MongoliŽ, het land waar de natuur nog de ruimte heeft

Landschap MongoliŽ
Landschap MongoliŽ

Stelt u zich eens voor: een land dat 40 maal zo groot is als Nederland en toch maar 3 miljoen inwoners telt. Dat moet wel het dunst bevolkte land ter wereld zijn. En dat is Mongolië ook.

Heb je weinig kennis van MongoliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Dat betekent:

* eindeloze hoogvlakten, omringd door hooggebergten die zelfs nog verder reiken dan de Alpen
* eindeloze vergezichten onder een dikwijls strakblauwe hemel
* eindeloze kudden paarden, yaks en kamelen, die hier duidelijk de baas zijn

Kortom, ingrediënten voor een eindeloze vakantie. Voor een avontuurlijk leven in nomadententen. Voor ritten te paard of in minibusjes langs kristalheldere beken en meren. Voor ontmoetingen met een vriendelijk, gastvrij en nieuwsgierig volk. Voor de avontuurlijkste treinreis ter wereld, over de Trans Siberische spoorlijn.

Gevarieerd landschap

Maak een tocht over de steppen van Centraal-Azië waar Genghis Khan en zijn nazaten aan het eind van de Middeleeuwen het grootste rijk ter wereld stichtten, van waaruit zo doordrongen tot achter de Chinese Muur en tot voor de poorten van Europese steden.

Steppen waar nog dieren leven die elders met uitsterven worden bedreigd maar dankzij tientallen beschermde natuurreservaten voor een roemloos einde worden behoed. Denk maar eens aan het Przewalskipaard, de Bactrische kameel of de wilde ezel.

Mongolië, gelegen tussen Rusland en China, is landschappelijk zeer gevarieerd. Hoog in het noorden de dichte bossen van de Siberische taiga. Dan een reeks koele, brandschone meren tegen een achtergrond van hooggebergten. Dan een steppegrasland waar miljoenen stuks huisvee en wilde soortgenoten grazen. En uiteindelijk, helemaal in het zuiden, de uitlopers van de barre Gobi-woestijn.

De Gobi-woestijn is het leefgebied van nomaden en halfnomaden, die als kind al leren paarden te rijden. Eens per jaar komen zij bijeen op een groot feest, een nadaamfestival (half juli). Het grootste vindt uiteraard plaats in de hoofdstad Ulaanbaatar.

Kom zelf luisteren, beleef de stilte van de natuur, adem de frisse, zuivere lucht van de steppe in… Vraag gratis een offerte aan

Mongools Verkeersbureau

Het Mongools Verkeersbureau is er ter promotie van Mongolië. Uitgebreide informatie over Mongolië, de cultuur, geschiedenis, reisinformatie, en nog meer kunt u vinden op de website van het Mongools Verkeersbureau. Zij bieden ook bedrijfs- en educatieve voorlichtingen over van alles wat u maar wilt weten over Mongolië. Zij kennen Mongolië en helpen u graag verder.

Mongools Verkeersbureau
Charles Petitweg 35-10
4827HJ Breda
info@mongoolsverkeersbureau.nl
www.mongoolsverkeersbureau.nl
tel. 076 581 05 51 (bezoek op afspraak)

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen