Bizerte

Mooi plaatje van Bizerte
Mooi plaatje van Bizerte

Bizerte is een plaats aan de noordkust van Tunesië. Het is een moderne havenstad en snel groeiende badplaats met veel hotels. Na Tunis is dit de grootste plaats van Tunesië. De Romeinse naam voor Bizerte is Hippo Diarrhytus.

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bizerte
Plaatsen in de buurt van Bizerte (TunesiŽ) :
 • Tunis (60 km)
 • Hammamet (118 km)
 • Sousse (175 km)
 • Kairouan (179 km)
 • Monastir (187 km)
 • Djerba (388 km)
 • Tozeur (404 km)
 • Nefta (418 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bizerte

  Kasbah (Bizerte)

  Kasbah
  Kasbah
  Kaart met locatie Kasbah

  Kasbah is een oud Byzantijns militair fort dat stamt uit de 17e eeuw. De muren van dit fort zijn groot, stevig en indrukwekkend. Hoewel de buitenkant van het fort een militaire indruk geeft, is de sfeer binnen de muren van de Kasbah een stuk gemoedelijker: hier liggen enkele huizen en een moskee. Kasbah ligt ten noorden van het kanaal en het fort en is open voor publiek. Toegang tot de Kasbah is gratis.

  Oceanisch Museum (Bizerte)

  Oceanisch Museum
  Oceanisch Museum
  Kaart met locatie Oceanisch Museum

  Het Oceanisch Museum (Oceanographic Museum) ligt vlak bij Kasbah en ten zuiden van de brug over het kanaal. Dit museum is zeker een bezoekje waard als je de geschiedenis van Bizerte wilt leren kennen. In dit museum vind je oude foto's en plattegronden van de stad. Daarnaast zijn er verschillende vissen en andere dieren in het museum te bekijken. Het museum heeft een café waar je wat kunt eten en drinken, maar dit is alleen maar geopend tijdens de drukte zomerperiode.

  Oude haven van Bizerte (Bizerte)

  Oude haven van Bizerte
  Oude haven van Bizerte
  Kaart met locatie Oude haven van Bizerte

  Als je in Bizerte bent, is het ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan de haven. Bizerte is van oudsher een havenstad en heeft een rijk handelsverleden. Vroeger was de haven van Bizerte de toegangspoort van Europa naar Afrika. Voor de wereldwijde handel was de haven van Bizerte dus onmisbaar. Tegenwoordig kun je in de haven genieten van de vele voorbijtrekkende bootjes in veel verschillende kleuren.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TunesiŽ bekijken.

  Vervoer

  Het makkelijkste is om te lopen in de stad, maar je kunt ook een taxi nemen. Deze rijden bijna overal in de stad rond en zijn niet duur. In de stad ligt een luchthaven, dus je kunt hier met het vliegtuig heen.

  Geschiedenis

  Op strategisch gebied is Bizerte altijd belangrijk geweest. De eerste bewoners, die de stad Hippo Zarytus noemde, waren Feniciërs. De stad werd in 146 voor Christus verwoest door de Romeinen, waarna hij herbouwd werd als Hippo Diarrhytus. Later werd de stad door de Arabieren Benzert genoemd, maar de Fransen veranderden dit in Bizerte. De stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers bezet. Er werd veel schade aangericht door geallieerde bombardementen.

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bizerte