Ambositra

Ambositra
Ambositra

Ambositra ligt in het zuidoosten van Madagaskar en betekent 'Stad der Rozen'. De stad ligt middenin het gebied van de Zafamaniry stam en heeft ongeveer 31.000 inwoners. De Zafamaniry stam staat bekend om hun mooie houtsnijwerk. Vandaar dat Ambositra een belangrijk ambachtelijk centrum van houtsnijwerk is. Op de meeste huizen vind je prachtige houten figuren terug. Er zijn diverse hotels in de stad waar je kunt overnachten, zo heb je een goed startpunt om de omgeving te bewonderen. De omgeving is uitermate geschikt om mooie wandeltochten te maken. Het gebied heeft veel rijstterrassen waardoor het soms Aziatisch aandoet. Een leuke activiteit is het beklimmen van de steile heuvel waar het paleis van de Betsileo-koningen staat. Het paleis is volledig met houtsnijwerken versierd.

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ambositra
Plaatsen in de buurt van Ambositra (Madagaskar) :
 • Ifaty (13 km)
 • Antananarivo (Tana) (183 km)
 • Andasibe (221 km)
 • Tulear (485 km)
 • Saint Marie (492 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ambositra

  Houtsnijwerk van Ambositra (Ambositra)

  Houtsnijwerk van Ambositra
  Houtsnijwerk van Ambositra
  Kaart met locatie Houtsnijwerk van Ambositra

  De stad Ambositra ligt midden in het woongebied van de Zafamaniry stam, die bekend staat om het prachtige houtsnijwerk. De deuren en balkons van de huizen in Ambositra zijn versierd met dit prachtige houtsnijwerk. Het is heel bijzonder om door de stad te wandelen en dit mooie houtsnijwerk te bekijken. In de souvenirwinkeltjes kun je zelf ook bijzondere houtsnijwerk producten kopen. Chez Victor is de meest bekende souvenirwinkel die houtsnijwerk verkoopt.

  Paleis van de Betsileo-koningen (Ambositra)

  Vanaf Ambositra is het anderhalf uur reizen naar het paleis van Betsileo-koningen. Het kost je dus wat tijd, maar een bezoek aan dit paleis is zeker de moeite waard. Na het beklimmen van een steile heuvel kom je aan bij het paleis. Het paleis is door de Zafimaniry-stam met traditioneel houtwerk versierd. Vanaf de heuvel waarop het paleis ligt, heb je een mooi uitzicht over de natuurlijke omgeving.

  Zafamaniry dorpen (Ambositra)

  Zafamaniry dorpen
  Zafamaniry dorpen
  Kaart met locatie Zafamaniry dorpen

  In de omgeving van Ambositra liggen een aantal dorpjes van de Zafamaniry stam die zeker een bezoekje waard zijn. Deze stam leeft van het prachtige houtsnijwerk en leeft in eenvoud. De meeste Zafamaniry dorpjes liggen tussen de heuvels en rijstvelden. In deze dorpjes kijk je je ogen uit, want de woningen van de Zafamaniry stam zijn met hun prachtige houtsnijwerk net kunstwerken. De kinderen van de Zafamaniry stam zijn ook erg leuk. Zij zijn altijd nieuwsgierig naar toeristen en dansen en zingen voor bezoekers.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Madagaskar bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven van Madagaskar bevindt zich vlakbij de hoofdstad Antananarivo. Vanaf Nederland is het ongeveer 13 uur vliegen.
  Vanuit de hoofdstad Tana gaan er bussen over het hele eiland. De belangrijkste trajecten daarvan zijn Tana-Toamasina, Tana-Toliara en Tana-Mahajanga. Andere wegen zijn vaak niet meer dan verharde zandwegen. De bussen naar populaire kustplaatsen zijn vaak compleet volgepakt. Comfort hoef je trouwens ook niet te verwachten. Taxi's zijn wat luxer maar niet zoals wij ze hier kennen. Het zijn vaak oude Deux Chevaux en Renaultjes. Er zijn 2 spoorlijnen op het eiland, maar de treindiensten moet je vaak met een zoutkorrel nemen. Het zou namelijk zomaar kunnen dat hij een half uur later aankomt dan aangegeven

  Geschiedenis

  Madagascar ligt dichtbij het Afrikaanse vasteland maar de eerste bewoners kwam niet van Afrika maar van Maleisië en Indonesië. De meerderheid van de bevolking stamt ook van deze mensen af. Madagascar heeft een turbulente geschiedenis wat de bevolking verdeeld heeft in 18 verschillende stammen met als belangrijkste stam de Merina. In Ambositra vind je de Zafiminiry-stam. Zafiminiry betekent 'kindje-dat-altijd-meer-wil' naar de legende van de hebberige kleinzoon van een vorst die ooit tegen zijn eigen grootvader de strijd aanbond en verloor.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ambositra