Samar

Samar Filipijnen
Samar Filipijnen

Aan de oostzijde van de centraal gelegen eilandengroep Visayas ligt Samar. Samar is een eiland in de Filipijnen en tevens een van de grotere eilanden van het land. Helaas hoort de provincies van Samar bij de minst ontwikkelde en armste provincies van het land. Door het gevolg van deze armoede is de New Peoples Army sterk aanwezig in Samar. Het eiland maakt deel uit van de eilandengroep Visayas en is de meest oostelijk van de groep, ten noordoosten van Leyte. Door middel van de San Juanico-brug is Samar verbonden met Leyte. De bewoners van Samar zijn voornamelijk de Waray. De Waray zijn cultureel gezien verwant aan de Bicolanos. Het zijn trotse en onafhankelijke mensen die hun inkomsten halen uit visserij en landbouw. De taal die ze spreken is Waray-Waray.

Aanbieders van vakanties naar Samar
Undiscovered (verre reizen) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik

Landkaart Samar

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Samar

Blanca Aurora watervallen (Samar)

Blanca Aurora watervallen
Blanca Aurora watervallen

Deze prachtige watervallen zijn te bereiken met de bus, auto of met een motor. De wegen naar de waterval toe zijn wel erg nat en modderig. In het meer waar het water van de waterval in stroomt is het mogelijk om te zwemmen. Rondom het meer kun je heerlijk ontspannen en picknicken onder de vele bomen die schaduw bieden. Tevens zijn er in de buurt veel winkels te vinden.

Capul Island Lighthouse (Samar)

Capul Island Lighthouse
Capul Island Lighthouse

De vuurtoren van Capul Island is het kenmerk van het western gedeelte van Samar. De vuurtoren is gebouwd in 1893 en scheen voor het eerst in 1896. De Capul Island Lighthouse behoort sinds 2008 tot een van de historische bezienswaardigheden van de Filipijnen en het is het punt dat de westelijke ingang vanuit Ticao Pass en San bemardino vormt. De vuurtoren zorgt ervoor dat schepen voldoende zicht op zee hebben en het vormt een herkenningspunt voor de schepen.

Sohoton Nationaal Park (Samar)

Sohoton Nationaal Park
Sohoton Nationaal Park

In het Sohoton Natianaal Park is gesticht in het jaar 1935 en is maar liefst 840 hectare groot. Je kunt er een wandeling maken langs verschillende rivieren of een wandeling maken door de indrukwekkende kalkstenen grotten. In de bekendste grot, de Panhulugan I grot zijn er vele stalagmieten en stalactieten te bewonderen. De bossen in het park zijn vooral laaglandbossen met indrukwekkende fauna als de Filipijnse vliegende kat, het Filipijns spookdier en de rosse neushoornvogel.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Filipijnen bekijken.

Vervoer

Op Samar in de plaats Calbayog is het kleine en binnenlandse vliegveld Calbayog Airport te vinden. Ook komt vervoer te water erg veel voor op de Filipijnen. Men verplaatst zich ook met kleine busjes of brommertjes.

Geschiedenis

Het eiland Samar werd in de begintijd van de Spaanse overheersing vanuit Cebu bestuurd. Leyte en Samar werden samengevoegd als een aparte provincie, maar hier kwam drie jaar later weer verandering in. Toen werd Samar namelijk afgescheiden van Leyte. In 1965 werd Samar weer opgedeeld in drie aparte provincies; Eastern-, Northern- en Western Samar. In 1969 werd de naam Western Samar weer veranderd in Samar.

Heb je interesse in een reis naar Samar? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Samar, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Judith

Judith - reisexpert Filipijnen


Met zijn altijd vrolijke en vriendelijke inwoners is dit een van de fijnste landen in AziŽ waar wij hebben gereisd. Vooral de provincie Palawan heeft ons verrast. Wij hebben het kleinere Busuanga (inclusief Coron Island) en het grootste eiland Palawan bezocht. Op en vooral rondom Coron Island vind je een fantastische onderwaterwereld, tijdens het snorkelen zwem je letterlijk tussen de vele vissen. Maar boven het water is er ook genoeg te zien; breng bijvoorbeeld een bezoek aan Barracuda Lake en Twin Lagoon, kijk om je heen en geniet van de mooie karstbergen. Na een boottocht van 8 uur (of een binnenlandse vlucht) kom je aan in El Nido, Palawan. In El Nido geniet je Ďs avonds van een adembenemende zonsondergang! Verder vind je er geen grote shopping-malls en geen massatoerisme maar leuke restaurantjes en een relaxt sfeertje. Overnacht op een onbewoond eiland voor de kust, ga eilandhoppen of bezoek de Underground River, maar doe dit wel heel vroeg voordat het te druk wordt! Wil jij op vakantie naar Filipijnen? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing