Actief in Egypte

Zonsopgang Mozesberg
Zonsopgang Mozesberg

Wil je eens wat anders in Egypte dan op het strand liggen of oude tempels en piramides bezichtigen? Neem je sportieve kleding mee en ga op zoek naar spanning en avontuur. Egypte is namelijk een uitstekend land voor een actieve vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje sandboarden of `s nachts de Mozes-berg beklimmen?! Actief bezig zijn in Egypte kan in de meest uitdagende vormen.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Sandboarding

De nieuwste rage in Egypte is sandboarding. Tijdens deze sport is het de bedoeling om zo snel mogelijk van een enorme zandduin in de woestijn af te glijden, terwijl je op een smal board staat. Met een beetje geluk kun je snelheden halen van 80 km per uur. Ondanks dat het vandaag de dag een rage is, is het geen nieuwe sport. Al eeuwen geleden gleden de inwoners van Egypte met houten planken van de woestijnduinen af.

Woestijnrally

Ben je op zoek naar een echte adrenalinestoot, met de auto of motor de woestijn ontdekken is dan een aanrader. Het is zeker handig als je enige rally-ervaring hebt, want rijden in de woestijn is niet gemakkelijk. Vind je zelf rijden niet nodig dan kun je ook kijken bij een van de rally evenementen die er georganiseerd worden. De meest bekende is de Pharaons International Cross Country Rally, die richt zich op semi-amateurs en professionals. Vraag gratis een offerte aan

Mozes-berg beklimmen

In de Sinaï-woestijn in het oosten van Egypte bevindt zich het Sinaï-gebergte met de Mozes-berg als bekendste berg. De Mozes-berg is 2200 m hoog en er wordt gezegd dat Mozes hier de 10 geboden ontving. Je kunt overdag en `s nachts de 7 km lange tocht naar boven maken. Ga je `s nachts dan kun je vanaf de top genieten van een geweldige zonsopgang. Je doet er dan uiteraard wat langer over omdat het behoorlijk donker is op sommige stukken.

Hike- en trektochten

De Sinaï-woestijn is niet alleen geschikt voor het beklimmen van de Mozes-berg, je kunt er ook prachtige hike- en trektochten maken. De regio kent diverse wandelpaden, variërend van korte routes voor beginners tot zware trektochten van 2 weken. Je kunt ook een wandeltocht maken langs verschillende bergstammen, tevens onder begeleiding van lokale stamleden. Zij kunnen veel vertellen over de omgeving en zo krijg je een totaal nieuw inzicht in Egypte.

Golfen in Egypte

Egypte kent een aantal uitstekende golfbanen met goede faciliteiten. Door het milde klimaat kun je het hele jaar door golfen. In de hoofdstad Caïro alleen al vind je 7 golfbanen en rond de Rode Zee liggen 5 prachtige golfbanen, in totaal zijn er 20 topbanen in Egypte. De een ligt midden in het historische Caïro en een ander op de bergen van Luxor waar de farao`s van het oude Egypte liggen begraven. Kortom; iedere golfbaan heeft zijn eigen unieke kenmerken.

Golfbaan <a href=
Golfbaan <a href=
Taba Egypte" width="563" height="298" />

Duiken

Niet de meest originele activiteit maar wel een enorm mooie. In de Rode Zee zijn vele prachtige duikspots, die nog niet allemaal ontdekt zijn door de massa. Marsa Alam is bijvoorbeeld een begrip bij duikers voornamelijk vanwege de duikplekken direct aan de kust en de mogelijkheid om met een duikboot op stap te gaan. In de Golf van Akaba bij Dahab ligt de Blauwe Put, een 80 m diepe krater die een grote aantrekkingskracht heeft bij duikers en snorkelaars.

Windsurfen en kitesurfen 

Met de geringe deining, prachtige zonneschijn en winden die regelmatig tot 30 knopen aanzwellen bieden de Egyptische zeeën perfecte omstandigheden om te windsurfen. Zowel beginners als gevorderden kunnen deze actieve watersport beoefenen in Egypte. Ras Sudr, in de omgeving van Caïro, heeft de reputatie een van de beste windsurfbestemming van de wereld te zijn, vooral vanwege de stabiele weersomstandigheden en geliefde dolfijnen die om je heen zwemmen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen