Grand Baie

Pereybčre strand
Pereybčre strand

Op het noordelijke puntje van Mauritius ligt Grand Baie. Hier staat het zeer populaire en luxe hotel Royal Palm, waar niet zelden beroemdheden verblijven. Overdag kun je in Grand Baie langs de talloze fruitkraampjes lopen om verse producten te halen voor een picknick. Ideaal voor op het bekende strand in de buurt van Grand Baie dat geliefd is bij vele toeristen. Het Pereybère strand is dé plek om te genieten van het tropische weer van Mauritius. Grand Baie staat bekend om haar mooie baai. Vanuit deze plaats heb je ook de mogelijkheid tochten met een jacht te maken. Je kunt er een huren, met of zonder bemanning.

Nog iets waar Grand Baie om bekend staat is het nachtleven. Er zijn veel cafés, restaurants en barretjes te vinden. De beste nachtclubs zijn in Grand Baie te vinden, waarvan Banana Beach Club, Shisha Flavours Lounge en BARaBAR de best gewaardeerden zijn.

In de 17e eeuw heette Grand Baie 'De Bogt Zonder Eyndt', oftewel de bocht zonder eind. De plaats werd zo genoemd door de Nederlanders, omdat de kustlijn hier flink kronkelt totdat je eindelijk bij het noordelijkste punt van Mauritius komt. Hoewel Grand Baie de naam te danken had aan de Nederlanders behoorde de plaats tot het Île de France, oftewel Frans-Mauritius. In 1810 kwamen de Britten aan land in Grand Baie. Dit moment wordt in de geschiedenis van Mauritius de Britse Invasie genoemd. Officieel werd Mauritius pas vier jaar later een Britse kolonie, maar vanaf de inval in Grand Baie was de macht van de Fransen al verdwenen. De Britse invloed is wel terug te zien in Grand Baie, maar de voertaal bleef Frans. De belangrijkste verandering die de Britten brachten was de afschaffing van de slavernij in 1835. In 1968 werd Mauritius weer onafhankelijk, maar behoorde het wel nog tot het Gemenebest van Naties met Britse koningin Elizabeth II als staatshoofd. Pas in 1992 werd de Republiek Mauritius uitgeroepen. Grand Baie was al die tijd een eenvoudig vissersdorpje, maar door de gunstige ligging in de baai groeide dit plaatsje uit tot oord van ontspanning.

Vanessa 'Mauritius is een heerlijke bestemming voor een relaxvakantie maar ook zeker voor een actievere vakantie. Ik heb er een dofijnencruise gemaakt, de botanische tuinen bezocht en gewandeld bij Black River National Park. Maar je kunt er ook diepzeevissen, golfen, ziplinen, suppen, kajakken etc. Met de parelwitte stranden, ultrablauwe zee en fijne klimaat is het een echte droombestemming.', Vanessa - reisexpert Mauritius

TIP: Ontvang ons gratis e-book over Mauritius

Naam:
Email:

Landkaart Grand Baie
Plaatsen in de buurt van Grand Baie:
 • Belle Mare (25 km)
 • Curepipe (35 km)
 • Flic en Flac (44 km)
 • Port Louis (25 km)
 • Trou aux Biches (12 km)
 • Ervaringen

  Fabienne op 15 december 2016 plaats: Grand Baie, reisperiode: november 2016

  We waren zeer verrast over Mauritius, zo authentiek, heerlijk eten, lekker klimaat en een hele gastrvije bevolking!

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Grand Baie

  Coin de Mire en Ile Plate (Grand Baie)

  Coin de Mire en Ile Plate
  Coin de Mire en Ile Plate

  Er liggen twee eilanden, genaamd Coin de Mire en Ile Plate, dichtbij Grand Baie. Via het noordelijkste puntje van Mauritius gaan er verschillende dagtochten naar de eilanden toe. Beide eilanden zijn populair, maar Ile Plate is het meest populair omdat je er zo goed kunt snorkelen en duiken. De kleurrijke vissen zorgen voor mooie plaatjes en de spierwitte stranden en het helderblauwe water maken het beeld compleet.  

  Maheswarnath (Grand Baie)

  Maheswarnath
  Maheswarnath

  Het plaatsje Triolet ligt ongeveer 5 kilometer afstand van Grand Baie af en is het langste dorp van het hele eiland. Hier staat de grootste hindoetempel van Mauritius, de Maheswarnath, die is gebouwd in 1819. In de weekenden komen hier veel mensen om fruit, bloemen en rijst te offeren. Doordeweeks is het er rustiger.

  Stranden van Grand Baie (Grand Baie)

  Stranden van Grand Baie
  Stranden van Grand Baie

  De stranden van Grand Baie zijn zeker het bezoeken waard. Het is de ideale plek voor een dagje zonnen en relaxen, maar ook wanneer je wat actiever van aard bent is de kust van Grand Baie een leuke vakantiebestemming. Snorkelen, duiken of met een van de vele glasbodembootjes de zee opvaren en genieten van de wereld onder de waterspiegel: het kan allemaal.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

  Vervoer

  Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport is iets meer dan een uur rijden vanaf Grand Baie. Op Mauritius wordt overal links gereden. De wegen hebben een goede kwaliteit en ook de brandstofvoorziening op het hele eiland is goed. Als je een auto wilt huren heb je een Europees en een internationaal rijbewijs nodig. Ook is het mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. De busdiensten zijn goed geregeld en ook rijden er genoeg taxi's.

  Weer

  Lange droge periodes die worden onderbroken door de moesson zijn kenmerkend voor het tropisch moessonklimaat van Grand Baie. Hoewel Grand Baie een hele goede vakantiebestemming is voor het grootste deel van het jaar, kun je beter tussen december en mei niet speciaal voor de zon komen. In deze moessonperiode valt er erg veel regen en kunnen er ook tropische stormen en zelfs orkanen voorkomen.

  Heb je interesse in een reis naar Grand Baie? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Grand Baie, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Mauritius? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Grand Baie