Brno

Skyline stad Brno - TsjechiŽ
Skyline stad Brno - TsjechiŽ

Brno ligt in het zuiden van Tsjechië en is de 2e stad van Tsjechië. Door de ligging van de stad, dichtbij de grens met Oostenrijk en Slowakije, is het een knooppunt van internationale spoor- en autowegen. Brno is de administratieve, culturele en economische hoofdstad van Zuid-Moravië. In Brno bevindt zich een universiteit, een technische hogeschool, een landbouwhogeschool, een toneelschool en een conservatorium.

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Brno
Plaatsen in de buurt van Brno (TsjechiŽ) :
 • Olomouc (64 km)
 • Telc (83 km)
 • Pardubice (111 km)
 • Ceskť Budejovice (157 km)
 • Cesky Krumlov (172 km)
 • Praag (184 km)
 • Plzen (241 km)
 • Ervaringen

  op 25 december 2012 plaats: Brno, reisperiode: oktober 2012

  Brno heeft heel veel geschiedenis en prachtige gebouwen, de stad is hoog en laag gelegen maar best wel goed te voet te doen. Deze stad moet je gezien hebben !!

  • Algemeen 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Brno

  Muzeum romskť kultury (Brno)

  Muzeum romské kultury is een museum dat in teken staat van de Roma-cultuur. De geschiedenis en de cultuur van de Roma-zigeuners staan in dit museum centraal. Het museum werd opgericht in 1991 op initiatief van de Roma-intellectuelen. Er is in het museum van alles te zien. Denk bijvoorbeeld aan traditionele ambachten, soorten woningen, meubels, kleding, sieraden, kunst en geschreven materiaal. Daarnaast beschikt het museum over veel foto's en video's van de Roma-zigeuners. Er is daarnaast ook een bibliotheek aanwezig met meer dan 3.000 publicaties. De bibliotheek wordt vooral bezocht door onderzoekers maar is voor iedereen die geïnteresseerd is in andere culturen ook zeker een aanrader.

  Villa Tugendhat (Brno)

  Villa Tugendhat
  Villa Tugendhat
  Kaart met locatie Villa Tugendhat

  Villa Tugendhat is in 1930 in opdracht van Fritz en Greta Tugendhat gebouwd. De villa is ontworpen door de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe en wordt beschouwd als een meesterwerk van modernistische architectuur en voorbeeld van het functionalisme. De architectuur is zo uniek en bijzonder voor die tijd dat de UNESCO in 2004 besloot om de villa op te nemen op de Werelderfgoedlijst. De villa is sinds 1994 als museum toegankelijk voor het publiek.

  äpilberk kasteel (Brno)

  äpilberk kasteel
  äpilberk kasteel
  Kaart met locatie äpilberk kasteel

  Op een heuveltop in de stad Brno staat het Špilberk kasteel. De bouw van het kasteel begon al in de eerste helft van de 13e eeuw en werd aangestuurd door de koning en koningin van de Bohemen. Het kasteel is door de jaren heen veranderd van groot koninklijk kasteel tot een barokke vesting die beschouwd wordt als zwaarste gevangenis in het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TsjechiŽ bekijken.

  Vervoer

  Al sinds 1839 is er een spoorlijn tussen Brno en Wenen.

  Geschiedenis

  Al tijdens de prehistorie woonden er mensen in het gebied rondom Brno. In 1243 kreeg Brno stadsrechten. In de Middeleeuwen ontwikkelde de stad zich tot een echte handelsstad. Tussen 1920 en 1940 was Brno het centrum van de moderne bouwkunst van Midden-Europa.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Brno