Otepää

Otepää is een plaats in de provincie Valgamaa in het zuiden van Estland. Hoewel er ook in de zomer genoeg leuke dingen te zien en te doen zijn, staat de stad vooral bekend als populaire vakantiebestemming in de winter. Het heuvelachtige Otepää is namelijk één van de weinige plekken in Estland waar je veel wintersporten kunt beoefenen. Daarom wordt de plaats ook wel de winterhoofdstad van Estland genoemd.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Otepää
Plaatsen in de buurt van Otepää (Estland) :
 • Tartu (38 km)
 • Pärnu (122 km)
 • Narva (176 km)
 • Tallinn (183 km)
 • Saaremaa (229 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Otepää

  De energiepilaar (Otepää)

  Otepää straalt goede energie uit! Daarom is er hier op 1 oktober 1992 een monument opgericht dat het bestaan ​​van positieve energievelden viert. Over het hele veld verspreid staan banken en de plaats daarvan werd, net als de plaats van de pilaar zelf, bepaald door mediums. De energiepilaar is het symbool dat ons eraan helpt herinneren dat, in deze snel veranderende wereld, mensen een deel van de natuur zijn en alles gebaseerd is op de regels van de natuur die vertrouwen op evenwicht en mede-afhankelijkheid.

  Het Estse Vlagmuseum (Otepää)

  Het Estse Vlagmuseum
  Het Estse Vlagmuseum
  Kaart met locatie Het Estse Vlagmuseum

  In dit museum kun je alles te weten komen over de huidige nationale vlag van Estland. Het idee voor dit museum was afkomstig van Jüri Stepanov, de dominee van de Otepää Maarja Congregatie van de Estse Evangelisch-Lutherse Kerk. Hij was dus ook verantwoordelijk voor de oprichting ervan. Het museum, ook wel de zogenaamde ‘vlaggenkamer’ genoemd, werd op 23 december 1996 geopend en is gevestigd in de Otepää Pastorie. Hier wordt dus het verhaal geïllustreerd van de zwart, blauw, witte vlag, die voor de Esten zo belangrijk is.

  Het meer van Pühajärv (Otepää)

  Het meer van Pühajärv
  Het meer van Pühajärv
  Kaart met locatie Het meer van Pühajärv

  Dit prachtige natuurverschijnsel is het grootste en mooiste meer in de buurt van Otepää. Rondom het meer ligt een groot park met een strand, gezellige rustplekken, speelveldjes en een pier op het noordelijkste puntje van het meer van Pühajärv. Langs het meer loopt bovendien een wandelpad van ongeveer 12 kilometer, dat je langs de mooiste plekken voert. Verder zijn er veel rivierbronnen in het meer en de meest beroemde daarvan is toch wel ‘de bron van de Liefde’.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Estland bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde vliegveld in de buurt van Otepää is de luchthaven Tartu Lennujaam in Tartumaa. Ook is het mogelijk naar de luchthaven in de hoofdstad Talinn te vliegen, maar dit vliegveld ligt een stuk verder van Otepää af. Natuurlijk kun je vanuit Nederland ook met de auto naar Estland rijden, maar houd er wel rekening mee dat er in en rondom Otepää niet heel veel goede wegen zijn. Vanwege een lage bevolkingsdichtheid is het wegennet in Estland niet heel uitgebreid. Officieel zijn er ook geen snelwegen, hoewel sommige wegen wel aan deze kwaliteit voldoen. Om de omgeving van de stad te verkennen, kun je het beste de bus pakken: vanuit Otepää rijden er namelijk genoeg bussen naar omliggende plaatsen en de dichtstbijzijnde grote(re) steden.

  Geschiedenis

  Otepää werd in 1116 voor het eerst genoemd, toen de Russische leider Mstislav een kasteel binnenviel dat in de Novgorod kronieken werd aangeduid als Medvežja Golova. Naar alle waarschijnlijkheid is de plaatsnaam ‘Otepää’ afgeleid van de vorm van de heuvel waarop dit kasteel staat: die doet namelijk aan de kop van een beer (‘Ott’ in het plaatselijke dialect) denken. Het is ook de plaats waar in 1224 bisschop Herman begon met de bouw van het allereerste bakstenen kasteel in Estland, genaamd The Stone Fort. Otepää staat verder bekend als de bakermat van de blauw, zwart, witte vlag van Estland. De huidige nationale vlag van het land werd namelijk op 4 juni 1884 in deze plaats ingewijd en gezegend. Tot 1 april 1936 was Otepää een dorp, maar op deze datum kreeg de plaats officieel stadsrechten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Otepää