Bizerte

Bizerte is een plaats aan de noordkust van Tunesië. Het is een moderne havenstad en snel groeiende badplaats met veel hotels. Na Tunis is dit de grootste plaats van Tunesië. De Romeinse naam voor Bizerte is Hippo Diarrhytus.

Ben jij op zoek naar een vakantie in TunesiŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen naar TunesiŽ Vraag een offerte aan voor TunesiŽ

Landkaart Bizerte

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bizerte

Kasbah
Kasbah

Kasbah is een oud Byzantijns militair fort dat stamt uit de 17e eeuw. De muren van dit fort zijn groot, stevig en indrukwekkend. Hoewel de buitenkant van het fort een militaire indruk geeft, is de sfeer binnen de muren van de Kasbah een stuk gemoedelijker: hier liggen enkele huizen en een moskee. Kasbah ligt ten noorden van het kanaal en het fort en is open voor publiek. Toegang tot de Kasbah is gratis.

Oceanisch Museum
Oceanisch Museum

Het Oceanisch Museum (Oceanographic Museum) ligt vlak bij Kasbah en ten zuiden van de brug over het kanaal. Dit museum is zeker een bezoekje waard als je de geschiedenis van Bizerte wilt leren kennen. In dit museum vind je oude foto's en plattegronden van de stad. Daarnaast zijn er verschillende vissen en andere dieren in het museum te bekijken. Het museum heeft een café waar je wat kunt eten en drinken, maar dit is alleen maar geopend tijdens de drukte zomerperiode.

Oude haven van Bizerte
Oude haven van Bizerte

Als je in Bizerte bent, is het ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan de haven. Bizerte is van oudsher een havenstad en heeft een rijk handelsverleden. Vroeger was de haven van Bizerte de toegangspoort van Europa naar Afrika. Voor de wereldwijde handel was de haven van Bizerte dus onmisbaar. Tegenwoordig kun je in de haven genieten van de vele voorbijtrekkende bootjes in veel verschillende kleuren.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TunesiŽ bekijken.

Vervoer

Het makkelijkste is om te lopen in de stad, maar je kunt ook een taxi nemen. Deze rijden bijna overal in de stad rond en zijn niet duur. In de stad ligt een luchthaven, dus je kunt hier met het vliegtuig heen.

Geschiedenis

Op strategisch gebied is Bizerte altijd belangrijk geweest. De eerste bewoners, die de stad Hippo Zarytus noemde, waren Feniciërs. De stad werd in 146 voor Christus verwoest door de Romeinen, waarna hij herbouwd werd als Hippo Diarrhytus. Later werd de stad door de Arabieren Benzert genoemd, maar de Fransen veranderden dit in Bizerte. De stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers bezet. Er werd veel schade aangericht door geallieerde bombardementen.

Heb je interesse in een reis naar Bizerte? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bizerte, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Bizerte