Strandvakantie Egypte

Strand Egypte
Strand Egypte

Naast het maken van een Nijlcruise is Egypte ook een populaire bestemming voor een

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

strandvakantie. Dat is niet zo vreemd wat je hebt er een aantal prachtige stranden. De badplaatsen Hurghada en Sharm el-Sheikh zijn al jaren bekend bij de Nederlandse toeristen, Marsa Alam daarentegen is pas sindskort ontdekt. Het combineren van een Nijlcruise en een strandvakantie is ook zeker een van de mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in Egypte.

Hurghada

De badplaats Hurghada ligt in het oosten van Egypte

aan de Rode Zee. Door deze liging is het een goede uitvalsbasis voor duik- en snorkelexcursies in de Rode Zee. Hurghada is een oude vissersplaats en vooral bekend vanwege het kristalheldere water en prachtige koraalriffen. Vanuit Hurghada kun je ook een boottocht maken naar de Giftun-eilanden. In het oude gedeelte van Hurghada vind je een aantal lokale restaurantjes.Vraag gratis een offerte aan

Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh is een badplaats op het schiereiland Sinaï in het oosten van Egypte. Ook deze plaats ligt aan de Rode Zee en is daardoor een populaire snorkel- en duikbestemming. Vlakbij Sharm el-Sheikh ligt het Nationaal park Ras Mohammed, hier kun je genieten van de prachtige flora en fauna van Egypte. In de Sinaï ligt de Sinaïberg, hier kreeg Mozes de 10 geboden van God. Je kunt deze berg zowel overdag en `s nachts beklimmen.

Marsa Alam

Marsa Alam ligt in het zuiden van Egypte, ook aan de Rode Zee. Hier zie je het oorspronkelijke Egypte terug, met dieren op straat en een vriendelijke bevolking. Marsa Alam is een goede uitvalsbasis om de wonderen van de Egyptische oudheid in de Nijlvallei te bewonderen. De steden Luxor en Aswan liggen op slechts enkele uren afstand. De duikplek Marsa Abu Dabbab is beroemd vanwege de zeekoe (Dugong) die hier op het zeegrasveld leeft.Zin gekregen in een strandvakantie naar een van deze plaatsen in Egypte?

In Egypte ben je het hele jaar door verzekerd van een heerlijk klimaat. Zon, zee en strand zijn de ingrediënten die je vakantie in Egypte laten slagen. Ook voor de cultuurliefhebbers is Egypte een ideale bestemming. De geschiedenis van Egypte is al bijna even lang als die van de mensheid zelf en dat brengt veel oude schatten met zich mee. 

Meer over de leukste badplaatsen lees je HIER. En wil je een hotel met een huisrif: lees dan hier verder. 

Hotels in Egypte

De meeste hotels in Egypte boek je op basis van all-inclusive. Je betaalt dan van tevoren al voor het eten en drinken. Ontbijt, lunch en diner worden vaak in buffetvorm aangeboden en in sommige hotels is er `s middags nog een snack geregeld. De meeste grote resorts beschikken over meerdere restaurants waar je `s avonds kunt eten. Frisdrank, water, bier of wijn bestel je gewoon aan de bar zonder hiervoor te betalen. In sommige hotels zijn zelfs de sportactiviteiten inclusief. Ieder hotel heeft zijn eigen all-inclusive voorwaarden, lees deze altijd goed door.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen