Beste reistijd Egypte: vliegtijd & beste maand

Sfinxen in Luxor, woestijnstad in Egypte
Sfinxen in Luxor, woestijnstad in Egypte

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Egypte is het land van de farao's en piramide's. Daarnaast heeft Egypte nog veel meer te bieden, zoals prachtige stranden en superleuke steden. Er is niet één beste periode om naar Egypte op vakantie te gaan, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je op vakantie wilt naar Egypte is het belangrijk na te denken over de bestemming van je vlucht, de temperaturen en het toeristische hoogseizoen. Wat je ook wilt tijdens een vakantie in dit historische land, wij zochten uit wat voor jou de beste reistijd is. 

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Vliegtijd

De vliegtijd naar Egypte is afhankelijk van waar je naartoe vliegt. Vanaf Schiphol in Amsterdam zijn er directe vluchten naar Caïro en Hurghada. Daarnaast is het mogelijk om met het vliegtuig naar Sharm El Sheikh, Alexandrië, Luxor en vijf andere plaatsen te vliegen. Dan heb je echter wel een tussenstop en dat is niet gunstig voor de vliegtijd. Een voordeel is wel dat je dan ook vanuit Rotterdam, Eindhoven of Maastricht kunt vertrekken. De vlucht naar Caïro duurt iets meer dan 4 uur en naar Hurghada ben je iets meer dan 5 uur onderweg. De prijzen van vliegtickets naar Caïro blijven het gehele jaar ongeveer gelijk, maar de prijzen van vliegtickets naar Hurghada kunnen nog wel verschillen. De duurste maanden om naar Hurghada te vliegen zijn augustus en de wintermaanden.  

Moskee van Mohammed Ali Pasha in Caïro
Moskee van Mohammed Ali Pasha in Caïro

Klimaat en temperaturen

In Egypte is een woestijnklimaat, wat betekent dat er gedurende het hele jaar weinig neerslag is en de temperaturen hoog zijn. De temperaturen binnen een etmaal kunnen daarentegen juist sterk verschillen, in sommige woestijnachtige gebieden maar liefst 20℃. Langs de kust en in Caïro zijn deze verschillen iets minder groot, maar ook hier moet je rekening houden met het verschil in temperaturen gedurende de dag. Tijdens de zomer kan het echt bloedheet worden in Egypte en als je niet goed tegen de hitte kan, is het niet aan te raden om in de zomervakantie hierheen te gaan. Tijdens de winter zakken de temperaturen naar tussen de 20℃ en 30℃.  Vraag gratis een offerte aan

Strand- en watersportvakantie

Als je lekker van de zon en het strand wilt kunnen genieten, kan je eigenlijk in elke maand naar de kust van Egypte gaan. De watertemperatuur is dan ook het gehele jaar vrijwel contant dus zwemmen kan altijd. In de Rode Zee kan je gedurende het hele jaar duiken, hoewel er tijdens de winter wel meer kans is dat je de hamerhaai kan zien. 

Hurghada strand, Egypte
Hurghada strand, Egypte

Beste reistijd

Het is belangrijk om te weten dat er niet één beste reistijd is voor een vakantie naar Egypte. Voor een strandvakantie ben je in Egypte altijd op het juiste moment. De belangrijkste nadelen aan een vakantie tijdens de zomer is dat het er ontzettend heet kan zijn en dat het er dan het toeristische hoogseizoen is. Tijdens de winter is het zeker, als je meer dan alleen het strand wilt zien, een stuk aangenamer. Als je van duiken houdt heb je meer kans om de hamerhaai te zien en het is er een stuk rustiger dan in de zomer. Toch zijn er ook nadelen aan een vakantie in Egypte tijdens de winter. Zo zijn de vliegtickets duurder tijdens dit seizoen en kan het 's nachts wel frisjes worden. Daarom kan het juist aantrekkelijker zijn om in het eind van het najaar of het begin van het voorjaar naar Egypte te gaan. Dan zijn de temperaturen nog niet heel hard gestegen en zijn de vliegtickets het voordeligst.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,9

Gerelateerde artikelen