Samar

Samar Filipijnen
Samar Filipijnen

Aan de oostzijde van de centraal gelegen eilandengroep Visayas ligt Samar. Samar is een eiland in de Filipijnen en tevens een van de grotere eilanden van het land. Helaas hoort de provincies van Samar bij de minst ontwikkelde en armste provincies van het land. Door het gevolg van deze armoede is de New Peoples Army sterk aanwezig in Samar. Het eiland maakt deel uit van de eilandengroep Visayas en is de meest oostelijk van de groep, ten noordoosten van Leyte. Door middel van de San Juanico-brug is Samar verbonden met Leyte. De bewoners van Samar zijn voornamelijk de Waray. De Waray zijn cultureel gezien verwant aan de Bicolanos. Het zijn trotse en onafhankelijke mensen die hun inkomsten halen uit visserij en landbouw. De taal die ze spreken is Waray-Waray.

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Samar
Plaatsen in de buurt van Samar (Filipijnen) :
 • Mindanao (482 km)
 • Luzon (524 km)
 • Manilla (528 km)
 • Davao City (532 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Samar

  Blanca Aurora watervallen (Samar)

  Blanca Aurora watervallen
  Blanca Aurora watervallen
  Kaart met locatie Blanca Aurora watervallen

  Deze prachtige watervallen zijn te bereiken met de bus, auto of met een motor. De wegen naar de waterval toe zijn wel erg nat en modderig. In het meer waar het water van de waterval in stroomt is het mogelijk om te zwemmen. Rondom het meer kun je heerlijk ontspannen en picknicken onder de vele bomen die schaduw bieden. Tevens zijn er in de buurt veel winkels te vinden.

  Capul Island Lighthouse (Samar)

  Capul Island Lighthouse
  Capul Island Lighthouse
  Kaart met locatie Capul Island Lighthouse

  De vuurtoren van Capul Island is het kenmerk van het western gedeelte van Samar. De vuurtoren is gebouwd in 1893 en scheen voor het eerst in 1896. De Capul Island Lighthouse behoort sinds 2008 tot een van de historische bezienswaardigheden van de Filipijnen en het is het punt dat de westelijke ingang vanuit Ticao Pass en San bemardino vormt. De vuurtoren zorgt ervoor dat schepen voldoende zicht op zee hebben en het vormt een herkenningspunt voor de schepen.

  Sohoton Nationaal Park (Samar)

  Sohoton Nationaal Park
  Sohoton Nationaal Park
  Kaart met locatie Sohoton Nationaal Park

  In het Sohoton Natianaal Park is gesticht in het jaar 1935 en is maar liefst 840 hectare groot. Je kunt er een wandeling maken langs verschillende rivieren of een wandeling maken door de indrukwekkende kalkstenen grotten. In de bekendste grot, de Panhulugan I grot zijn er vele stalagmieten en stalactieten te bewonderen. De bossen in het park zijn vooral laaglandbossen met indrukwekkende fauna als de Filipijnse vliegende kat, het Filipijns spookdier en de rosse neushoornvogel.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Filipijnen bekijken.

  Vervoer

  Op Samar in de plaats Calbayog is het kleine en binnenlandse vliegveld Calbayog Airport te vinden. Ook komt vervoer te water erg veel voor op de Filipijnen. Men verplaatst zich ook met kleine busjes of brommertjes.

  Geschiedenis

  Het eiland Samar werd in de begintijd van de Spaanse overheersing vanuit Cebu bestuurd. Leyte en Samar werden samengevoegd als een aparte provincie, maar hier kwam drie jaar later weer verandering in. Toen werd Samar namelijk afgescheiden van Leyte. In 1965 werd Samar weer opgedeeld in drie aparte provincies; Eastern-, Northern- en Western Samar. In 1969 werd de naam Western Samar weer veranderd in Samar.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Samar