Belle Mare

De kustlijn van Belle Mare
De kustlijn van Belle Mare

Belle Mare is een badplaats aan de oostkust van Mauritius. Hier vind je een parelwit zandstrand, wuivende palmbomen en luxe resorts. Je vindt hier veel duikers en snorkelaars omdat wel gezegd wordt dat het de mooiste duikplek van heel het eiland is. Dat komt omdat je bij duikspot 'The Pass' zwart koraal kunt bewonderen. Ook schildpadden en dolfijnen kun je hier in het azuurblauwe water van de Indische Oceaan zien zwemmen. Belle Mare is echt een paradijselijk oord met veel tropische palmbomen. Belle Mare is ook een prima uitgangspunt om het eiland te verkennen. Met een huur auto rij je naar het Black River Gorges National Park. Dit nationale park wordt gekenmerkt door de tropische bossen, sprookjesachtige watervallen en kleurrijke heuvels van de Seven Coloured Earth. Het strand is vrij groot en er is altijd wel een plekje te vinden om een dagje heerlijk bij te komen en te genieten van de fijne sfeer. Houd er wel rekening mee dat het verkeer er naar toe wel een ramp kan zijn, je kunt het een beetje vergelijken met een hele drukke dag richting onze stranden in Nederland. De parkeergelegenheid raakt in de middag al vaak best vol en daardoor zet de politie de weg af zodat het eenrichtingsverkeer word, waardoor je moet omrijden om naar het strand toe te gaan, maar ook als je het strand wilt verlaten. Daarentegen is de zee ontzettend helder en blauw, echt heerlijk om even een duik in te nemen! Verder is er op het strand niet veel te beleven,  strandtentjes zijn er eigenlijk niet. 

Landkaart Belle Mare
Plaatsen in de buurt van Belle Mare (Mauritius) :
 • Poste Lafayette (8 km)
 • Grand gaube (24 km)
 • Mahebourg (24 km)
 • Grand Baie (25 km)
 • Caldyne (26 km)
 • Anse La Raie (28 km)
 • Pointe aux piments (30 km)
 • Port Louis (30 km)
 • Trou aux Biches (30 km)
 • Pointe aux biches (31 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Belle Mare

  Bras d’Eau National Park (Belle Mare)

  Bras d’Eau National Park
  Bras d’Eau National Park
  Kaart met locatie Bras d’Eau National Park

  In het oosten van Mauritius, meer richting het binnenland vanaf de baai Bras d’Eau vind je Bras d’Eau National Park. Dit is een exotisch bos met een mountainbikeparcours langs onder andere een oude spoorlijn, lavagrotten en ruïnes van oude suikerfabrieken. Er worden diverse mountainbiketours aangeboden en het pad is ook prima wandelend af te leggen. Neem wel voldoende water, eten en zonnebrandcrème mee voor onderweg. ‘s Nachts is het Bras d’Eau observatorium de beste plek van Mauritius om de Melkweg te bewonderen.

  Theeplantage Bois Chéri (Belle Mare)

  Theeplantage Bois Chéri
  Theeplantage Bois Chéri
  Kaart met locatie Theeplantage Bois Chéri

  De theeplantage van Bois Chéri dateert uit 1890 en is een interessant uitstapje. Een uitgebreide rondleiding neemt je mee in het hele proces van theeproductie, van begin tot eind. Daarbij wordt niet alleen de plantage maar ook de fabriek bezocht. Midden op de theeplantage staat restaurant Le Bois Chèri, waar je heerlijk kunt eten. Vanuit het restaurant heb je een prachtige uitzicht over de theevelden. Naast het restaurant is een café waar je theeproeverijen kunt doen, hier eindigt de rondleiding ook mee. Het is ook mogelijk de Route du Thé te volgen, die naast de plantage en fabriek ook andere trekpleisters rondom theeproductie aandoet.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Belle Mare