Leukste bezienswaardigheden van KroatiŽ

Amfitheater van Pula
Amfitheater van Pula

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

In Kroatië zijn een heleboel leuke steden en dorpen die je kunt bezoeken. Er zijn nog veel historische bouwwerken in tact die je kunt bezichtigen, zoals het Amfitheater van Pula en de binnenstad van Dubrovnik. Ook op het gebied van cultuur en natuur heeft Kroatië veel te bieden. Er zijn dus een hoop bezienswaardigheden in Kroatië. Reisgraag.nl heeft daarom de leukste bezienswaardigheden van Kroatië op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van KroatiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Amfitheater van Pula

Pula is een stad gelegen in het zuiden van Istrië. Hier vind je het prachtige Amfitheater van Pula. Het is een monumentaal gebouw, dat in de Romeinse tijd is gebouwd. Het bouwwerk heeft drie verdiepingen en lijkt op het Colosseum in Rome. Net als het Colosseum is het Amfitheater van Pula een arena waar spelen en gevechten met gladiatoren werden gehouden. Na het Colosseum is het Amfitheater van Pula de grootste nog bewaarde arena uit de Romeinse tijd. Het is een populair monument om te bewonderen, omdat het door de jaren heen zo goed bewaard is gebleven. Tegenwoordig wordt het amfitheater ook gebruikt voor culturele evenementen en festivals.

Binnenstad Dubrovnik

De binnenstad van Dubrovnik staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege de hoge waarde aan historie en cultureel erfgoed. Er bevinden zich veel prachtige bezienswaardigheden in de binnenstad, die als geheel wel door zouden kunnen als openluchtmuseum. De stad is gevestigd op een rots aan de kust en is geheel omringd door een stadsmuur. Tevens zijn er een aantal torens, waardoor Dubrovnik veel weg heeft van een vesting of een fort. Een stadswandeling door Dubrovnik is een echte aanrader.

Dubrovnik
Dubrovnik
Vraag gratis een offerte aan

Dvigrad

Dvigrad is een verlaten stadje uit de middeleeuwen. Het stadje ligt in de kalkstenenvallei Draga in Istrië. Divigrad is gebouwd als een nederzetting met muren die gediend hebben ter verdediging. Dvigrad was in de historie jarenlang in handen van de Venetianen. Er is veel oorlog geweest en de bevolking is vaak getroffen door malaria en de pest. Hierdoor zijn veel inwoners gestorven. Na de Venetiaans-Oostenrijkse oorlog ging Dvigrad hard achteruit. Rond 1630 was de stad nagenoeg verlaten. Toen in het jaar 1714 de St. Sophia kerk verlaten werd, was Dvigrad echt een verlaten stadje geworden. Tot op de dag van vandaag is het mogelijk om door middel van gemarkeerde paden de ruïnes van het stadje te bewonderen.

Ruines van Dvigrad, Kroatie
Ruines van Dvigrad, Kroatie

Paleis van Diocletianus

Het Paleis van Diocletianus is te vinden in de stad Split. Dit paleis is door zijn historische waarde erg populair onder toeristen. Sinds 1979 staat dit paleis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De reden hiervoor was de combinatie van de middeleeuwse stedenbouw en de Romeinse architectuur. Het paleis werd in de 4e eeuw gebouwd door de toenmalige Romeinse keizer Dicoletianus. Tegenwoordig zijn er in het paleis een aantal winkels en markten gevestigd. Split heeft een heerlijke sfeer met mooie pleinen, straatjes en prachtige gebouwen. Het ligt bovendien aan zee, wat meteen al een mediteraan tintje geeft.

Paleis van Diocletianus
Paleis van Diocletianus

Nationaal Park Brijuni

Het Nationaal Park Brijuni ligt op de eilandengroep Brijuni. Deze eilandengroep ligt in ten zuidwesten van Istrië. Dit nationale park staat voornamelijk bekend om zijn flora. Zo vind je er onder andere bamboe, pijnboompitten, dennen, eiken, eucalyptus en nog veel meer (zeldzame) subtropische planten. Naast veel flora leven er ook veel dieren in het wild in dit park. Zo leven er hier herten, fazanten en vele soorten vogels. Ook de zeedieren zijn hier rijkelijk aanwezig, welke je kunt spotten tijdens het duiken. In totaal bestaat Nationaal Park Brijuni uit twee grote en twaalf kleine eilanden en de bijbehorende zee.

Istrië, de parel van Kroatië
Istrië, de parel van Kroatië

Nationaal Park Krka

Centraal in de regio Dalmatië is het Nationaal Park Krka gelegen. Door dit park heen stroomt de rivier de Krka. De rivier gaat door diverse kloven van kalksteen en er zijn veel watervallen en stroomversnellingen. Mede daardoor is deze locatie geliefd onder de toeristen. Ook beschikt dit nationale park over een groot aanbod van flora en fauna. In totaal zijn er circa 860 soorten planten in het park te vinden. Een deel van het park is zelfs toegankelijk voor cruiseschepen. 

Nationaal Park Krka
Nationaal Park Krka

Nationaal Park Risnjak

Op ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van Rijeka, bij de grens met Slovenië, ligt het Nationaal Park Risnjak. Dit park is al een nationaal park sinds het jaar 1953. Het hele park is flink begroeid met bos en aan flora en fauna is er geen gebrek. Zo leven er aardig wat soorten wilde dieren, zoals lynxen en beren. Het gebied waar dit park gelegen is, staat ook wel bekend als het Risnjak gebergte. Er bevinden zich een aantal bergen die behoren tot de Dinarische Alpen. Dit is de verbinding tussen de Alpen en de Balkan. Het hoogste punt van het nationaal park is de Veliki Risnjak met 1.528 meter.

Rivier de Kupa die door Nationaal Park Risnjak loopt
Rivier de Kupa die door Nationaal Park Risnjak loopt

Veliki Tabor Kasteel

In het noordwesten van Kroatië ligt het Veliki Tabor Kasteel. Dit kasteel stamt uit de middeleeuwen en is gebouwd in een gotische stijl. Veliki Tabor Kasteel behoort tot de best bewaarde middeleeuwse monumenten. In totaal heeft het kasteel een oppervlakte van 3.000 km2. Een aantal jaar geleden is dit kasteel gerenoveerd en doet tegenwoordig dienst als museum. Binnen in het kasteel bevinden zich een aantal galerijen, een hofkapel en een wijnkelder. Een bezoek aan dit kasteel is zeker moeite waard.

Veliki Tabor Kasteel
Veliki Tabor Kasteel
 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen