Reisadvies: Is KroatiŽ een veilig vakantieland?

eiland Cres
eiland Cres

Kroatië ligt in het zuiden van Europa en heeft zich de laatste jaren ontpopt als een aantrekkelijk vakantieland. Wanneer je van plan bent om naar Kroatië te reizen is het handig om te weten of dit wel veilig is. In dit artikel lees je alles over de veiligheid en veiligheidsrisico's van het land.

Astrid 'IstriŽ is een van de populairste streken in KroatiŽ. Je vindt op dit schiereiland vele gezellige badplaatsen met verschillende hotels, appartementen en campings. Een (huur)auto mag in deze omgeving niet ontbreken. Wanneer je KroatiŽ ontdekt lijkt het of je terug gaat in de tijd. Zelf ben ik verliefd op het plaatsje Rovinj. Hier kun je heerlijk eten aan de haven en het is zeker de moeite waard om een wandeling te maken door de straatjes van Rovinj.', Astrid - reisexpert KroatiŽ gratis reisvoorstel >>

Aanpassing reisadvies 15 mei voor Kroatië

Het algemene reisadvies voor alle landen ter wereld komt per 15 mei te vervallen. Vanaf dat moment wordt er per bestemming bekeken welk reisadvies het land krijgt. De verwachting is dat diverse landen een geel of groen reisadvies gaan krijgen, mede omdat deze landen aangegeven hebben toeristen te willen ontvangen uit andere EU-landen, zonder dat je eerst in quarantaine hoeft. Kroatië is een van de landen waarvan de verwachting is dat het een positief reisadvies gaan krijgen. 

Huidig reisadvies

Het reisadvies voor Kroatië is weer aangepast naar oranje, wat wil zeggen dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden. Het reisadvies is weer aangepast omdat de besmettingsgraad van het coronavirus weer is toegenomen. Na een verblijf krijg je bij terugkeer in Nederland het advies om 14 dagen in quarantaine te gaan.

Onveilige gebieden

Er zijn plaatsen waar je rekening moet houden met nog niet geruimde mijnen uit de oorlog. Over het hele land zijn er nog van deze gebieden. Let op waarschuwingsborden en volg deze ook op en blijf op de gemarkeerde wegen.

Veiligheid Zagreb

Zagreb is een veilige stad, maar zoals in iedere stad ter wereld waar veel toeristen komen moet je rekening houden met zakkenrollers en oplichters. Houd je spullen in de gaten en laat waardevolle spullen achter in een kluisje in je hotel.

Houd hier ook rekening mee


Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Kroatië. Let op de manier waarop je jezelf opstelt en uitlaat.

Voor meer informatie over het actuele reisadvies kun je terecht op de site van de Rijksoverheid.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen