Surfend Hippiestadje Dahab

In de Sinaï woestijn aan de Golf van Akaba ligt het plaatsje Dahab. Dahab kenmerkt zich door twee belangrijke sfeerbepalende elementen. Allereerst waait hier een constante verkoelend windje, waardoor het een paradijs is voor kiters en windsurfers. Daarnaast stond het plaatsje in de jaren `70 bekend als een echt hippiestadje. Vooral dit laatste maakt Dahab tot een gezellige en levendige plaats. In combinatie met de surfers zorgt dit voor een relaxte sfeer. In Dahab bevindt zich een rommelige souk vol met oosterse snuisterijen.

Taba is gelegen nabij een kruising van culturen

Taba behoort ook tot een van de snel groeiende badplaatsen van Egypte en ligt bij het 4-landenpunt: Egypte, Jordanië, Israël en Saudi-Arabië. Daardoor zijn er veel verschillende uitstapjes te maken vanuit Taba. Eilat ligt bijvoorbeeld naast de deur, en ook de ruïnestad Petra in Jordanië is een interessant uitstapje. Een van de hoogtepunten van Taba zelf is het hoteldorp waar een aantal eerste klas hotels terug te vinden zijn, Taba Height genaamd. Het heeft een eigen golfterrein en een internationale jachthaven.

Golfbaan in Taba
Golfbaan in Taba


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen