Duikvakantie in het Thaise Phang Nga

De wateren van Thailand
De wateren van Thailand

Phang Nga is een provincie in Thailand en staat bekend om zijn prachtige landschap, spectaculaire baai en eilandjes met de mooiste nationale parken en attracties. De meest bekende is Phang Nga Bay National Park, met ingevallen grotten en verrassende rotsformaties die verticaal boven de zee uitstijgen. De baai is zeer beschut en daarom ideaal voor excursies op zee. Waar het Thaise Phang Nga ook bekend om staat is duiken, dat veruit de populairste sport is in de provincie. Phang Nga beschikt over de beste duiklocatie van Thailand genaamd Similan, en is daarmee uitermate geschikt voor een duikvakantie.

Heb je weinig kennis van Thailand? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De beste duiklocatie van Thailand

Similan staat in de top 10 beste duikbestemmingen ter wereld en is de beste duiklocatie van heel Thailand. De onderwaterwereld nabij de eilanden is prachtig en ook de aangename temperatuur van het water, de diverse koraalsoorten en de vele vissen dragen bij aan een onvergetelijke belevenis. Om het leven op de verschillende eilandjes intact te houden, is het niet toegestaan om Similan zomaar te bezoeken. Het is alleen mogelijk om het eiland aan te doen onder begeleiding van een gids. Vanaf het vaste land gaan er boten richting de eilandengroep en op die locatie zijn diverse georganiseerde snorkel- en duikmogelijkheden te vinden.

Het noorden van Similan is bekend vanwege de verscheidene stromingsduiken en rotsachtige panorama's. In het zuiden van de eilandengroep is het mogelijk om dieper te duiken. Hier tref je de bijzonderste zeedieren aan die rondom de eilanden zwemmen, waaronder de walvishaai. Deze haai heeft een vriendelijk karakter waardoor je het dier vanaf enkele centimeters kunt waarnemen. Dit is echt een ervaring om nooit te vergeten. Een stuk kleiner, maar ook bijzonder zijn de engelvisjes, clownvisjes, zeeduivels en papegaaivissen.

De mooiste eilandengroepen van Thailand

Phang Nga staat bekend om zijn spectaculaire schoonheid en met name die van de Phang Nga baai. Deze baai bevat honderden eilandjes waaronder Koh Tapu, dat ook wel bekend is als het James Bond eiland vanwege het feit dat hier de film 'The Man with the Golden Gun' is opgenomen. Ook de eilanden Koh Yao Yai en Koh Yao Noi zijn erg fraai, waarbij de inwoners een echte laid back houding hebben. Tot Phang Nga behoren tevens de 2 mooiste eilandengroepen van Thailand, namelijk Mu Koh Surin National Marine Parks en Mu Koh Similan. Ook hier kun je goed duiken. Vraag gratis een offerte aan

De prachtige Andaman kust

De Andaman kust van Phang Nga heeft ook prachtige nationale parken. Zo staan de eilandengroepen Surin en Similan bekend om hun prachtige, ongerepte stranden en het spectaculaire onderwaterlandschap dat vele duikers aantrekt vanuit de hele wereld. Op het vasteland van Phang Nga is het bekende Khao Lak te vinden, dat beschikt over een park vol met zeldzame vogels, exotische zoogdieren en mooie watervallen.

Andaman kust
Andaman kust

De schitterende kustlijn van Khao Lak

Langs de Andaman kust ligt Khao Lak, een spectaculaire kustlijn die in het jaar 2004 zwaar werd getroffen door de tsunami. Bij de tsunami gingen ook veel luxe en budget hotels verloren, maar deze zijn inmiddels volledig herbouwd. Door de ramp in dat jaar bleef het aantal toeristen laag, maar toch is dit excentrieke eiland zeker de moeite waard voor een bezoek.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen