Semey

Semey is een stad die in de Kazachse oblast Oost-Kazachstan gelegen is. Hiervoor heette de stad Semipalatinsk maar dit werd in 2007 veranderd naar Semey. Het is een van de oudste steden in het land en ligt aan de belangrijke treinverbinding naar Rusland. Er wonen ongeveer 330.000 personen in de stad.

Heb je weinig kennis van Kazachstan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Semey
Plaatsen in de buurt van Semey:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Semey

Abay Kunanbaev Museum (Semey)

Het Abay Kunanbaev Museum in Semey is een museum dat gewijd is aan Abay Kunanbaev. Het is in 1995 geopend om de 150e verjaardag te vieren van de dichter. In het museum zijn allerlei aspecten uit het leven van de 19e-eeuwse dichter te zien. Voordat het museum hier kwam was het gebouw een publiek informatiecentrum.

Historische centrum Semey (Semey)

Semey is een oude stad met een rijke geschiedenis. Je komt in deze stad allerlei objecten tegen die naar de architectuur uit verschillende perioden uit de geschiedenis verwijzen, zo heeft de tijd waarin Kazachstan onderdeel uitmaakte van de Sovjet-Unie duidelijke sporen achtergelaten. Ook zijn er veel historische monumenten en een heleboel standbeelden die de persoonlijkheden van de stad aan je laten zien en die vooral voor de geschiedenisliefhebber de moeite waard zijn.

Kunstmuseum (Semey)

Het kunstmuseum in Semey is naar Nevzorov's genoemd. Het museum is opgericht in 1985 en heeft een van de grootste collecties van kunststukken in Kazachstan. In het museum worden verschillende soorten collecties getoond: Russische kunst van de late 18e tot de 20e eeuw, beeldende kunst van Kazachstan, een kleine afdeling met West-Europese schilderijen en grafische kunst van de late 16e tot de vroege 20e eeuw en kunst van het GOS (Gemenebest van Onafhankelijke Staten) van de 20e tot 21e eeuw.

Semey bridge (Semey)

De stad Semey staat bekend om zijn nieuwe hangbrug die in 2001 gebouwd is (Semey bridge) en over de rivier de Irtysj ligt. Deze rivier verdeelt Semey in twee helften en de prachtige hangbrug verbind deze twee gedeeltes. De brug heeft een overspanning van 750 meter en is 1.086 meter lang. Deze brug is qua constructie te vergelijken met de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Semey Bridge (Semey)

De stad staat bekend om de hangbrug die in 2001 gebouwd is (Semey bridge). Deze brug zorgt ervoor dat je de rivier de Irtysj over kunt steken. Deze rivier verdeelt Semey in twee helften en de prachtige hangbrug verbindt deze twee gedeeltes. De brug heeft een overspanning van 750 meter en is 1.086 meter lang. De Semey Bridge is qua constructie te vergelijken met de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kazachstan bekijken.

Vervoer

Semey heeft een treinstation die naar verschillende plekken in Kazachstan en Rusland rijden. In Semey zelf kun je reizen per bus, tram, trein, taxi of met het vliegtuig. Daarnaast kun je een auto huren. Bij het afleggen van grote afstanden tussen steden in Kazachstan wordt de trein het meest gebruikt. De stad heeft een eigen luchthaven, Semey. Er zijn vanuit Nederland geen directe vluchten, je zult minimaal 1 keer moeten overstappen.

Geschiedenis

In 1718 werd de plaats opgericht door de Russische Vasili Tsjeredov als het fort Semipalatinsk. Deze naam betekent 'stad van 7 paleizen', wat verwijst naar de 7 kamers in de boeddhistische ruïne van het klooster dat verwoest werd in de stad. De rivier de Irtysj is een aantal keer overstroomt door de hogere afvoer, doordat de sneeuw in de Altaj smolt, waardoor het fort veel schade opliep. In 1778 werd het fort naar een gebied in het noorden verplaatst waar het minder snel overstroomde. Rond het fort groeide een kleine stad dat dienst deed als rivierhandelspost tussen de nomadische volkeren van Centraal-Azië en het groeiende Russische Rijk. In 1918 werd de stad toegeëigend door de bolsjewieken, maar vanaf 1918 waren ze een tijdlang van de witten.

Heb je interesse in een reis naar Semey? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Semey, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Kazachstan? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Semey