Arusha

In het noordoosten van Tanzania ligt de stad Arusha. Dit is de hoofdstad van de gelijknamige regio. Deze stad heeft rond de 272.000 inwoners. Bekende landschappen en natuurparken omgeven het gebied. Arusha ligt op het plateau van de Grote Riftvallei aan de voet van de Meruberg, tussen de Ngorongorokrater, de Olduvaikloot, het Kilimanjarno Nationaal Park en de Serengetivlakte. Onder de lokale bevolking wordt het ook we "A" Town genoemd. De stad zelf is niet echt aantrekkelijk voor toeristen, maar het wordt vaak gebruikt als tussenstop voor de start van een safari. Vanuit de stad kun je verschillende tours boeken om Mount Meru te beklimmen of om omliggende dorpen te bezoeken. In het stadscentrum wordt er dagelijks een markt georganiseerd waar je vanalles kunt kopen van kleren tot fruit en sieraden. Aan restaurantjes is in Arusha geen gebrek. Je vind er in iedere straat wel een eettentje met elk hun eigen gerechten. De nachtclubs in Arusha zijn ontzettend populair onder de lokale bevolking.

Heb je weinig kennis van Tanzania? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Arusha
Plaatsen in de buurt van Arusha:

Ervaringen

Christiane Becelaere op 1 maart 2018 plaats: Arusha, reisperiode: februari 2018

De safari in Arusha gebied heeft me wel mooie dag bezorgd, Veel variatie in planten - en bloemenrijk. De grote dieren, giraffen, buffels, hipo's, bavianen, waterbuffel, wrattenzwijnen, bushbuck, waren niet in grote aantallen aanwezig maar gaven toch een goed beeld van het leven rond de Kilimanjaro. Vond de stad op zich niet zo aangenaam, heb er ook maar halve dag doorgebracht. En de marktjes bezocht.

 • Algemeen 7
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 7
 • Ligging 9
Simone op 19 augustus 2017 plaats: Arusha, reisperiode: augustus 2017

Arusha was voor ons slechts 1 van de vele plekken waar we zijn geweest. Ook hier hebben we genoten van de natuur en vriendelijke mensen.

 • Algemeen 8
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
Jenny Hoyos op 4 september 2016 plaats: Arusha, reisperiode: augustus 2016

Arusha is de opstapplek voor de meeste safaris en is op zich niet zo een bijzondere plek. Wel fijn om te wennen aan de afriacaanse manier van leven.

 • Algemeen 10
 • Restaurants 10
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Arusha

Ngorongorokrater (Arusha)

Ngorongorokrater
Ngorongorokrater

De Ngorongorokrater bij Arusha is het overblijfsel van een 2 tot 3 miljoen jaar geleden ingestorte vulkaan. De krater heeft een doorsnede van 17 tot 21 kilometer. Het is een zelfstandig natuurgebied en staat op de werelderfgoedlijst. Door de kraterwand kan er vrijwel geen toevallige migratie van wilde dieren plaatsvinden, daardoor vertoont de leeuwenpopulatie een sterke inteelt. Trekkende kuddedieren zoals gnoes kunnen de krater wel bezoeken. In de krater leven naar schatting 25.000 grotere zoogdieren permanent, maar op het hoogtepunt kan dit oplopen tot 500.000. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

Serengeti National Park (Arusha)

Serengeti National Park
Serengeti National Park

Het Serengeti National Park (vanaf 1951) is een van de beroemdste wildreservaten ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het park is prachtig en er leven ontzettend veel dieren zoals de kafferbuffel, de blauwe gnoe, wildebeesten en zebra's. Er leven 1,6 miljoen planteneters en erg veel roofdieren. Ieder jaar vindt in dit park de migratie plaats. Hierbij trekken de meest planteneters van de noordelijke naar de zuidelijke vlaktes.

De Serengeti betekent letterlijk 'Eindeloze Vlaktes' en is afgeleid van de Massai-taal. De Serengeti is een streek van boslandschappen en savannes, verdeeld over Tanzania en Kenia, over een oppervlakte van zo'n 30.000 km².

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Tanzania bekijken.

Vervoer

De stad heeft een binnenlandse luchthaven, namelijk Arusha Airport. Wanneer je van Nederland naar deze stad wil, is Kilimanjaro International Airport het dichtstbijzijnde vliegveld. In de stad zelf kun je gebruik maken van minibusjes (Dalla-Dalla), boten en treinen. Helaas zijn de treinen de laatste jaren erg onbetrouwbaar geworden. Normaal gesproken zou de trein twee keer per week rijden maar het kan voorkomen dat deze soms een maand lang niet rijdt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een taxi deze zijn voor Nederlandse begrippen erg goedkoop. Zorg er wel voor dat je op voorhand een bedrag hebt afgesproken om onenigheid te voorkomen. Tussen Arusha en Dar-Es-Salaam gaan er ook touringcars. Deze stoppen minder vaak en zijn nog een stuk comfortabeler dan een minibusje.

Geschiedenis

In 1994 werd het Rwanda tribunaal opgericht in Arusha. Dit werd door de VN Veiligheidsraad gedaan. De lokale economie heeft hierdoor een flinke financiële injectie gekregen. Arusha is op 1 juli 2006 pas officieel benoemd tot stad.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Arusha? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Arusha, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Tanzania? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen