Ontdek de vier gezichten van Zagreb

Luchtfoto van Zagreb, hoofdstad Kroatie
Luchtfoto van Zagreb, hoofdstad Kroatie

Zagreb, de stad met een miljoen harten. De hoofdstad van Kroatië werkt hard om het toerisme in de stad te ontwikkelen. Terecht, zo lijkt het, want Zagreb bezit een unieke combinatie van cultuur, natuur en amusement. Ideaal voor een weekendje weg! Bijzonder zijn de verschillende routes die naar activiteiten zijn ingedeeld.

Heb je weinig kennis van KroatiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Cultuur snuiven

Zo heb je The Culture Mile, die je langs alle culturele bezienswaardigheden leidt. Hiertoe behoren enkele kunstmusea, een etnografisch- en een stadsmuseum. Elk museum verteld iets over de rijke geschiedenis van Zagreb. Noemenswaardig is The Museum of Contemporary Art, dat meer dan 14.000 kunstwerken tentoonstelt.

Groene strook

Dan is er The Green Mile, waar je even bij kunt komen van alle cultuur. Midden in de stad vind je maar liefst tien verschillende parken en twee meren die ieder iets bijzonders bieden. Zo heb je de botanische tuinen waar je 10.000 plantsoorten vindt, een meer dat onder de lokale bevolking 'de zee van Zagreb' genoemd wordt en midden in een stadspark de Zagreb City Zoo ligt.

Shoppen en eten

Eenmaal uitgerust ga je verder met The Mile of Good Tastes and Flavors. Langs deze route vind je winkelcentra en marktjes, shoppen dus! Bijzonder is Tkalèiaeva Street, een levendige straat vol met gezellige cafés, restaurantjes en winkeltjes. Voor het échte shoppen bezoek je Ilica, waar je kilometers winkels achter elkaar treft. Deze straat is zó lang dat je tijd te kort komt, ware het niet dat de meeste winkels 12 uur per dag geopend zijn!

Avondvertier

Dan is er nog de laatste, maar zeer zeker niet de minste route, The Entertainment Mile, waar je Zagreb's bruisende nachtleven ontmoet. Geniet van (live) muziek en dans tot diep in de nacht in de leukste en meest populaire cafés, clubs & discotheken die de stad kent.

Stad met vier gezichten

Met deze vier uiteenlopende gezichten biedt de stad je een grote diversiteit aan activiteiten. Of je nou kiest voor cultuur, natuur, shoppen, uitgaan of misschien zelfs alle vier, op elk gebied zijn er talloze redenen om Zagreb te bezoeken. Ga zelf een kijkje nemen en ontdek Zagreb! Deze unieke plek in Kroatië moet je gezien hebben.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen