Sohar

Mooi plaatje van Sohar
Mooi plaatje van Sohar

Sohar is naast de hoofdstad Muscat de meest ontwikkelde stad van het Sultanaat Oman. Sohar is ongeveer 200 kilometer gelegen van zowel Muscat in het noorden als Dubai in het zuiden. Sohar was een oude hoofdstad van Oman, en er wordt geloofd dat dit de geboortestad van de legende Sinbad de Zeeman is. Hoewel de stad voornamelijk bekend staat vanwege de rijke zeevaart geschiedenis, was Sohar oorspronkelijk een vissersdorp, maar is tegenwoordig bekend als Oman's industrieel centrum. Dit dankzij de hevige ontwikkelingen in de industriële haven van Sohar.

Heb je weinig kennis van Oman? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sohar
Plaatsen in de buurt van Sohar (Oman) :
 • Nizwa (177 km)
 • Muscat (206 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sohar

  Sohar Castle (Sohar)

  Sohar Castle
  Sohar Castle
  Kaart met locatie Sohar Castle

  In de stad Sohar vind je het Sohar kasteel museum. Het is van oudsher een fort uit het jaar 179 en kreeg de vorm van een kasteel in de 15e eeuw. In 1985 werd het kasteel gerestaureerd op kosten van de regering en het werd vervolgens geopend voor publiek als museum in 1993. Het museum laat zien hoe Sohar zich heeft ontwikkeld door de jaren heen als belangrijke handelsstad. Niet alleen het museum in het kasteel is een bezoek waard, maar het kasteel op zich is ook zeker een bezoekje waard.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oman bekijken.

  Geschiedenis

  Sohar heeft een zeer rijke geschiedenis met betrekking tot de handel op zee, waarin de stad lange een belangrijk aandeel had. Sohar groeide zelfs tot een van de belangrijkste handelscentra, maar werd door Perzische Buyiden in 965 op brute wijze verwoest met als doel de belangrijkste concurrentie voor Basra tegen te gaan. In de 16e eeuw werd de stad een kolonie van Portugal, welke in de 17e eeuw weer verjaagd werden. Tegenwoordig is Sohar weer een waar handelscentrum, mede dankzij de bouw van de aanleg van een nieuwe haven begin 2000.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sohar