Eilandhoppen in Thailand

Koh Phi Phi in Thailand
Koh Phi Phi in Thailand

In het zonnige Thailand kun je uitstekend van eiland naar eiland hoppen. In dit land zijn de mooiste kusten en stranden te vinden die per eiland verschillen. Geen enkel eiland is hetzelfde. De eilanden van Thailand zijn te kenmerken aan de prachtige zee, stranden, rotsen en beplanting. Dit alles samen met de verscheidenheid aan activiteiten maakt een bezoek aan de eilanden tot een onvergetelijke ervaring.

Sandra 'Thailand is een fijne bestemming, ook als je met het hele gezin op reis wilt! Na het drukke Bangkok ben ik gaan eilandhoppen in het zuiden. Hier kun je fantastisch duiken en snorkelen bij Ko Tao en Ko Samui. Ons huisje met hangmat, direct aan het strand op Koh Phangan was echt een hoogtepunt van de reis. Oh ja en niet te vergeten: het heerlijke eten!', Sandra - reisexpert Thailand gratis reisvoorstel >>

Circa 11 uur vliegen

De hoofdstad van Thailand, Bangkok, ligt op circa 11 uur vliegen van Schiphol. Een groot aantal vluchten vertrekt in de avond, waardoor je met een tijdsverschil van 6 uur in de ochtend aankomt. Eenmaal aangekomen is het mogelijk om een binnenlandse vlucht te nemen naar één van de eilanden, of naar meerdere natuurlijk. Zo ligt er in de Golf van Siam het geliefde eiland Koh Samui en aan de westkust het idyllische eiland Koh Phi Phi en het levendige Phuket.

Zonsondergang Thailand
Zonsondergang Thailand


Het grote verschil tussen de oostkust en de westkust is met name de kleur van de zee. Zo is de Andamanse Zee diep en groen, terwijl de Golf van Siam helderblauw is. De eilanden aan de oostkust staan bekend om het feesten en de eilanden aan de westkust zijn rotsachtig. Aan de westkust wonen tevens veel zigeuners.

Het geliefde Koh Samui

Eiland Koh Samui is op Phuket na het grootste eiland van Thailand. Desondanks kun je toch in 1,5 uur het hele eiland rondrijden. De stranden zijn het bijzonderst van het eiland. Er zijn tevens mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. In het dagelijkse leven speelt, net zoals in de rest van het land, het boeddhisme de grootste rol. Ook op dit eiland hoef je niet bang te zijn voor maagklachten, je kunt er prima van de straat eten.

Elke avond is het feest op Koh Samui. Zo zijn er vele kroegen, clubs, bekende bandjes en ladyboys te vinden. Een biertje drinken kost op het eiland circa € 1,50. Andere drankjes en producten zijn veel goedkoper te verkrijgen.

Koh Samui
Koh Samui

Het idyllische Koh Phi Phi

Aan de westkust is het idyllische eiland Koh Phi Phi te vinden. Het eiland is als een sprookje: het wordt omgeven door een turquoise zee met langgerekte stranden en knalgroene rotsen. Het zeewater is er zo helder dat je er zeer goed kunt duiken en snorkelen. Het is dan ook niet voor niets een populair eiland. Je vindt er ten slotte leuke winkeltjes vol met souvenirs, goedkope merkkleding maar er zijn tevens reisagenten en internetcafés te vinden.

Het levendige Phuket

Het meest bekende eiland van Thailand is het levendige Phuket. Het is het grootste eiland van het land dat erg drukbezocht is. Vanaf Phuket heb je een uitzicht over tientallen kleine eilanden met ruige rotsen en een weelderige begroeiing. Op het eiland zijn tal van mogelijkheden om te shoppen, te sporten of om te ontspannen op één van de stranden met palmbomen. Wat accommodaties betreft zijn er veel (strand)accommodaties met westerse faciliteiten en een oosterse cultuur.

Phuket
Phuket


Naast de massagebieden kent Phuket gelukkig ook nog relatief onbedorven plekjes. De statige hotelblokken worden gecompenseerd met de prachtige grillige kustlijn met tropische bossen. Het beste van het eiland zijn de stranden. Voor de rustzoekers zijn er ook stranden die bijna niet worden bezocht door andere toeristen, zoals Kamala en Nai Han.

Heeft u interesse in een reis naar Thailand? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen