Davao City

Davao City op de Filipijnen
Davao City op de Filipijnen

Davao City is de grootste stad van de Filipijnen en ligt op het eiland Mindanao. De stad is de hoofdstad van de Davao Region en ligt aan de voet van de hoogste berg van de Filipijnen, Mount Apo. Door de kans op aardbevingen is de bebouwing in de stad erg laag, er wonen ongeveer 1,4 miljoen mensen. Je vindt er veel groen en brede straten. Davao City is een van de veiligste steden van Azië. Dit komt doordat alle wagens die de stad in willen, door militairen worden gecontroleerd op explosieven. Deze regel is ingesteld, omdat moslimrebellen willen dat Mandao een onafhankelijke staat wordt. Toeristen worden hier niet alleen beschermd door de politie, maar ook door de mensen zelf. De politiemacht van Davao werd in 2008 tevens tot de beste politiemacht van de Filipijnen uitgeroepen. In Davao City komen geen tyfoons voor. De stad heeft het hele jaar door lekker zwoel weer en er is geen droog of nat seizoen. Gemiddeld valt er ongeveer 2.000 mm neerslag per jaar. De temperaturen liggen tussen de 21ºC en 35ºC. Met zijn mooie stranden en bezienswaardigheden is Davao City dus een leuke bestemming voor toeristen.

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Davao City
Plaatsen in de buurt van Davao City (Filipijnen) :
 • Mindanao (144 km)
 • Samar (532 km)
 • Manilla (957 km)
 • Luzon (1009 km)
 • Ervaringen

  op 6 augustus 2016 plaats: Davao City, reisperiode: maart 2016

  philipijnen is een mooi land voor al de eilanden de hoofstad manila marikina cainta is niett zo veel te zien

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Restaurants 7
  • Inwoners 9
  • Ligging 6
  op 3 mei 2015 plaats: Davao City, reisperiode: maart 2015

  Davao is een van de meest levendige plekken op aarde. Dit uit zich in de bijzonder goede service in hotels en winkelcentra. Het leeft en het bruist er. Het is nog niet o trekt door de massa toerist.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 8
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Davao City

  Crocodile Park (Davao City)

  Crocodile Park
  Crocodile Park
  Kaart met locatie Crocodile Park

  Het Crocodile Park is een natuurpark waar je alles over krokodillen te weten kan komen. Daarnaast kun je er ook andere wilde dieren bekijken als apen, slangen, exotische vogels en 'beerkatten'. Voor de echte waaghalzen is het voeren van sommige krokodillen toegestaan. De grootste krokodillen die aanwezig zijn in het park zijn de 'Pangil' krokodillen, deze krokodillen kunnen wel 6 meter groot worden.

  Davao Museum (Davao City)

  Davao Museum
  Davao Museum
  Kaart met locatie Davao Museum

  Het Davao Museum is een van de grootste publieke musea in de Filipijnen, de toegang tot dit museum is gratis. Je kunt in Davao Museum het cultureel erfgoed van Davao zien; van de indrukwekkende stammen die in Davao leefden tot objecten en informatie over de historie van Davao. Ook heeft het museum een galerij die ieder maand verandert van tentoonstelling. In deze galerij mogen lokale kunstenaars en investeerders iets plaatsen over de kunst, cultuur, handel en industrie van Davao City. In de souvenirwinkel kun je souvenirs kopen die handgemaakt zijn door de lokale kunstenaars.

  Jack's Ridge (Davao City)

  Jack's Ridge
  Jack's Ridge
  Kaart met locatie Jack's Ridge

  Jack's Ridge is een resort en restaurant dat gelegen is op een speciale historische locatie. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog stond op deze locatie namelijk het Japanse strijdkrachtenhoofdkwartier. Er zijn nog veel sporen te vinden van de Japanners. Zo zijn er grotten, gegraven door de Japanners, en er worden vandaag de dag nog kogels en andere oorlogsmaterialen gevonden. Het gerucht gaat zelfs dat er goud en andere schatten in de grotten verstopt liggen dat de Japanners hebben gestolen van andere landen.

  People's Park (Davao City)

  People's Park
  People's Park
  Kaart met locatie People's Park

  People's Park is een publiek park, er zijn meer dan 1.000 wilde planten soorten van over de hele wereld in dit park te zien. Daarnaast staat het park bekend om zijn sculpturen van de inheemse bevolking, ontworpen door de locale kunstenaar Kublai Milan. Ook kun je er iedere dag een dansende fonteinshow bijwonen. Verder zijn er verschillende soorten bamboo aanwezig in het park. People's Park wordt dan ook wel een van de schoonste en groenste openbare parken van de Filipijnen genoemd.

  Philippine Eagle Center (Davao City)

  Philippine Eagle Center
  Philippine Eagle Center
  Kaart met locatie Philippine Eagle Center

  In het Filipijnse Eagle Center kun je 36 verschillende soorten arenden/adelaars bewonderen. Daarnaast zijn er nog tien andere vogelsoorten, twee soorten reptielen en vier soorten zoogdieren. Het park heeft een tropisch regenwoud klimaat, en naast dat er veel toeristen komen dient het park ook voor het bewust maken van de Filipijnse bevolking over het behoudt van hun mooie flora en fauna. De Philippine Eagle is de nationale vogel van het land en wordt beschouwd als de grootste arend ter wereld.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Filipijnen bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van de stad ligt Francisco Bangoy International Airport, het internationale vliegveld van Davao City. Er vliegen veel nationale vluchten meerdere malen per dag naar het vliegveld. Ook gaan er vluchten vanuit Singapore naar het vliegveld. De gemakkelijkste en meest probleemloze manier is om vanuit het buitenland via Singapore naar Davao City te vliegen. Ook kun je de bus pakken, deze hebben echter niet hele uitgebreide routes. Ze rijden meestal alleen van het noorden naar het zuiden van de stad. De gemakkelijkste manier om je in Davao City te verplaatsen is per taxi. Een tripje kost meestal rond de US$2,-. Als je precies weet waar je naartoe wilt, is een taxi ook de snelste manier om er te komen. Als je net zoals de lokale bewoners wilt doen, kun je je ook verplaatsen in een jeep. Het is de goedkoopste manier van vervoer. Naast een jeep kun je ook een auto huren. Er zijn veel verhuurbedrijven in de stad. Als je de weg niet weet, kun je lokale mensen altijd om de weg vragen.

  Geschiedenis

  In 1848 werd de Datu Bago, de plaatselijke stamleider verslagen. Zo kon Don Jose Uyanguren een christelijke nederzetting in de stad stichten. Met deze nederzetting kwamen er allerlei Spaanse invloeden naar de stad. De eerste gouverneur van Davao City werd Don Jose Uyanguren. Toen de Verenigde Staten in 1910 de Spaanse kolonie hadden overgenomen, werd er meer private landbouw in de streek uitgeoefend. Ook kwamen er betere verbindingen met het noorden wat betreft communicatie en transport. Toen de Japanse ondernemer Kichisaburo Ohta de rechten verkreeg om in het gebied abacé en kokosnoot te gaan verbouwen, kreeg de stad een enorme boost. Er kwamen veel Japanners naar de stad om er te gaan werken. De basis van de economie werd hierdoor de agricultuur. Omdat Manuel Quezon, de toenmalige president, een wet had ondertekend, werd Davao City in 1936 een stad. Op 8 december 1941 werd de stad door de Japanners gebombardeerd. Na een bezetting van drie jaar werd de stad, met Amerikaanse hulp, in 1945 bevrijd. Vanaf 1970 is Davao City de regionale hoofdstad van het Zuidelijke Mindanao.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Davao City