Dodoma

Dodoma is de officiële hoofdstad van het land Tanzania. Dit is pas sinds 1973 zo, daarvoor was Dar es Salaam de hoofdstad. Dodoma ligt centraal in het land en ten westen van Dar es Salaam. De stad heeft ongeveer 324.500 inwoners en is naast de hoofdstad van het land ook de hoofdstad van de regio Dodoma. Ondanks dat het de hoofdstad is van het land is het in vergelijking tot Dar es Salaam veel kleiner en minder ontwikkeld. Er is dan ook niet veel te beleven in de hoofdstad. Dodoma is een spoorwegknooppunt en agragrisch handelscentrum dat via de weg en de rivier te bereiken is.

Heb je weinig kennis van Tanzania? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Dodoma
Plaatsen in de buurt van Dodoma:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dodoma

Mtera Dam (Dodoma)

In de regio van Dodoma ligt Mpwapwa, dit is ongeveer 3 uur rijden. De Mtera Dam is hier gebouwd met een oppervlakte van meer dan 660 km². Het meer is 56 kilometer lang en 15 kilometer breed en wordt gevoed door de Great Ruaha rivier en de Kisigo rivier. De dam werd gebouwd tussen 1975 en 1979. Dit deden ze om de regio Dodoma te voorzien van een continue watervoorziening. De regenbuien zijn namelijk erg onregelmatig in Tanzania, hierdoor was er voortdurende zorg in het agrarische gebied. Naast dat de dam erg mooi is om te zien, kan je er erg goed vogels spotten en vissen.

Wijnbouw (Dodoma)

Wijnbouw
Wijnbouw

Dodoma is de enige plek van Tanzania waar ze wijn verbouwen. Het is het centrum van de Tanzaniaanse wijnen. Als je een bezoekje wilt brengen aan de wijngaarden, kan je het beste een kijkje nemen bij de Taganyika Vineyards Company. Dit is een van de bekendste wijnen van het land, ze zijn dan ook erg actief met het promoten van hun wijn.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Tanzania bekijken.

Vervoer

Als je naar Dodoma wilt reizen, kan je het beste vliegen op het vliegveld van Dodoma, Dodoma Airport. Vanuit het vliegveld kan je verder gaan met de auto. Je kan hierbij het beste een auto huren met chauffeur. Het is zelfs in sommige grote steden niet toegestaan om met een huurauto de stad zelfstandig te verlaten. De wegen rondom Dodoma zijn niet super goed. Er is slechts een deel geasfalteerd, de rest zijn zandweggetjes die je zeker moet betreden met een 4x4. De taxi is ook nog een optie. Dit is wel vaak alleen in de grote steden mogelijk. Bussen tussen verschillende steden zijn er ook. Dit is alleen niet van beste kwaliteit en vaak ook niet erg betrouwbaar. De trein is wel een leuke optie in Dodoma. Vanuit hier kan je naar verschillende grote steden reizen. Een leuke manier om wat van het land te zien.

Geschiedenis

Voor 1907 was Dar es Salaam nog de hoofdstad van Tanzania. In 1907 is Dodoma gesticht onder de Duitse koloniale heerschappij. Langzaam maar zeker werden hoofdkantoren van belangrijke bedrijven naar Dodoma verplaatst, door de goede ligging. De plannen voor het verplaatsen van de hoofdstad naar Dodoma werden dan ook gemaakt in de jaren zeventig. In 1996 verhuisde het parlement naar de nieuwe hoofdstad, veel overheidsdiensten zijn echter nog in Dar es Salaam te vinden.

Heb je interesse in een reis naar Dodoma? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Dodoma, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Tanzania? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen