Ubin

Ubin in Singapore
Ubin in Singapore

Ubin (Pulau Ubin) is qua grootte het 3e eiland van de republiek Singapore en heeft ongeveer 200 inwoners. Het eiland is 8 km lang en 1,5 km breed. Ubin ligt aan de noordoostkant van het eiland Singapore, in de straat van Johor. Veel vogelsoorten die op de andere eilanden van Singapore bijna niet meer voorkomen kun je hier nog in groten getale zien, waardoor het eiland erg in trek is bij vogelaars. Ook worden er regelmatig onbekende plantensoorten ontdekt. De mangrove rond Ubin is ook nog grotendeels intact. Ubin is de uitgelezen plek om kennis te maken met het Singapore van de vorige eeuw, er zijn nog traditionele vissersdorpjes en in het water liggen de sampans (houten vissersbootjes).

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ubin
Plaatsen in de buurt van Ubin (Singapore) :
 • Tekong (11 km)
 • Singapore (18 km)
 • Sentosa (23 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ubin

  Vissersdorpjes (Ubin)

  Vissersdorpjes
  Vissersdorpjes
  Kaart met locatie Vissersdorpjes

  De traditionele Maleisische vissersdorpjes zijn leuk om in rond te wandelen, hier zie je hoe het vissersleven er de vorige eeuw uitzag. Er staan nog houten huizen op palen en de houten vissersbootjes (sampans) liggen in het water. Je gaat op deze wandelingen dus ver terug in de tijd en ervaart het leven zoals het er toen uitzag. De tijd lijkt te hebben stilgestaan in Ubin.

  Vogelspotten (Ubin)

  Vogelspotten
  Vogelspotten
  Kaart met locatie Vogelspotten

  Door de unieke vogels als roofvogels, haviken en vleerhonden is het eiland in trek bij vogelaars. De kans is groot dat je een van deze vogels tegenkomt, het is dan ook leuk om je hierop voor te bereiden. Wanneer je kennis hebt van de verschillende soorten vogels kun je ze goed herkennen en hun gedrag verklaren. Vergeet dus geen verrekijker mee te nemen als je naar Pulau Ubin gaat.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Singapore bekijken.

  Vervoer

  Er gaat een lokale veerdienst naar het grootste eiland Singapore en daar ligt de luchthaven Changi Airport op een half uurtje rijden van het centrum. Bij de aanlegsteiger zijn fietsen te huur, waarmee je het eilandje kunt verkennen.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Singapore gaat in ieder geval terug tot de 14e eeuw. In die tijd stond het onder de naam Temasek bekend als een haven en versterkte stad. Het was een onderdeel van het Sri Vijaya rijk.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ubin