Top 5 excursies Thailand

Laatste update: 12 oktober 2017 ( Geschreven op 12 oktober 2017 door Paula )

Bootjes in de haven van Cha-Am
Bootjes in de haven van Cha-Am

Naast de witte stranden, de blauwe zee, de exotische eilanden en de prachtige tempels heeft Thailand enorm veel bezienswaardigheden. Deze vind je niet alleen in Bangkok en Chiang Mai, maar in nog veel meer andere steden. Wij hebben een top 5 gemaakt met de mooiste, leukste en meest bijzondere excursies in Thailand.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

Heel veel informatie over Thailand vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Thailand. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Thailand, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

1. Khao Luang Cave

De Khao Luang Cave is een grot ten noorden van Phetchaburi. De grot ligt op 100 meter hoogte in de heuvels van Khao Luang. Deze grot is zo bijzonder door de 170 Boeddhabeelden die er te vinden zijn. De zonnestralen die door het plafond komen, maken het beeld dat je ziet extra bijzonder. Naast de Boeddhabeelden, kun je ook de stalactieten in de grot bekijken. Als je eenmaal op de heuvels van Khao Luang bent aangekomen, kun je met een trap naar beneden de grot bereiken. Onderweg zal je veel apen tegenkomen, dus pas goed op je spullen! De grot is geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur en de entree is gratis. Deze bijzondere grot is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Khao Luang Cave
Khao Luang Cave

2. Thais koken in Khum Lanna

Wil jij echte Thaise gerechten leren koken? Volg dan een kookles in Khum Lanna. Dit is een soort houten huisje in de bergen van Noord-Thailand, in de buurt van Chiang Mai. Allereerst krijg je een rondleiding over de lokale markt en haal je samen met de kok de ingrediënten voor de gerechten. Bij aankomst in Khum Lanna, krijg je informatie over de kruidentuin en de Thaise gerechten. Zodra je wat meer kennis hebt over de ingrediënten kan de kookles beginnen. Je leert alles over de producten en hoe je deze het beste met elkaar kunt mixen. Je bereidt een lunch en een dessert en je ontvangt een kookboek met typisch Thaise gerechten. De workshop kost ongeveer €40,00 en is erg leuk en leerzaam!

Typisch Thaise gerechten
Typisch Thaise gerechten

3. Nong Han Kumphawapi

Het Nong Han Kumphawapi is een meer in Udon Thani. Dit meer wordt ook wel Talay Bua Daeng genoemd. Wat het zo speciaal maakt, zijn de lotusbloemen die van december tot februari op het meer drijven. Vanaf de kant lijkt het niet heel bijzonder, maar je krijgt een prachtig uitzicht als je met een boot het meer op gaat. Een tocht met een grote boot, geschikt voor zeven tot tien mensen, kost ongeveer €12,75 voor twee uur en ongeveer €7,65 voor een uur. Een kleinere, romantische boot kost ongeveer €3,85 voor een uur en ongeveer €2,55 voor een half uur. Dus ben je tussen december en februari in de buurt van Udon Thani, vergeet dan niet dit prachtige meer te bezoeken!

Nong Han Kumphawapi
Nong Han Kumphawapi

4. Namtok Thi Lo Su

De Namtok Thi Lo Su is de bekendste waterval van Thailand. Het is gelegen in het Umphang Wildlife Reserve en is tussen de 200 en 300 meter hoog. De waterval loopt langs de groene bomen en de witte kalkrotsen. In het natuurpark vind je ook bijzondere vogels en vlinders, mooie bloemen en orchideeën. Onderaan de waterval vind je prachtige meren met helder water, waar je een frisse duik in kan nemen. Daarnaast bevind zich achter de waterval een grot die je ook nog kan ontdekken.

Namtok Thi Lo Su
Namtok Thi Lo Su

5. Floating market

Natuurlijk mogen de drijvende markten van Bangkok niet ontbreken in dit rijtje. Er bevinden zich verschillende markten in Bangkok, waarvan de bekendste Damnoen Saduak is. Deze markt is erg populair onder de toeristen, waardoor hij ook erg gericht is op toeristen. Zuidelijker in Bangkok zijn nog verschillende andere markten te vinden. Deze zijn een stuk rustiger en meer gericht op de locals. Wil je de typische drijvende markten bezoeken? Kies dan dus voor een markt die verder in het zuiden van Bangkok ligt!

Floating market
Floating market

Heb je interesse in een reis naar Thailand? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Thailand, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen