Flic en Flac

De parelwitte stranden van Flic en Flac
De parelwitte stranden van Flic en Flac

Mede door het lange zandstrand is Flic en Flac een populaire toeristenplaats op Mauritius. Je vindt er dan ook een aantal prachtige resorts, winkels en restaurants. Het zandstrand is 13 km lang en grotendeels openbaar. De meeste resorts hebben hier een unieke plek weten te bemachtigen. Vanuit bijvoorbeeld Sugar Beach Resort loop je zo het parelwitte strand op.

Wist je dat de naam afkomstig is uit de tijd van de Nederlandse overheersing? Het komt namelijk van de oud-Hollandse zin: "Fried Landt Flaak" wat zoiets als ‘vrij en vlak land’ betekent.

Landkaart Flic en Flac
Plaatsen in de buurt van Flic en Flac (Mauritius) :
 • Curepipe (12 km)
 • Port Louis (19 km)
 • Trou aux Biches (34 km)
 • Belle Mare (44 km)
 • Grand Baie (44 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Flic en Flac

  Casela Nature & Leisure Park (Flic en Flac)

  Casela Nature & Leisure Park
  Casela Nature & Leisure Park
  Kaart met locatie Casela Nature & Leisure Park

  Het Casela Nature & Leisure Park bevindt zich in het westen van Mauritius. Het 14ha grootte park bestaat uit verschillende onderdelen zoals een safari, een adventure-gedeelte waar je bijvoorbeeld kunt ziplinen, een algemeen deel met o.a. vogels, schildpadden, apen en een deel waar je speciale activiteiten met de dieren kunt boeken. In het park is er ook een restaurant waar je lekker kunt eten. Het is mogelijk om leeuwen te observeren, te aaien en om ermee te wandelen. De gidsen hebben de dieren getemd zodat ze met mensen in aanraking kunnen komen.

  La Vallee de Couleurs (Flic en Flac)

  La Vallee de Couleurs
  La Vallee de Couleurs
  Kaart met locatie La Vallee de Couleurs

  Ga je met oudere kinderen op vakantie die van avontuur houden? La Vallee de Couleurs is dan echt een aanrader. Net als The Seven Coloured Earth is dit park vernoemd naar de vele kleuren zand. Het park ontdek je op de meest bijzondere manieren. Zo kun je door het park rijden op een quad of het park van boven bekijken met de op-twee-na langste zipline ter wereld. Ook leuk: steek de 350 meter lange hangbrug over voor een geweldig uitzicht over Zuid-Mauritius.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Flic en Flac