Actieve vakantie in KroatiŽ

Mountainbiken in Kroatie
Mountainbiken in Kroatie

Kroatië, het land met 8 nationale parken, 11 natuurparken en vele bijzondere reservaten. Het land met honderden watervallen, groene bergrivieren, ongerepte canyons en toegankelijke vlakte`s. Maar ook het land met een geweldige kustlijn waar voor zich maar liefst 1.187 eilanden bevinden. Genoeg natuur voor een actieve vakantie. In Kroatië kun je uitstekend bergbeklimmen, fietsen, kajakken, paardrijden en wandelen.

Heb je weinig kennis van KroatiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bergbeklimmen

De meest geschikte regio`s om te klimmen bevinden zich in het binnenland of aan de kust, vaak dichtbij toeristische gebieden. Langs de kust heb je bijvoorbeeld in de omgeving van Rovinj, Split en Zagreb verschillende mogelijkheden om te klimmen. In het binnenland zijn Bijele stijene, Kalnik, Klek, Samarske en Papuk de bekendste klimgebieden. Zowel de beginner als de ervaren bergbeklimmer kan in Kroatië een uitdagende klim vinden. Nationaal Park Paklenica is een bijzonder gebied voor klimmers, er zijn maar liefst 400 klimrichtingen te vinden. Waarvan sommige bij de meest uitdagende van Europa behoren.

Fietsen

Tijdens een fietstocht in Kroatië kunnen al je zintuigen genieten van het moois je onderweg tegenkomt zoals watervallen, vogelgezang, wijngaarden, historische kastelen en authentieke dorpjes. In de meeste nationale parken zijn fietspaden aangelegd zodat je dichtbij de natuur kunt zijn. Buiten de parken kun je ook mooie fietstochten maken zoals door de groene heuvels van Hrvatsko Zagorje, de velden van Slavonië of Turopolje of door de wijngebieden. Wil je meer snelheid en spanning dan kun je ook verschillende mountainbike-tochten maken door de heuvels en bergen van Kroatië. Ook veel eilanden zijn geschikt voor een uitdagend ritje met de mountainbike.
Vraag gratis een offerte aan

Kajakken

Het groene water van de Kroatische rivieren ontspringt aan de voet van de bergen, stromen door canyons en vallen als een spetterende waterval naar beneden. Vooral tijdens de lente, als het water hoog staat, kun je prachtige kajak-tochten maken. Vanuit alle grote toeristische gebieden aan de kust worden kajak- en kano-dagtochten aangeboden. Tijdens het kajakken kun je genieten van het landschap om je heen. Omdat deze sport nog geen massale aandacht heeft ben je op de rivier meestal alleen met je groep, zo kun je ongestoord genieten van de natuur, de vogels en de vissen. Ook op de Adriatische Zee kun je verschillende kajak-tochten maken en kom je op plekken waar je met een boot nooit kunt komen.

Paardrijden

Kroatië kent een lange traditie van paardrijden en het fokken van paarden. Je kunt diverse paardrijtochten maken door de bossen en velden waarbij je vogels, vissen en wild kunt ontdekken. Maar ook kom je door authentieke dorpjes met prachtige boerderijen. Vooral in de regio Istrië bevinden zich meerdere paardrijcentra en avontuurlijke gebieden om te paardrijden. In deze regio wordt het lokale warmbloedige Istrische raspaard gefokt.

Wandelen

Van de lente tot de herfst kan iedereen met gemak een fijne wandeling vinden in het bergachtige Kroatië. In de winter zijn de wandelpaden moeilijker begaanbaar en meer geschikt voor de ervaren wandelaar. Wandelaars kunnen in Kroatië de meest mooie gebieden ontdekken die tussen de zee en de hoogste bergtop Dinara (1831 m) liggen. De meest interessante natuur vind je in de natuurparken, natuurreservaten en de nationale parken. Maar ook de eilanden, de regio`s Noord-Kroatië en Dalmatië hebben avontuurlijke gebieden waar je uitstekende wandeltochten kunt maken. Wil je een meerdaagse bergtocht maken dan kun je overnachten in de talrijke huisjes, pensions, hotels en herbergen. Bergpaden zijn aangeduid met een witte punt in een rode cirkel op een boom of rots. Je kunt ook bergtochten maken met een ervaren gids. In ons artikel over Nationale Parken lees je meer over de prachtige Plitvice meren en de watervallen van Krka, waar je geweldige wandelingen kunt maken. Klik HIER voor ons artikel over een actieve vakantie op het eiland Rab. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen