Top 5 excursies Egypte

Abu Simbel
Abu Simbel

In Egypte kun je heel veel verschillende excursies boeken. De excursies die worden aangeboden lijken vaak op elkaar maar er zijn toch verschillen. Het ligt er maar net aan waar je verblijft. Egypte is een groot land en daarom moet je er niet van staan te kijken als een excursie meerdere dagen in beslag neemt. Wij hebben de top 5 excursies op een rij gezet.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Zwemmen met dolfijnen

Het is iets waar heel veel mensen van dromen: zwemmen met dolfijnen. Wanneer je in Hurghada bent, kun je deze droom werkelijkheid laten worden. Er zijn verschillende organisaties die een excursie met dolfijnen aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld met wilde dolfijnen snorkelen: op deze manier zie je de dieren in hun eigen vertrouwde omgeving. Of kies juist voor een privé sessie met de dieren. Er zijn ook excursies waarbij je de kans hebt om ze aan te raken. Eén ding is zeker, het zwemmen met dolfijnen mag absoluut niet ontbreken tijdens je vakantie in Hurghada.

Dolfijnen
Dolfijnen

Caïro

Bij heel veel aanbieders kun je een dagtrip of tweedaagse trip naar de hoofdstad Caïro boeken. Je bezoekt het Egyptisch Museum en de Piramiden van Gizeh. Bij een tweedaagse excursie krijg je ook nog de kans om zelf rond te lopen in Caïro. Daarnaast bezoek je ook nog de dodenstad Memphis. Hier vind je enkele piramiden. Elke operator heeft een ander programma dus laat je goed informeren wat je precies bezoekt. Het vervoer verschilt ook, sommige excursies zijn per vliegtuig en andere per bus. Dit is afhankelijk van de afstand vanaf je hotel of resort.

Mummie
Mummie
Vraag gratis een offerte aan

Bedoeïenentocht

Per dromedaris vertrek je in de avonduren naar de woestijn. Overdag zijn de temperaturen in de woestijn om een tocht te maken. Eenmaal in de woestijn krijg je een traditionele bedoeïenen maaltijd. Tijdens deze maaltijd wordt er een show opgevoerd met onder andere buikdanseressen. Op de weg terug kun je genieten van de duizenden sterren die er te zien zijn.

Drommedaris
Drommedaris

Luxor

Wanneer je een excursie naar Luxor boekt zul je vaak de Karnak tempel bezoeken, het Dal der Koningen en de Hatsjepsoet tempel. Ook deze excursie is voor meerdere dagen te boeken. Bij een meerdaagse excursie bezoek je vaak ook nog het Luxor museum en een licht & geluid show in de tempel bij Karnak. Net als de excursie naar Caïro geldt hier ook dat het vervoer per plaats en aanbieder kan verschillen.

Karnak
Karnak

Giftun Eiland

Verblijf je in Hurghada? Dan kun je een snorkelexcursie naar het Giftun Island boeken. Je vaart naar het eiland en ontvangt bij aankomst een snorkelset. Je kunt ervoor kiezen om dicht bij het strand de onderwaterwereld te verkennen en genieten van het zonnetje. Je kunt ook met de boot een stukje verder de zee op om daar de meest bijzondere en kleurrijke vissen te spotten.

Giftun Island
Giftun Island


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen