Winterzon Thailand

Winterzonnetje
Winterzonnetje

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Voor veel delen van Thailand is de winterperiode de beste periode om het land te bezoeken. Omdat de temperatuur dan gedaald is en er vrij weinig neerslag valt, is de winterzon in Thailand heerlijk. Naast dat je lekker kunt zonnen op de prachtige stranden, heeft het land nog veel meer moois te bieden als cultuur, natuur en prachtige bezienswaardigheden.

Heb je weinig kennis van Thailand? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Beste reistijd

Thailand is zeer geschikt als winterzonbestemming. Vooral in het noorden en westen valt er dan weinig regen. Ook daalt de luchtvochtigheid in de wintermaanden, waardoor het veel koeler aanvoelt. Het winterseizoen begint in november en eindigt ongeveer in april. In de laatste maand wordt het ook het warmst. Voor veel mensen is de maand april daarom al te warm. Mocht je echter voor een strandvakantie komen dan is het nog best goed uit te houden op de tropische stranden. De beste reistijd in de winter is daarom van half november tot en met eind maart.

Temperaturen

De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 29 tot 32 graden overdag. 's Nachts koelt het af naar zo'n 23 graden. Ook is het aantal zonuren in de maanden november tot en met april het hoogst, met een gemiddelde van 8 zonuren per dag. De zeetemperatuur is het hele jaar door zo'n 28 à 29 graden. Vraag gratis een offerte aan

Zonbestemmingen

Populaire bestemmingen als Phuket, Koh Chang, Koh Phi Phi en Pattaya zijn in de wintermaanden perfect te bezoeken. Koh Pangan en Koh Samui, ten oosten gelegen van de landtong, hebben in november wel veel last van neerslag. In januari en december is dat al wat minder en in februari is het er zelfs droog. Koh Phi Phi en Koh Phi Phi Don zijn vooral erg populair als uitstapje omdat de kenmerkende beelden voor Thailand hier te vinden zijn. Ook kun je er natuurlijk genieten van de heldere zee en de prachtige stranden.

Ondergaande zon
Ondergaande zon

Regenseizoen

De moesson is het regenseizoen in Thailand. In deze tijd kan er erg veel regen vallen. Deze periode duurt in het zuidwesten van april tot ongeveer oktober. In het noordoosten loopt het regenseizoen juist van oktober tot en met januari. Februari en maart zijn maanden waarin het in het hele land eigenlijk redelijk droog is. Als het regent in Thailand zijn het vaak grote hoeveelheden. Het regent echter nooit langer dan één of twee uur. Het noorden van Thailand is een stuk droger dan de rest van het land. In het zuiden, bij de grens met Cambodja, is het weer wat natter. In Chanthaburi en omgeving heerst een tropisch regenwoudklimaat. Hier kan dus ook buiten de moesson regelmatig regen vallen.

Zonkracht

Thailand is een land waar de zonkracht altijd extreem hoog is. Ook in de winter of als het bewolkt is. Gemiddeld heeft het land een zonkracht van 11 (wat het hoogst haalbare is), in de winter is dit 10. Van oktober tot en met februari is de zonkracht in het noorden nog wat lager. Het risico op verbranden in Thailand is hierdoor erg hoog. Zelfs tijdens bewolkte dagen is de zonkracht nog erg sterk en te vergelijken met Spanje als je in de volle zon zit. Ook bij een bezoek aan Thailand in de winter is het dus zeer belangrijk om je goed in te smeren.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen