Trou aux Biches

Strand van Trou aux Biches
Strand van Trou aux Biches

Ben je op zoek naar een droombestemming met een hagelwit strand, wuivende palmbomen en een luxe accommodatie? In Trou aux Biches op Mauritius vind je het allemaal. Het is niet voor niets een geliefde bestemming voor een huwelijksreis. Het turquoise blauwe zeewater van de Indische Oceaan maakt het tropische decor compleet. Het ondiepe water maakt deze plek ook zeer geschikt voor een gezinsvakantie. Er wordt gezegd dat je vanuit Trou aux Biches de mooiste zonsondergangen van het eiland kunt zien.

Wil je een keer op stap dan kun je het beste naar het nabijgelegen Grand Baie gaan. Daar vind je de meeste clubs. Maar om een hapje te eten kun je ook prima in Trou aux Biches zelf zijn.

In de 19e eeuw was Trou aux Biches een klein vissersdorp en nog steeds wordt er veel gevist in de wateren. Maar sinds het begin van de jaren `70 van de vorige eeuw neemt het toerisme een belangrijke plek in de economie in. In 2011 ontving de stad een World Travel Award in de categorie "World's Leading Beach Destination".

Voor de kust Trou aux Biches ligt vrij dichtbij al bijzonder koraalrif. Als je het unieke koraal met kleurrijke vissen wilt verkennen, kies dan een duikschool uit en laat een van de instructeurs je door de Indische Oceaan leiden.

Landkaart Trou aux Biches
Plaatsen in de buurt van Trou aux Biches (Mauritius) :
 • Grand Baie (12 km)
 • Port Louis (16 km)
 • Curepipe (28 km)
 • Belle Mare (30 km)
 • Flic en Flac (34 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trou aux Biches

  Natuurreservaat Île Ronde (Trou aux Biches)

  Natuurreservaat Île Ronde
  Natuurreservaat Île Ronde
  Kaart met locatie Natuurreservaat Île Ronde

  Île Ronde (1.70 km²) is een eiland ten noordwesten van het hoofdeiland Mauritius. Het is een bijzonder en merkwaardig eiland, dit komt mede door de bijzondere natuur met haar geheimzinnige rotspartijen, zeeslangen en ontelbaar veel 'paile-en-queues'. Dit is de vogel die ook in het embleem van de luchtvaartmaatschappij Air Mauritius staat. Het eiland is een natuurreservaat en er komen dan ook zeldzame dieren voor als de Île Ronde skink, de Île Ronde daggekko en inheemse slangen. Ook zijn er twee inheemse palmen op het eilandje: hurricane palm en bottle palm. Ondanks dat het eiland vertaald 'rond eiland' heet heeft het niet de vorm van een rondje. Het nabijgelegen Île aux Serpents is wel rondvormig en hier leven geen slangen, terwijl de naam vertaald 'Slangeneiland' is. Men denkt dan ook dat er ook een cartograaf is geweest die deze eilanden heeft verward met elkaar.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Trou aux Biches