Thailand: Wist je dat?

festival van lantaarns in Thailand
festival van lantaarns in Thailand

Thailand is een populaire vakantiebestemming voor vele Nederlanders. De meeste beginnen hun vakantie in Thailand met een rondreis en eindigen met een strandvakantie. Uiteraard zijn er ook genoeg Nederlanders die alleen een rondreis of alleen een strandvakantie boeken. Wat voor een soort vakantie of hoe je de vakantie doorbrengt maakt niets uit, onderstaande tips zijn voor iedereen die een bezoek brengt aan dit prachtige Aziatische land.

Sandra 'Thailand is een fijne bestemming, ook als je met het hele gezin op reis wilt! Na het drukke Bangkok ben ik gaan eilandhoppen in het zuiden. Hier kun je fantastisch duiken en snorkelen bij Ko Tao en Ko Samui. Ons huisje met hangmat, direct aan het strand op Koh Phangan was echt een hoogtepunt van de reis. Oh ja en niet te vergeten: het heerlijke eten!', Sandra - reisexpert Thailand gratis reisvoorstel >>

Wist je dat;

- Sinds oktober 2010 in Bangkok het Madame Tussaud gevestigd is. Naast voetballers, filmsterren en zangers staat ook de Thaise koning Bhumibol klaar om mee op de foto te gaan.

- Thailand een bestemming is waar je het hele jaar naar toe kunt. Op vele plaatsen zijn interessante evenementen die niet per definitie samen gaan met de 'beste reistijd'. En de flora en fauna komen ook in bepaalde seizoenen beter tot hun recht.

Ayutthaya tempelcomplex
Ayutthaya tempelcomplex


- Olifanten al eeuwenlang erg belangrijk zijn voor rituelen en meditaties van de plaatselijkse boeddhistische tradities. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de omstandigheden waarin olifanten worden getraind en vastgeketend om als toeristenattractie te fungeren. We raden je dan ook sterk aan om geen ritjes op een olifant te maken ondanks dat ze nog worden aangeboden. Ga liever naar een van de plekken waar olifanten worden opgevangen en gered van deze gruwelijke omstandigheden. Er zijn een aantal parken waar je olifanten kunt zien en mee mag helpen met de verzorging en badderen in de rivier, zoals Elephant Sanctuary in Chiang Mai

Bekijk dit filmpje van hoe je een olifant - experience kunt beleven waarbij op een liefdevolle manier met de olifanten wordt omgegaan. - Er in Thailand maar liefst 3x Oud & Nieuw wordt gevierd. De eerste keer is op 31 december, net als in Europa. Aangezien veel Thaise inwoners Chinese grootouders hebben wordt het Chinese Nieuwjaar ook uitgebreid gevierd en dit feest duurt maar liefst 3 dagen. Als laatste wordt er Songkran gevierd, het Thaise Nieuwjaarsfeest.


- Je tijdens het verblijf in Thailand kennis kunt maken met het authentieke Thailand door het bezoeken van een homestay project. Je slaapt dan bij de lokale bevolking thuis. Homestay projecten kenmerken zich door 'deel uit te maken van het dagelijkse leven'.

Floating market in Bangkok
Floating market in Bangkok

- Je een kijkje kunt nemen bij de grootste wijnproducent van Zuidoost-Azië. Khaoyai Winery in het noorden van Thailand geeft rondleidingen waarbij je een kijkje in de keuken kunt nemen en uiteraard een wijntje kunt proeven.


- De 'Limestone Mountains' tussen Chiang Mai en Mae Hong Son duizenden grotten bezitten. Je kunt deze prachtige grotten ontdekken tijdens een interessante expeditie onder leiding van een ervaren Thaise gids.


- De Thai gek is op eten en daar `s ochtends vroeg al mee beginnen. Je kunt in Thailand 24 uur per dag eten krijgen en het is waanzinnig goedkoop. De Thai eet graag pittige tot hete gerechten maar voor toeristen staan vaak schaaltjes 'nam prik' en 'nam plaa' op tafel, zodat je zelf je eten meer 'spicy' kunt maken of juist niet.

Khao Yai nationaal park
Khao Yai nationaal park

- Je in Thailand met een reuze walvishaai kunt zwemmen. Van februari tot april is hij te vinden in de Thaise Andaman Zee en van mei tot oktober in de Golf van Thailand. Het is een unieke ervaring om naast de grootste vis van de oceaan te zwemmen.


- In Bangkok jaarlijks het Internationale festival van Dans en Muziek wordt gehouden. Dit festival bewijst dat Bangkok een van de grootste culturele steden van Azië is. Tijdens dit festival kunnen nationale en internationale artiesten hun kunsten laten zien en horen.


- De Chatuchak Weekend markt in Bangkok de grootste weekend markt ter wereld is. Hier kun je terecht voor prachtige handgemaakte producten, exotische huisdieren en veel meer. Er zijn meer dan 15.000 stalletjes verdeeld over 35 hectare.


- Je kunt abseilen in Khao Yai Nationaal Park. Dit park is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst vanwege de diverse eco-systemen en 800 verschillende diersoorten. De spectaculaire watervallen maken het abseilen tot een unieke ervaring.

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen