Kyushu

Vulkaan in Kyushu
Vulkaan in Kyushu

Kyushu ligt ten zuiden van het eiland Honshu en ten zuidwesten van het eiland Shikoku. Het eiland is bergachtig. Op Kyushu ligt de grootste actieve vulkaan van Japan, de Aso (1592 m). Er zijn veel andere tekenen van seismische activiteit, waaronder hete bronnen.

Het eiland Kyushu telt 7 prefecturen: Fukuoka-ken, Kagoshima-ken, Kumamoto-ken, Miyazaki-ken, Nagasaki-ken, Oita-ken, Saga-ken. De regio Kyushu bestaat uit deze 7 prefecturen in combinatie met de prefectuur Okinawa.

De belangrijkste stad op het eiland is Fukuoka, een havenstad waar veel zware industrie is gevestigd. Kitakyushu en Omuta zijn eveneens industriële centra. Nagasaki is de belangrijkste havenstad.

Belangrijke landbouwproducten zijn rijst, thee, tabak, zoete aardappels en soja. Ook wordt er veel zijde geproduceerd. Het eiland staat bekend om 2 soorten porselein, Satsuma en Hizen. De zware industrie, waaronder chemische industrie en metaalindustrie, is geconcentreerd in het noorden.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kyushu
Plaatsen in de buurt van Kyushu (Japan) :
 • Nagasaki (435 km)
 • Fukuoka (541 km)
 • Shikoku (729 km)
 • Hiroshima (730 km)
 • Osaka (952 km)
 • Kyoto (996 km)
 • Honshu (1222 km)
 • Tokyo (1337 km)
 • Sapporo (1943 km)
 • Hokkaido (2048 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kyushu

  Beppu (Kyushu)

  Beppu
  Beppu
  Kaart met locatie Beppu

  Beppu is een stad in de prefectuur Oita op Kyushu. In Beppu ligt het grootste kuuroord van Japan. Vanwege de vele openingen in de aardkorst en modderpoelen in de omgeving van Beppu, zijn hier maar liefst 2.849 warmwaterbronnen. De inwoners van Beppu ontvangen jaarlijks duizenden bezoekers die komen genieten van het heerlijke warme water. Je kunt in Beppu ook genieten van zandbaden, massagebaden, modderbaden en zwavelbaden.

  Huis ten Bosch (themapark) (Kyushu)

  Huis ten Bosch (themapark)
  Huis ten Bosch (themapark)
  Kaart met locatie Huis ten Bosch (themapark)

  In Nagasaki kun je een bijzonder themapark vinden met een Nederlands tintje. Het park heet namelijk Huis ten Bosch en is een replica van een Nederlands dorp met bekende Nederlandse gebouwen. Nederlanders die hier rondlopen zullen ongetwijfeld de Domtoren van Utrecht, het centraal station van Amsterdam en natuurlijk Huis ten Bosch herkennen. Dit is natuurlijk nog niet alles. Er zijn nog veel meer bekende gebouwen hier nagebouwd. Dit themapark is ongeveer net zo groot als het dorp Naarden en is ontstaan op initiatief van Yoshikuni Kamichika. Hij 1979 bezocht hij voor het eerst Europa, waarbij hij ook Nederland bezocht.

  Kuyushu National Museum (Kyushu)

  Kuyushu National Museum
  Kuyushu National Museum
  Kaart met locatie Kuyushu National Museum

  Het Kuyushu National Museum is in 2005 geopend in Daizaifu. Dit is het eerste nieuwe nationale museum in Japan in 100 jaar. Het is tevens het eerste nationale museum dat meer de nadruk legt op de geschiedenis van Japan. Het museum is geopend van 09:30 tot 17:00 uur. Houd er rekening mee dat het museum meestal op maandag is gesloten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

  Geschiedenis

  De eerste Nederlanders zetten hier op 19 april 1600 voet op Japanse bodem, na een barre tocht met het schip De Liefde.

  Weer

  Kyushu heeft een subtropisch klimaat.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kyushu