Brno

Skyline stad Brno - TsjechiŽ
Skyline stad Brno - TsjechiŽ

Brno ligt in het zuiden van Tsjechië en is de 2e stad van Tsjechië. Door de ligging van de stad, dichtbij de grens met Oostenrijk en Slowakije, is het een knooppunt van internationale spoor- en autowegen. Brno is de administratieve, culturele en economische hoofdstad van Zuid-Moravië. In Brno bevindt zich een universiteit, een technische hogeschool, een landbouwhogeschool, een toneelschool en een conservatorium.

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Brno
Plaatsen in de buurt van Brno:

Ervaringen

Piet de Louw op 25 december 2012 plaats: Brno, reisperiode: oktober 2012

Brno heeft heel veel geschiedenis en prachtige gebouwen, de stad is hoog en laag gelegen maar best wel goed te voet te doen. Deze stad moet je gezien hebben !!

  • Algemeen 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Brno

Muzeum romskť kultury (Brno)

Muzeum romské kultury is een museum dat in teken staat van de Roma-cultuur. De geschiedenis en de cultuur van de Roma-zigeuners staan in dit museum centraal. Het museum werd opgericht in 1991 op initiatief van de Roma-intellectuelen. Er is in het museum van alles te zien. Denk bijvoorbeeld aan traditionele ambachten, soorten woningen, meubels, kleding, sieraden, kunst en geschreven materiaal. Daarnaast beschikt het museum over veel foto's en video's van de Roma-zigeuners. Er is daarnaast ook een bibliotheek aanwezig met meer dan 3.000 publicaties. De bibliotheek wordt vooral bezocht door onderzoekers maar is voor iedereen die geïnteresseerd is in andere culturen ook zeker een aanrader.

Villa Tugendhat (Brno)

Villa Tugendhat
Villa Tugendhat

Villa Tugendhat is in 1930 in opdracht van Fritz en Greta Tugendhat gebouwd. De villa is ontworpen door de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe en wordt beschouwd als een meesterwerk van modernistische architectuur en voorbeeld van het functionalisme. De architectuur is zo uniek en bijzonder voor die tijd dat de UNESCO in 2004 besloot om de villa op te nemen op de Werelderfgoedlijst. De villa is sinds 1994 als museum toegankelijk voor het publiek.

äpilberk kasteel (Brno)

äpilberk kasteel
äpilberk kasteel

Op een heuveltop in de stad Brno staat het Špilberk kasteel. De bouw van het kasteel begon al in de eerste helft van de 13e eeuw en werd aangestuurd door de koning en koningin van de Bohemen. Het kasteel is door de jaren heen veranderd van groot koninklijk kasteel tot een barokke vesting die beschouwd wordt als zwaarste gevangenis in het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TsjechiŽ bekijken.

Vervoer

Al sinds 1839 is er een spoorlijn tussen Brno en Wenen.

Geschiedenis

Al tijdens de prehistorie woonden er mensen in het gebied rondom Brno. In 1243 kreeg Brno stadsrechten. In de Middeleeuwen ontwikkelde de stad zich tot een echte handelsstad. Tussen 1920 en 1940 was Brno het centrum van de moderne bouwkunst van Midden-Europa.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Brno? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Brno, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar TsjechiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Brno