Belle Mare

De kustlijn van Belle Mare
De kustlijn van Belle Mare

Belle Mare is een badplaats aan de oostkust van Mauritius. Hier vind je een parelwit zandstrand, wuivende palmbomen en luxe resorts. Mijn favoriete hotel van heel Mauritius LUX* Belle Mare ligt hier ook. Je vindt hier veel duikers en snorkelaars omdat wel gezegd wordt dat het de mooiste duikplek van heel het eiland is. Dat komt omdat je bij duikspot 'The Pass' zwart koraal kunt bewonderen. Ook schildpadden en dolfijnen kun je hier in het azuurblauwe water van de Indische Oceaan zien zwemmen. Belle Mare is echt een paradijselijk oord met veel tropische palmbomen.

Belle Mare is ook een prima uitgangspunt om het eiland te verkennen. Huur bijvoorbeeld een auto en rij naar het Black River Gorges National Park. Dit nationale park wordt gekenmerkt door de tropische bossen, sprookjesachtige watervallen en kleurrijke heuvels van de Seven Coloured Earth.

Landkaart Belle Mare
Plaatsen in de buurt van Belle Mare (Mauritius) :
 • Grand Baie (25 km)
 • Port Louis (30 km)
 • Trou aux Biches (30 km)
 • Curepipe (32 km)
 • Flic en Flac (44 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Belle Mare

  Bras d’Eau National Park (Belle Mare)

  Bras d’Eau National Park
  Bras d’Eau National Park
  Kaart met locatie Bras d’Eau National Park

  In het oosten van Mauritius, meer richting het binnenland vanaf de baai Bras d’Eau vind je Bras d’Eau National Park. Dit is een exotisch bos met een mountainbikeparcours langs onder andere een oude spoorlijn, lavagrotten en ruïnes van oude suikerfabrieken. Er worden diverse mountainbiketours aangeboden en het pad is ook prima wandelend af te leggen. Neem wel voldoende water, eten en zonnebrandcrème mee voor onderweg. ‘s Nachts is het Bras d’Eau observatorium de beste plek van Mauritius om de Melkweg te bewonderen.

  Theeplantage Bois Chéri (Belle Mare)

  Theeplantage Bois Chéri
  Theeplantage Bois Chéri
  Kaart met locatie Theeplantage Bois Chéri

  De theeplantage van Bois Chéri dateert uit 1890 en is een interessant uitstapje. Een uitgebreide rondleiding neemt je mee in het hele proces van theeproductie, van begin tot eind. Daarbij wordt niet alleen de plantage maar ook de fabriek bezocht. Midden op de theeplantage staat restaurant Le Bois Chèri, waar je heerlijk kunt eten. Vanuit het restaurant heb je een prachtige uitzicht over de theevelden. Naast het restaurant is een café waar je theeproeverijen kunt doen, hier eindigt de rondleiding ook mee. Het is ook mogelijk de Route du Thé te volgen, die naast de plantage en fabriek ook andere trekpleisters rondom theeproductie aandoet.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Belle Mare