Karlstad

Elite Hotel Karlstad Zweden
Elite Hotel Karlstad Zweden

De hoofdstad van Värmland County met ongeveer 62.500 inwoners is Karlstad. De stad is gebouwd op de rivierdelta waar de Klarälven in de Vänern loopt. Vaak wordt Karlstad geassocieerd met de zon, ook het symbool van de stad is een zon. De stad staat bekend als één van de zonnigste steden in Zweden.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Karlstad
Plaatsen in de buurt van Karlstad (Zweden) :
 • Göteborg (207 km)
 • Uppsala (239 km)
 • Stockholm (259 km)
 • Visby (339 km)
 • Gotland (356 km)
 • Helsingborg (374 km)
 • Malmö (422 km)
 • Lapland (1090 km)
 • Ervaringen

  op 14 september 2017 plaats: Karlstad, reisperiode: mei 2017

  Prachtig gelegen aan de Kläralven en Vänern. Schitterende natuur.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Karlstad

  Mariebergsskogen (Karlstad)

  Mariebergsskogen
  Mariebergsskogen
  Kaart met locatie Mariebergsskogen

  Mariebergsskogen is een stadspark met een unieke geschiedenis. Voor velen van Karlstad is Mariebergsskogen als een tweede thuis. Het park is de thuisbasis van Zweden's eerste speeltuin, ontworpen door architect Helena Bjarnegård. Het hele gebied is een geschenk van Dr Conrad Hook, die in de late 19e eeuw in het landhuis gewoond heeft. Hij hield zo veel van zijn bossen dat hij wilde dat het werd bewaard voor de toekomstige generaties. Toen de stad Karlstad de schenking in 1896 aanvaarde, was een van de beloftes dat Mariebergsskogen zou worden beschermd als een stadspark. Het park ontwikkelt zich jaar na jaar, waardoor het voor altijd de plek blijft om te spelen voor kinderen. Familiepark Mariebergsskogen bestaat uit een dierentuin, pretpark, restaurant, openluchttheater en een openluchtmuseum.

  Stadsplein in Karlstad (Karlstad)

  Stadsplein in Karlstad
  Stadsplein in Karlstad
  Kaart met locatie Stadsplein in Karlstad

  Stora Torget is het Stadsplein in Karlstad. Het plein is een van de grootste stadspleinen van het land. Rondom het plein vind je diverse historische gebouwen en het Vredesmonument van de stad. Dit standbeeld beeld een vrouw uit die een gebroken zwaard in haar handen heeft.


  Värmlands Museum (Karlstad)

  Värmlands Museum
  Värmlands Museum
  Kaart met locatie Värmlands Museum

  Het Värmland Museum besteedt aandacht aan de geschiedenis van de provincie Värmland. Rondom het museum ligt een mooie tuin. In het museum zijn het hele jaar door diverse tentoonstellingen te vinden. Värmland Museum is een van Zweden's meest bezochte provinciemusea met meer dan 200 000 bezoekers per jaar. Je vindt er culturele geschiedenis van internationaal succes en tentoonstellingen met kunst en fotografie.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zweden bekijken.

  Vervoer

  Karlstad heeft een eigen vliegveld met een 2-tal landingsbanen. Maar vaak is het goedkoper en makkelijker om toch met het vliegveld naar Stockholm te vliegen en vanaf daar een trein rechtstreeks naar Karlstad te nemen. In Zweden is namelijk een hogesnelheidslijn aangelegd met de naam X2000, deze trein rijdt met snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Vanuit de hoofdstad Stockholm doe je er daarom maar 2,5 uur over naar Karlstad. In de trein zijn verschillende luxe extra's te vinden, zo is er een bistro waar je verse broodjes en warme maaltijden kunt krijgen ook is in de trein een kadoshop met snoep en spelletjes. Eenmaal in Karlstad zijn er verschillende mogelijkheden om je te verplaatsen in de stad. Zo kun je de bus nemen. Je kunt ook gezond de fiets nemen, die op verschillende plekken in de stad te huren zijn. Bij het toeristenbureau in de stad kun je gratis een fiets huren als toerist, van ongeveer midden mei tot begin september. In de stad zijn waterbussen erg populair, Karlstad ligt namelijk tussen veel kleine rivieren en meren en tegen de zee. Hierdoor is het erg gemakkelijk om je te verplaatsen via het water.

  Geschiedenis

  In 1584 kreeg Karlstad stradsrechten door Karel de hertog van Zweden, later werd de hertog gekroond tot koning van Zweden. Aan deze koning heeft de stad ook zijn naam te danken. De letterlijke vertaling van Karlstad is namelijk Charles' stad. De stad heeft in het verleden te kampen gehad met vier grote branden, tegenwoordig zijn als gevolg van de branden alle gebouwen in de stad afgebrand op vier na. De Kathedraal en drie huizen zijn nog over van het oude Karlstad.

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Karlstad