Dundee

Haven van Dundee, Schotland
Haven van Dundee, Schotland

Dundee is een stad met ongeveer 150.000 inwoners in het oosten van Schotland. Het is hiermee de op drie na grootste stad van Schotland. De stad ligt aan de Firth of Tay wat het estuarium is van Tay (rivier).

Heb je weinig kennis van Schotland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Dundee
Plaatsen in de buurt van Dundee (Schotland) :
 • Edinburgh (58 km)
 • Aberdeen (93 km)
 • Glasgow (104 km)
 • Inverness (136 km)
 • Hebriden (230 km)
 • Shetlandeilanden (282 km)
 • Orkney-eilanden (287 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dundee

  Camperdown Wildlife Centre (Dundee)

  Camperdown Wildlife Centre
  Camperdown Wildlife Centre
  Kaart met locatie Camperdown Wildlife Centre

  Camperdown Wildlife Centre is een prachtige wereld van dieren. De highlights zijn de Europese Bruine Beer, de apen en de papegaaien. Camperdown Wildlife Centre is een geliefde plek voor bezoekers van alle leeftijden. Er lopen meer dan 50 diersoorten rond, waaronder vogels en reptielen. Veel van deze soorten zijn bedreigd of gevaarlijk in het wild. Zo zijn er wolven, sneeuwuilen etc. Door het jaar heen worden er verschillende evenementen georganiseerd, deze zijn zowel leerzaam als leuk.

  McManus Galleries (Dundee)

  McManus Galleries bestaat uit een museum en een kunstgalerij die zich bevinden in een prachtig Victoriaans gebouw. In het jaar 2000 is het gebouw verkozen tot meest geliefd gebouw in Dundee. Het gebouw is al sinds 1867 het culturele middelpunt van de stad. McManus Galleries biedt een fascinerend inzicht in Dundee: met 8 galeristen is er ontzettend veel informatie verkrijgbaar over de kunst, de geschiedenis en de omgeving van de stad.

  St. Andrews Castle (Dundee)

  Zo'n 20 kilometer buiten Dundee vind je St. Andrews Castle wat een ruïne is van het kasteel dat er in de 14e eeuw heeft gestaan. De oostelijke kant is bijna helemaal weggevaagd. Aan de ene kant komt dit door het afvallen van de klif en aan de andere kant door het beleg van 1547. Wel zijn er grote gedeeltes van twee torens bewaard gebleven. De Sea Tower werd gebruikt als gevangenis en de Kitchen Tower diende als keuken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Schotland bekijken.

  Vervoer

  Dundee is makkelijk bereikbaar via de weg, rails en zee. Binnen 90 minuten kun je vanuit Dundee ongeveer 90% van Schotland bereiken. Het vliegveld van Dundee is een belangrijk regionaal vliegveld aan het worden, zo kun je naar Londen, Belfast, Birmingham en Jersey. Ook de autoweg is zo aangelegd dat Dundee makkelijk te bereiken is. De stad beschikt ook over een treinstation met een directe verbinding met Londen, je doet hier ongeveer zes uur over en de trein gaat meerdere keren per dag.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Dundee