Eilandhoppen in Thailand

Koh Phi Phi in Thailand
Koh Phi Phi in Thailand

In het zonnige Thailand kun je uitstekend van eiland naar eiland hoppen. In dit land zijn de mooiste kusten en stranden te vinden die per eiland verschillen. Geen enkel eiland is hetzelfde. De eilanden van Thailand zijn te kenmerken aan de prachtige zee, stranden, rotsen en beplanting. Dit alles samen met de verscheidenheid aan activiteiten maakt een bezoek aan de eilanden tot een onvergetelijke ervaring.

Ko Phi Phi
Ko Phi Phi

Heb je weinig kennis van Thailand? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Circa 11 uur vliegen

De hoofdstad van Thailand, Bangkok, ligt op circa 11 uur vliegen van Schiphol. Een groot aantal vluchten vertrekt in de avond, waardoor je met een tijdsverschil van 6 uur in de ochtend aankomt. Eenmaal aangekomen is het mogelijk om een binnenlandse vlucht te nemen naar één van de eilanden, of naar meerdere natuurlijk. Zo ligt er in de Golf van Siam het geliefde eiland Koh Samui en aan de westkust het idyllische eiland Koh Phi Phi en het levendige Phuket. (Phuket kun je ook met een vlucht via Hong Kong aanvliegen en van daaruit Phi Phi en Krabi bezoeken. Vraag een gratis offerte aan voor jouw beste route). Het grote verschil tussen de oostkust en de westkust is met name de kleur van de zee. Zo is de Andamanse Zee diep en groen, terwijl de Golf van Siam helderblauw is. De eilanden aan de oostkust staan bekend om het feesten en de eilanden aan de westkust zijn rotsachtig. Ga je in de regentijd naar Thailand kun je beter niet naar de Andaman zee want veel bootverbindingen liggen dan stil en de zee is ruig. Beter kun je dan Ko Samui, Koh Phangan en Ko Tao kiezen, ofwel je gaat vanaf Bangkok naar Koh Chang

Ko Samui
Ko Samui

Het geliefde Koh Samui

Eiland Koh Samui is op Phuket na het grootste eiland van Thailand. Desondanks kun je toch in 1,5 uur het hele eiland rondrijden. De stranden zijn het bijzonderst van het eiland. Er zijn tevens mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. In het dagelijkse leven speelt, net zoals in de rest van het land, het boeddhisme de grootste rol. Ook op dit eiland hoef je niet bang te zijn voor maagklachten, je kunt er prima van de straat eten. Ko Samui kent een paar drukke badplaatsen. Zo zijn er vele kroegen, clubs, bekende bandjes en ladyboys te vinden. Een biertje drinken kost op het eiland circa € 1,50. Andere drankjes en producten zijn veel goedkoper te verkrijgen.

De Noordkant van Ko Samui is een heel stuk rustiger en onze tip is om in Bo Phut te verblijven. Hier ligt een authentieke fishermansvillage met winkeltjes en restaurantjes maar ook een heel nieuw gedeelte met wandelpromenade en fijne beachclubs en nieuwe winkeltjes. Dit is echt een aanrader. Ko Samui combineer je heel makkelijk met Koh Phangnan en Ko Tao. 

Vraag gratis een offerte aan

Het idyllische Koh Phi Phi

Aan de westkust is het idyllische eiland Koh Phi Phi te vinden. Het eiland is als een sprookje: het wordt omgeven door een turquoise zee met langgerekte stranden en knalgroene rotsen. Het zeewater is er zo helder dat je er zeer goed kunt duiken en snorkelen. Het is dan ook niet voor niets een populair eiland. Je vindt er ten slotte leuke winkeltjes vol met souvenirs en goedkope merkkleding.  Je kunt Phi Phi bereiken vanaf Krabi en Phuket en combineert gemakkelijk met alle bestemmingen in de grote baai. 

Het levendige Phuket

Het meest bekende eiland van Thailand is het levendige Phuket. Het is het grootste eiland van het land dat erg drukbezocht is. Vanaf Phuket heb je een uitzicht over tientallen kleine eilanden met ruige rotsen en een weelderige begroeiing. Op het eiland zijn tal van mogelijkheden om te shoppen, te sporten of om te ontspannen op één van de stranden met palmbomen. Wat accommodaties betreft zijn er veel (strand)accommodaties met westerse faciliteiten en een oosterse cultuur.


Naast de massagebieden kent Phuket gelukkig ook nog relatief onbedorven plekjes. De statige hotelblokken worden gecompenseerd met de prachtige grillige kustlijn met tropische bossen. Het beste van het eiland zijn de stranden. Voor de rustzoekers zijn er ook stranden die bijna niet worden bezocht door andere toeristen, zoals Kamala en Nai Han.

Phuket is een perfecte basis voor combinaties met Krabi, Phi phi en Koh Lanta. 

Vraag je gratis offerte en advies aan voor de mooiste combinaties. We kennen Thailand goed en kunnen je hier bij helpen ! 

wij boeken complete rondreizen van eiland- naar eiland, maar ook kan je bij ons een startpakket Phuket boeken, waarbij je vlucht, transfer en eerste nachten zijn inbegrepen. De rest van de route mag jij zelf bepalen !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen