Pärnu

Parnu stad Estland
Parnu stad Estland

Pärnu ligt in het zuidwesten van Estland en is de 5e stad van het land. Het is de hoofdstad van de provincie Pärnumaa en heeft ongeveer 45.000 inwoners. De stad ligt bij de monding van de gelijknamige rivier in de Golf van Riga, ongeveer halverwege Riga en Tallinn. Vanwege het strand en de vele zomerfestivals wordt Pärnu officieus 'zomerhoofdstad van Estland' genoemd maar de stad is internationaal gezien vooral bekend vanwege het kuurdistrict.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pärnu
Plaatsen in de buurt van Pärnu (Estland) :
 • Saaremaa (112 km)
 • Tallinn (118 km)
 • Otepää (122 km)
 • Tartu (130 km)
 • Narva (239 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pärnu

  Eliisabeti kirik (Pärnu)

  Eliisabeti kirik
  Eliisabeti kirik
  Kaart met locatie Eliisabeti kirik

  De Elizabethkerk of Eliisabeti kirik in Pärnu is een van de hoogtepunten van de stad. Gebouwd in 1747 en vernoemd naar de Russiche Tsarin Elizabeth, is de Elizabethkerk een van de belangrijkste barokkerken van heel Estland. De kerk heeft een prachtige oranjerode kleur. Binnenin vind je een indrukwekkende gotische preekstoel, laaghangende kandelaren en een van de best klinkende orgels van Estland. Het altaarstuk is van Nederlandse makelij en komt uit Rotterdam. 

  Punane Torn (Pärnu)

  Rondom Pärnu lag vroeger de oude stadsmuur, waarvan helaas weinig meer over is. Het enige dat nog wel overeind staat is de rode toren (Punane Torn). Dit ronde witte torentje met haar karakteristieke rode dak staat in het centrum van de stad. Het is toentertijd gebouwd in de vijftiende eeuw en diende als gevangenis. De toren is het oudste gebouw van de stad en staat symbool voor Pärnu. 

  Pärnu (Pärnu)

  Pärnu
  Pärnu
  Kaart met locatie Pärnu

  In de kustplaats Pärnu kun je o.a. fietsen, skaten en surfen. Ook is een bezoek aan een van de vele spa's aan te raden. Pärnu is de 5e stad van Estland en ligt niet ver van Riga en Tallinn af. De stad staat vooral bekend om haar mooie stranden en de vele zomerfestivals die er gehouden worden. Het staat echter nog het meest bekend om de kuuroorden en spa's, het kuurdistrict bevindt zich ten zuiden van het historische centrum aan zee.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Estland bekijken.

  Vervoer

  Er vertrekken bussen naar verschillende steden in Estland zoals naar de hoofdstad Tallinn. Ook zijn er busverbindingen met Riga in Letland en Vilnius in Litouwen. Er rijdt 2x per dag een trein naar de hoofdstad Tallinn. In het noorden van de stad bevindt zich een luchthaven, met de bus duurt dit ongeveer 20 minuten. In de stad kun je gebruik maken van de bus, taxi en auto. Ook kun je er fietsen huren.

  Geschiedenis

  De huidige stad bestond vroeger uit twee nederzettingen; Vana-Pärnu (Oud-Pärnu) en Embecke. In 1599 werden de twee met elkaar samengevoegd en ging het verder als Pärnu. Het Zweedse bewind en verplaatsing van de Universiteit van Tartu zorgde voor voorspoed in de stad. De Grote Noordse Oorlog die daarop volgde verliep rampzalig, nog geen 40 inwoners overleefden de oorlog en de pest. Pas in de jaren `30 van de 19e eeuw bloeide de stad op. Het werd op de kaart gezet als kuuroord en in 1838 werd het eerste kuurbad van Estland er geopend.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Pärnu