Grand Baie

Grand Baie ligt in het noorden van Mauritius. Je vindt hier veel cafés, restaurants, winkels en barretjes omdat Grand Baie vooral van de toeristen leeft. Daarnaast staat het zeer populaire en luxe hotel Royal Palm in deze stad. Dit is een populair vakantieadres onder beroemdheden. In Grand Baie vind je ook talloze fruitkraampjes waar je heerlijk vers fruit kunt halen. Een bekend strand in de buurt, Pereybère, wordt veel bezocht door toeristen. Grand Baie staat bekend om haar mooie baai. Vanuit Grand Baie heb je ook de mogelijkheid tochten met een jacht te maken. Je kunt er een huren, met of zonder bemanning.

Landkaart Grand Baie

Ervaringen

Fabienne op 15 december 2016 plaats: Grand Baie, reisperiode: november 2016

We waren zeer verrast over Mauritius, zo authentiek, heerlijk eten, lekker klimaat en een hele gastrvije bevolking!

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Grand Baie

Coin de Mire en Ile Plate
Coin de Mire en Ile Plate

Er liggen twee eilanden, genaamd Coin de Mire en Ile Plate, dichtbij Grand Baie. Via het noordelijkste puntje van Mauritius gaan er verschillende dagtochten naar de eilanden toe. Beide eilanden zijn populair, maar Ile Plate is het meest populair omdat je er zo goed kunt snorkelen en duiken. De kleurrijke vissen zorgen voor mooie plaatjes en de spierwitte stranden en het helderblauwe water maken het beeld compleet.  

Maheswarnath
Maheswarnath

Het plaatsje Triolet ligt ongeveer 5 kilometer afstand van Grand Baie af en is het langste dorp van het hele eiland. Hier staat de grootste hindoetempel van Mauritius, de Maheswarnath, die is gebouwd in 1819. In de weekenden komen hier veel mensen om fruit, bloemen en rijst te offeren. Doordeweeks is het er rustiger.

Stranden
Stranden

De stranden van Grand Baie zijn zeker het bezoeken waard. De stranden zijn ideaal voor een dagje zonnen en relaxen, maar ook wanneer je wat actiever van aard bent is de kust van Grand Baie een leuke vakantiebestemming. Snorkelen, duiken, of met een van de vele bootjes de zee opvaren om door de glazen bodem te genieten van de wereld onder de waterspiegel: het kan allemaal.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

Vervoer

Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport is iets meer dan een uur rijden vanaf Grand Baie. Op Mauritius wordt overal links gereden. De wegen hebben een goede kwaliteit en ook de brandstofvoorziening op het hele eiland is goed. Als je een auto wilt huren heb je een Europees en een internationaal rijbewijs nodig. Ook is het mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. De busdiensten zijn goed geregeld en ook rijden er genoeg taxi's.

Geschiedenis

In de 17e eeuw heette Grand Baie 'De Bogt Zonder Eyndt'. De plaats werd zo genoemd door de Nederlanders. Grand Baie was een eenvoudig vissersdorpje. Daarnaast vond de Britse invasie in 1810 hier plaats.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Grand Baie