Reisadvies: Is KroatiŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies KroatiŽ
Reisadvies KroatiŽ

KroatiŽ wordt als vakantiebestemming steeds populairder onder de vakantiegangers. Het is een heerlijke bestemming en heeft voor elke vakantieganger iets. Zorg voordat je op vakantie gaat, dat je op de hoogte bent van het reisadvies voor KroatiŽ. Onze reisexpert heeft een artikel geschreven met daarin de belangrijkste zaken betreft het reisadvies.

Kroatië ligt in het zuiden van Europa en heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een aantrekkelijk vakantieland. Het land heeft een prachtige natuur en sfeervolle stadjes. Naast al het moois wat Kroatië te bieden heeft, is het ook een veilig vakantieland. Staat Kroatië op jouw lijstje om te bezoeken? Lees dan hier alles over het reisadvies voor Kroatië.

Heb je weinig kennis van KroatiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Kroatië

Kroatië heeft als reisadvies de kleurcode groen. Deze kleurcode geeft aan het een veilig vakantieland is en dat er zonder veiligheidsrisico's naar deze bestemming gereisd kan worden.
Reisadvies Kroatië

Onveilige gebieden in Kroatië

In het binnenland en in de bergen liggen in sommige gebieden nog niet geruimde mijnen uit de oorlog. Let daarom goed op de waarschuwingsborden, volg de aanwijzingen op de borden en blijf op de gemarkeerde wegen. Daarnaast ligt Kroatië in een aardbevingsgevoelig gebied. Op het vaste land en op de eilanden kunnen er daarom lichte aardbevingen voorkomen met zo nu en dan een zware aardbeving. Houd voordat je naar Kroatië vertrekt de berichtgeving in de gaten en informeer over de situatie. Volg daarnaast altijd de aanwijzingen van de autoriteiten op. Naast aardbevingen kunnen er in Kroatië ook bosbranden voorkomen. Deze komen voornamelijk voor in de zomermaanden. Zeker in droge en warme periodes kunnen de bosbranden veel schade aanrichten. Ook hiervoor geldt het advies vooraf even de berichtgeving te checken en altijd de instructies van de autoriteiten op te volgen. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Kroatië

Zagreb is een veilige stad, maar zoals in iedere stad ter wereld waar veel toeristen komen moet je rekening houden met zakkenrollers en oplichters. Houd je spullen in de gaten en laat waardevolle spullen achter in een kluisje in je hotel. Bied daarnaast geen verzet bij een overval of beroving, dit leidt vaak tot nog meer geweld. Ook in andere toeristische plaatsen in Kroatië zijn zakkenrollers actief. Wees daarom extra alert bij toeristische trekpleisters. Al met al is Kroatië een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's.

De hoofdstad Zagreb
De hoofdstad Zagreb

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Kroatië is een geldig reisdocument (een paspoort of een identiteitskaart) vereist. Het reisdocument moet gedurende het gehele verblijf in Kroatië geldig zijn.
  • Bij de grens tussen Kroatië en Slovenië en de grens tussen Kroatië en Hongarije is de kans groot dat je vertraging oploopt. Dit komt doordat daar regelmatig Schengencontroles worden uitgevoerd.
  • Houd er rekening mee dat LHBTI niet algemeen wordt geaccepteerd in Kroatië.
  • Er staan hoge boetes op het doorvoeren van verse producten vanuit andere landen naar Kroatië zonder dit vooraf aan te geven, denk bijvoorbeeld aan producten zoals kaas of olijfolie. Neem je verse producten mee? Geef dit dan vooraf aan dat je deze producten bij je hebt.
  • Voor landen buiten de EU geldt dat je géén etenswaren mee terug naar Nederland mag nemen die gemaakt zijn van dierlijke producten (melk, eieren, vlees) of plantaardige producten (groente, vruchten, fruit).
  • Er staan hoge straffen op het bezitten, gebruiken en smokkelen van drugs in en naar Kroatië. Dit geldt voor zowel hard- als softdrugs.

Link

Voor het meest actuele reisadvies kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen