Ambositra

Ambositra ligt in het zuidoosten van Madagaskar en betekent 'Stad der Rozen'. De stad ligt middenin het gebied van de Zafamaniry stam en heeft ongeveer 31.000 inwoners. De Zafamaniry stam staat bekend om hun mooie houtsnijwerk. Vandaar dat Ambositra een belangrijk ambachtelijk centrum van houtsnijwerk is. Op de meeste huizen vind je prachtige houten figuren terug. Er zijn diverse hotels in de stad waar je kunt overnachten, zo heb je een goed startpunt om de omgeving te bewonderen.

Aanbieders van vakanties naar Ambositra
PANGEA Travel (rondreizen) Klik
FOX, verre reizen van ANWB (rondreizen) Klik

Landkaart Ambositra

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ambositra

Houtsnijwerk van Ambositra
Houtsnijwerk van Ambositra

De stad Ambositra ligt midden in het woongebied van de Zafamaniry stam, die bekend staat om het prachtige houtsnijwerk. De deuren en balkons van de huizen in Ambositra zijn versierd met dit prachtige houtsnijwerk. Het is heel bijzonder om door de stad te wandelen en dit mooie houtsnijwerk te bekijken. In de souvenirwinkeltjes kun je zelf ook bijzondere houtsnijwerk producten kopen. Chez Victor is de meest bekende souvenirwinkel die houtsnijwerk verkoopt.

Vanaf Ambositra is het anderhalf uur reizen naar het paleis van Betsileo-koningen. Het kost je dus wat tijd, maar een bezoek aan dit paleis is zeker de moeite waard. Na het beklimmen van een steile heuvel kom je aan bij het paleis. Het paleis is door de Zafimaniry-stam met traditioneel houtwerk versierd. Vanaf de heuvel waarop het paleis ligt, heb je een mooi uitzicht over de natuurlijke omgeving.

Zafamaniry dorpen
Zafamaniry dorpen

In de omgeving van Ambositra liggen een aantal dorpjes van de Zafamaniry stam die zeker een bezoekje waard zijn. Deze stam leeft van het prachtige houtsnijwerk en leeft in eenvoud. De meeste Zafamaniry dorpjes liggen tussen de heuvels en rijstvelden. In deze dorpjes kijk je je ogen uit, want de woningen van de Zafamaniry stam zijn met hun prachtige houtsnijwerk net kunstwerken. De kinderen van de Zafamaniry stam zijn ook erg leuk. Zij zijn altijd nieuwsgierig naar toeristen en dansen en zingen voor bezoekers.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Madagaskar bekijken.

Vervoer

De internationale luchthaven van Madagaskar bevindt zich vlakbij de hoofdstad Antananarivo. Vanaf Nederland is het ongeveer 13 uur vliegen.