Reizen in... Thailand

Straten van Phuket in Thailand
Straten van Phuket in Thailand

Over het algemeen staat Thailand bekend als een zeer veilig land voor toeristen, en zelfs als waar backpackers paradijs. Dit is nog steeds zo, al is de politiek al een tijdje wat instabiel. Er hebben zich in 2010 een aantal ernstige voorvallen van geweld voorgedaan tijdens grote politieke demonstraties. Alvorens je op reis gaat naar Thailand is het van belang de actuele ontwikkelingen bij te houden, dit kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de Thaise Ambassade in Den Haag te raadplegen. Vermijdt in ieder geval opstootjes en demonstraties.

Heb je weinig kennis van Thailand? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Andere voorzorgsmaatregelen die te treffen zijn voor een bezoek aan Thailand:

– Vermijdt de grensgebieden en ga niet in het wild kamperen.
– Wees in grotere steden en toeristische gebieden waakzaam voor zakkenrollers.
– Loop niet te koop met waardevolle eigendommen, laat zoveel mogelijk hiervan thuis.
– Neem niet teveel contant geld mee.
– Let op voor pinpas fraude, dit komt regelmatig voor in Thailand.

Gezondheidszorg

Als voorzorgsmaatregel met betrekking tot de gezondheid, is het verstandig minstens 3 weken voor vertrek naar Thailand medisch advies op te vragen. Er zijn een aantal vaccinaties en anti malaria middelen aan te raden, hiervoor kun je meer informatie opvragen bij de huisarts of de GGD. Daarnaast zijn er de volgende preventieve voorzorgsmaatregelen te nemen:
– Drink alleen water uit flessen of kook het water uit de kraan eerst alvorens het te drinken.
– Eet alleen goed gebakken vlees en gekookte groenten.
– Vermijdt zuivelproducten zoveel mogelijk, tenzij je zeker weet dat het gepasteuriseerde producten zijn.

De gezondheidszorg in Thailand is over het algemeen goed en ingericht op toeristen. De kwaliteit blijft tot op heden zelfs verbeteren, met name in de stedelijke gebieden. Zorg in ieder geval voor een goede verzekering om kosten te kunnen declareren.

Ambulance in Thailand
Ambulance in Thailand
Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 191
Medische hulp: 1669
Brandweer: 199

Op reis in Thailand

Een reis door Thailand verloopt bij het merendeel van de reizigers zonder enige problemen. Het is mogelijk individueel door Thailand te reizen, met een groep, met een gids of lekker te backpacken. Er worden voldoende groepsreizen en individuele reizen georganiseerd. Deze reizen zijn ook weer onder te verdelen in leeftijdscategorie en interesses, zo vind je altijd wel iets wat bij je past!

De bevolking van Thailand is erg hartelijk en vriendelijk, dit maakt de sfeer dan ook erg prettig voor alle soorten en maten reizigers. Bovendien is Thailand door de jaren heen goed ingericht op reizigers, en de Engelse taal wordt dan ook goed beheerst door het merendeel van de bevolking. Dit geldt met name in de stedelijke en toeristische gebieden. Wees wel voorzichtig met deelname aan het verkeer, hiermee loop je namelijk het meeste risico in Thailand. Neem daarbij de voorgenoemde voorzorgsmaatregelen in acht en je kunt gerust op vakantie! Zorg dat je niet al te paranoïde wordt maar dat je voornamelijk van je vakantie geniet! Nogmaals, belangrijk is wel om vooraf- en tijdens je reis op de hoogte te blijven van de actualiteiten die zich in Thailand afspelen.

In dit filmpje geven je alvast een indruk van hoe mooi het gebied rondom Krabi is, met de kalksteenrotsformaties die hoog uit zee steken. Hier werden films als The Beach en James Bond opgenomen. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen