De Plitvice Meren in KroatiŽ

Nationaal Park Plitvice, KroatiŽ
Nationaal Park Plitvice, KroatiŽ

Vakantie vieren bij de Plitvice Meren in Kroatië is vakantie in een waar paradijs. De ontzettend mooie natuur rondom de meren en het turkooisblauwe water dragen bij tot een waar vakantieoord dat sterk aandoet als een tropisch eiland. Met name de omliggende natuur is zeer bijzonder. Plitvice is dan ook niet voor niets al jarenlang een beschermd nationaal park van UNESCO.

Heb je weinig kennis van KroatiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Beschermd nationaal park

Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO sinds het jaar 2000. Helaas is het park niet altijd even goed beschermd gebleven. Met name in de oorlogstijd van Kroatië is er veel schade aangericht. Na afloop van de oorlog moest er hard gewerkt worden om het park er weer bovenop te krijgen om zo opnieuw publiek te kunnen trekken. Hiervoor moesten enkele onontplofte explosieven worden verwijderd. Tegenwoordig is het er volkomen veilig en behoort het park wederom tot een van de grootste toeristische attracties van Kroatië.

Looppad over een van de Plitvice Meren
Looppad over een van de Plitvice Meren

Omgeving verkennen

Rondom de Plitvice Meren zijn vele bossen te vinden waar je prachtig kunt wandelen. Te voet is echter niet de enige manier om de omgeving te verkennen, er zijn namelijk ook veel aanbieders die rondom het park kleine elektrische boten verhuren. Op deze manier kun je vanaf het water het park verkennen. Een andere manier die erg leuk is om het park te bezichtigen, met name voor kinderen, is het treintje van het park.

Treintje waarmee het park verkend kan worden
Treintje waarmee het park verkend kan worden
Vraag gratis een offerte aan

Schitterend in elk seizoen

De schitterende turkooisblauwe meren zijn omgeven door rotswanden die deels groen begroeid zijn. Naast de meren nemen ook bossen een groot deel van het park in beslag. In deze onaangeroerde bossen heerst een microklimaat. Door het heersende microklimaat is het in de zomer zonnig en warm en in de winter is het er erg koud. De meeste toeristen zullen het park bezoeken in de zomertijd. De zomer is echter niet het enige geschikte seizoen, want ook in de winter is het park prachtig. In dit seizoen zijn de meren en de watervallen bevroren en is het park bedolven onder een dik pak sneeuw. Sneeuw en vorst zijn namelijk geen zeldzaam verschijnsel in Kroatië. In de zomer kun je er dus heerlijk zwemmen en in de winter zijn de meren uitermate geschikt om te schaatsen. Ten slotte kun je in de herfst en in de lente genieten van prachtige kleuren van de natuur.

Accommodatie

In en rondom het park zijn enkele accommodaties te vinden die gerund worden door de parkautoriteiten zelf. Zo bevinden zich direct naast het grote meer een aantal hotels, waaronder Jezero Plitvice . Het park heeft twee verschillende hoofdingangen waarmee je het meer kunt bereiken. Naast hotels kun je ook kiezen voor een camping: Onze tip is Camping Holiday Village Jezera-Lovišca. Het is een terrassencamping met een prachtig uitzicht over de baai en is ideaal voor natuur- en sportliefhebbers. Verder zijn er ook nog verschillende appartementen te huren als hier je voorkeur ligt. Een tweede mogelijkheid is camping Korana. 

Plitvice Meer
Plitvice Meer

Prachtig filmdecor

Ben je benieuwd naar de Plitvice Meren, maar duurt het wachten te lang tot de vakantie? Dan kun je om alvast een indruk te krijgen van het mooie gebied bij de Plitvice Meren de speelfilm 'Winnetou en de schat van het Zilvermeer' bekijken. Deze film is gebaseerd op de roman van Karl May en is opgenomen in het nationale park van Plitvice! Vanaf de Plitvice meren kun je door naar de prachtige kustlijn, zoals Istrië of de Dalmatische kust rondom Split.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen